בנוגע למגן דוד אדום

nimrodcohen

New member
בנוגע למגן דוד אדום

שלום אני עושה עבודה בכלכלה על שירותי חירום ואחת השאלות היא: מהיכן מקבל מד"א את תקציביו הכוונה למשכורות ציוד רפואי אמבולנסים וכ"ו שאלה שנייה האם המתנדבים מקבלים החזר הוצאות כלשהו אני כמובן לא מדבר על משכורת אלא על ביטוח רפואי או תשלום אחר. שאלה שלישית היא האם מד"א שולח חשבון למישהו שהזמין אמבולנס בכל מקרה ? לדוגמא מישהו שמקבל איזשהו התקף פעם בשבוע ומזמינים לו אמבולנס או מישהו שמקבל אפילפסייה ואנשים לא יודעים מה לעשות וקוראים למד"א וכ"ו שאלה נוספת בנושא ההוצאות זה בנושא של פינוי עובדים זרים ואנשים לא מזוהים מה קורה אז בברכה נימי

chanand

New member
בקשר לשאלה השלישית...

ניתן לפנות למשרדי מד"א ולרכוש מנוי שנתי... :)

orend123

New member
כן...

ועכשיו בפריסה נוחה של 36 תשלומים, לחצן מצוקה אישי, ביפר על כל מקרה, וגם אמבולנס צעצוע שעושה סירנות של אמבולנס אמיתי... :) די עם השטויות...

nimrodcohen

New member
חבר"ה בבקשה אתם לא רציניים

אם אתם לא רוצים לענות לפחות אל תעשו ממני צחוק אני לא רוצה לפנות רשמית למד"א ולבקש מידע, זה כרוך בבירוקרטיה אני מבקש תשובות באופן כללי

נימי, אנסה לענות כמיטב ידיעתי.

ב"ה מד"א מקבל את תקציבו הן מתרומות (אירגון מתנדבים מותר לו לקבל תרומות) והן מהממשלה, הוא מוכר כמערך חרום של מדינת ישראל, ומקבל תקציב. כמו כן, ראשויות מקומיות משלמות חלק מעלות מד"א (יש להם תקציב על כך ממשרד הפנים) מתנדבים לא מקבלים החזרים, נהפוך הוא, מתנדב משלם את הביטוח שלו למשך השנה. (אינני זוכר את הסכום המלא, אך שאני התנדבתי במד"א זה היה משהו בסביבות ה-80-90 ש"ח) אבל יש ימי כיף למתנדבים, טיולים וכו´. מד"א שולח חשבון כמעט בכל מקרה של הקפצת אמבולנס. למעט: 1) פיגועי טרור. 2) תאונות דרכים (מעובר ישר לחברת הביטוח) 3) מקרה מוות. לגבי עובדים זרים. יש איתם כמה בעיות, הלא חוקיים ב"כ פוחדים להתפנות. אך אלו שכן זקוקים לפינוי, אם הוא מחוסר יכולת לשלם, לפי מה שזכור לי בשיחה עם נהג אמבולנס. השגרירות של אותו עובד, מממנת את הטיפול והפינוי. אלו שחוקיים כאן, המעביד עושה להם ביטוח רפואי, שכולל הוצאות מד"א. מקווה שעזרתי בהצלחה לך נימי. Kיצ

ממש מצחיק...לגבי המתנדבים

אנחנו לא מקבלים כסף , אלא כל הזמן צריכים לשלם. חולצה 15 שקל , קורס 180 שקל , מעיל 50 שקל. ולכל ימי פעילות וימי כיף ועל האש משלמים. כלום לא בחינם!!!!!!!!

paradan

New member
תשובות - ככל הידוע לי

התשובות הן עפ"י הידוע לי בלבד ולכן לא בהכרח הכל נכון ומדוייק. 1. לגבי תקצוב: רוב הציוד הלא מתקלה מתקבל בתרומה (ציוד כמו אמבולנסים, מוניטורים, ציוד בתחנות, טלוויזיות...). הפעלת השרותים המוצבים בערים השונות ממומנת ע"י שלושה גורמים - הרשות המקומית (משרד הפנים...), משרד הבריאות וע"י האוכלוסיה המקומית (האזרחים שמשתמשים בשירותים משלמים עבורם...). זהו המקור למימון המשכורות לעובדים ולציוד המתקלה כמו גם תחזוק התחנה. תקצוב מחלקת מתנדבים הוא מתרומות שונות ותקציבים ממשלתיים לגופים התנדבותיים (בין היתר). 2. לגבי החזר הוצאות למתנדבים: במקרים מסויימים מתנדבים זכאים להחזר הוצאות ומימון חלקי ע"י מחלקת מתנדבים. באירועים שמתקיימים חלק מההוצאות הן מתקציב שמתקבל ממחלקת מתנדבים. כמו כן, מדריכים מתנדבים זכאים להחזר הוצאות נסיעה בחלק מהמקרים. לגבי ביטוח של המתנדבים - כל המתנדבים משלמים דמי חבר פעם בשנה (75-80 ש"ח) ועל כל קורס שהם עוברים (180-420 ש"ח. חוץ מקורס נהגים או חובשים בכירים למתנדבים פעילים...). כיוון שבחלק מהתחנות יש אמבולנסים שדורשים רשיון ג´ היו גם מתנדבים שלמדו זאת על חשבון מד"א. השתלמויות שונות (לא קורסים ארוכים) בדרך כלל לא דורשות תשלום וממומנות מתקציב מחלקת מתנדבים. ישנה גם השתלמות כוננים לדוג´, שלושה ימים במלון חמישה כוכבים בעלות של 50 ש"ח לכונן. אינני יודע אם המתנדב מכסה מכיסו את כל עלות הביטוח אך אני יודע שהתשלום על הקורסים הוא חלקי בלבד. חלק מעלות הקורס ממומנת גם ע"י מקורות אחרים בתקציב מחלקת מתנדבים. הביטוח כולל: ביטוח לאומי, ביטוח רשלנות רפואית, ביטוח צד ג´, ביטוח הסעות לקרובי משפחה מקרבה 1. לדוג´, מעבר לדברים הברורים כמו פציעה או תאונה, אם מתנדב מפיל בטעות טלוויזיה בביתו של חולה או שנפגע ציודו האישי של המתנדב (המשקפים נופלות ונשברות במקרה...), הביטוח ישא בהוצאות. 3. כעקרון כל המקרים שבהם מטפלים מחויבים בתשלום בצורה זאת או אחרת. אם זה ישירות דרך החולה או הפצוע (זה ברוב המקרים), דרך חברת הביטוח (בתאונות דרכים. אבל רק עד סוף דצמבר משנה הבאה מחייבים...) או גורמים אחרים (כמו במקרה של פיגוע- ביטוח לאומי אם אינני טועה...). לגבי אלמוני/ת - לא מחייבים, אין את מי. עד כמה שידוע לי גם לא מתקשרים אחרי לבי"ח חולים בשביל לברר פרטים ולחייב בכל זאת. במקרה שמזמינים אמבולנס עבור אנשים זרים מחייבים את החולה/פצוע אלא אם כן מסרב טיפול/פינוי, אז לא מחייבים כלל. קח בחשבון שבחלק מהמקרים מקבלים הפצועים/חולים אח"כ החזר מביטוח או מקופ"ח. לגבי תיירים או עובדים זרים מחייבים את מי שניתן - או מעביד או את העובד עצמו. מד"א לא מתעסק ישירות אם הביטוח של העובד זר או תייר, דבר זה באחריותו. ***כמובן זה שהוצאנו טופס התחייבות/שטר חוב/חשבון (what ever they call it) והחתמנו את מקבל השירות עליו לא מבטיח שהחשבון ישולם על ידו...*** זהו אני חושב, קח בערבון מוגבל יחסי, מקווה שעזרתי, נשמח לסייע גם בעתיד, בברכה דני

למעלה