בנוגע לסקר

בנוגע לסקר

מצער אותי לראות אנשים שעומדים בהפגנה נגד מקדונלד בגלל הנזק שהיא גורמת ואחר כך הולכים לעשן סיגריה. חברת הסיגריות היא אחד הצדדים השפלים של תרבות הצריכה. זה רעל. זה הורג אנשים. זה לא תורם בכלום. זה מזהם את הסביבה. אבל למה ממשיכים לייצר את זה? כי יש בזה רווח כלכלי. מה גם שחברות הסיגריות לא מאפשרות לחברות שיש להן מוצרים שמונעים את ההתמכרות לסיגריות לפעול כדי לצמצם את התופעה. יש בסגריות חומר ממכר 0 כך שאנשים משתעבדים לסיגריות. אז גם אם אתם לא קונים סגריות של תאגיד גדול אין בזה שום שוני מלקנות מקדונלנד.

all about eve

New member
יש רווח כלכלי גדול גם למדינה.

המדינות מרווחיות הרבה כסף מהמסים הגבוהים שמוטלים על הסיגריות, כך שאין להן אינטרס לעצור אותם. מה גם שבארצות הברית חברות הסיגריות תורמות הרבה כסף למפלגות.

לא המדינה מרוויחה אלא האוצר

אפשר היה להטיל מס על סיגריות ולהעביר את המס הזה לתיקון נזקים של הסיגריות - כמו טיפול ומחקר בסרטן, מחלות לב וכו´. כך לא היה למדינה אינטרס בסוגיה של סיגריות. סוג כזה של מס נקרה מס פיגוביין, והוא נועד לקזז "השפעות חיצוניות". נראה אולי מוזר שיש כאן מס "יעודי" שמראש מחליטים לאן הוא הולך (בניגוד למיסים אחרים) אבל אם המס ילך לממשלה או שכל הציבור ישלם אותו הוא לא יפעל בצורה שהוא אמור לפעול - להפיל על המעשנים וחברות הסיגיות מחיר של נזקי העישון.

goldyboy

New member
לא מסכים

אחד לא סותר את השני ואפאחד לא מושלם. אז מה שאת אומרת זה שאם אני מעשן אין לי מה להפגין נגד מק´? למה? נכון שחברות הסיגריות הן הצד השפל ביותר של תרבות הצריכה, את בהחלט צודקת. אבל אי אפשר לילחם בכל החזיתות, צריך לבחור מאבק מסוים ולהתמקד בו. אז אם בחרתי לי להתמקד במק´ אני צריך להתמקד יותר במק´ ולהשתדל לא להתפזר בשביל לשמור על האנרגיות שלי למאבק הספציפי הזה. להילחם בכמה חזיתות זה מאד קשה. וחוצמזה אמירה כזו יכולה די להוציא לפעילים את הרוח מהמפרשים, כי זו דרישה של הכל או כלום. ומה יעשה פעיל שמפגין נגד מק´ אבל קשה לו להפסיק לעשן? שלא יעשה כלום? כל פעילות היא מבורכת וכל אחד עושה כמיטב יכולתו. מה גם שסיגריות זה עסק ממכר והמבורגרים לא, אז בסיגריות קשה יותר להילחם. לא שלא צריך, חובה! אבל בשביל להילחם בזה צריך להפסיק לצרוך את זה וזה אומר להיגמל מסיגריות וזה כבר מאד קשה (מנסיון אישי).

גםרקקמ

New member
זה כמו להגיד שאני לא

נועלת נעלי נייק כי הם מעבידים ילדים אבל אין לי בעיה ללבוש בגדי פוקס שגם מעבידים ילדים. יש בזה מעין צביעות (סליחה על ההתבטאות). להתלונן מצד אחד על זה שאנשים קונים מותגים וזה מקנה להם גם מעמד חברתי מצד אחד ולהתעלם מהעובדה שסיגריות מקנות מעמד חברתי זה צביעות. להפגין נגד מקדונלד וללכת לשתות אחר כך קוקה קולה זה צביעות. וסגיריות זה עוד יותר גרוע ממקדונלד כי שאתה אוכל המבורגר אתה פוגע בעצמך (ובפרה שאתה אוכל) אבל שאתה מעשן אתה פוגע בכל האנשים שמסביבך. ודווקא בגלל שסיגריות ממכר זה יותר גרוע- הם ממכרים אותך בכוונה, זה מה שהם רוצים. תאר לעצמך מישהו יגיד לך שהוא מכור לטלויזיה והוא לא יכול להפסיק? אתה לא תחשוב שזה עצוב? וגם אני הייתי מכורה לשוקולד (באופן רציני) עד שהבנתי שזה לא באמת מה שאני צריכה והכרחתי את עצמי להפסיק.

all about eve

New member
להיגמל מסיגריות זה יותר חשוב

ההתמכרות לסיגריות דומא להתמכרות לסמים, כשאתה מנסה להיגמל אתה סובל. אבל היום ישנם אמצעים שיכולים להקל על תופעות אלו, אם אתה רוצה להיגמל כדאי שתיקח אותם. אני יודע שקשה מאוד להיגמל מסיגריות, אבל המאבק נגד הסיגריות- המאבק להיגמל, הוא לא נגד הגלובליזציה כמו נגד מקדונלד, הוא המאבק למען הבריאות שלך אל תנסה להיגמל בגלל "שחברות הסיגריות הן הצד השפל ביותר של תרבות הצריכה" אלא למען הבריאות שלך. אני מסכים איתך שאי אפשר להילחם בכל החזיתות, להימנע מקניית כל המותגים, ולהפגין בכל מקום. אתה יכול להמשיך להפגין נגד מקדונלד, ובאותו זמן לעשן. אבל באותה מידה אתה יכול להמשיך להפגין ולנסות להיגמל.

אריק פ

New member
לא הייתי ממהר...

לא הייתי ממהר להמליץ על כל השטויות האלו שמוכרים בשביל, שיעזרו לך להיגמל. במיוחד לא בפורום הזה. ובאמת שאפשר להיגמל בלעדיהם - אבא שלי נגמל יום אחד מעישון פשוט בעקבות החלטה לעשות כך (לאחר 20 שנה+ של עישון). לעומת זאת יש לי חבר שלא הצליח להיגמל על אף שהוא השתמש באחד מאותם פטנטים להיגמלות מהירה. לעיתים , אותם פטנטים אף מפריעים. אגב, קוריוז - המדינה הוציאה השנה 2 מיליארד שקל בשביל להלחם בנזקי העישון.... אף אחד לא טורח אבל לציין כמה היא הרוויחה לעומת זאת מנזקי העישון... @אריק

למעלה