בנוגע ליער נורבגי

suki da yo

New member
בנוגע ליער נורבגי

שמעתי וקראתי את הלייריקס של השיר. בפעם הראשונה. אני א חובבת ביטלס גדולה. בכל מקרה, לא הבנתי הרבה, ובעיקר לא יותר מקשר קלוש ביותר לסיפור. שמישהו יסביר בבקשה?

Rivendell

New member
והנה אני שולפת דבר המתרגם שכ"כ לא

אהבת
(האמת שאני לא מוצאת מה שחיפשתי בדיוק, אבל זוכרת מספיק ממה שכתוב שם כדי להסביר). למרות ש"יער נורווגי" פורסם בשנת 87', מורקאמי אומר שהוא נכתב על ובאווירת שנות ה 60. ואי אפשר לחשוב על שנות ה60 בלי הביטלס
קודם כל קצת על השיר: השיר עצמו היה שינוי מאוד מהותי בשביל הביטלס. זה אחד השירים המלודיים הראשונים שלהם, והייחוד שלו הוא באמת הנעימה שלו. שימי לב גם שלאורך כל הספר, לא שרים את המילים. רק את המנגינה, שהיא מאוד רכה, מלודית, וקצת משרה דכאון. לצירוף "Norwegian wood" (שאפשר בעקרון לתרגם גם כיער נורווגי וגם כעץ נורווגי) אין משמעות ידועה. סביא להניח שלכותב השיר (לא זוכרת מי מהם, אבל מוכנה למצוא את הדיסק אם את סקרנית) הייתה לו איזו משמעות. בכל מקרה, לא ידוע מה היא
זה בעצם ביטוי סתום שחוזר לאורך כל השיר. זהו. אני אחפש את מה שרציתי לצטט מדבר המתרגם. לא מצאתי משום מה כרגע.

למבדה

New member
בבקשה

ובכן, אני (קוראת שקטה וזה) למדתי -בשיעור אנגלית!- שהשיר הזה מתאר את אחד ממעשי האהבהבים של ג'ון לנון. במהלך מסעי הופעות, כשהוא עוד היה נשוי לאישתו הראשונה, הוא היה נוהג לבגוד בה, והשיר הזה נכתב על אחד מהמפגשים הזה,הוא רק שינה את הסוף כדי להסתיר את הבגידות מאישתו. בשיר האישה מבקשת מג'ון להתרשם מהרהיטים שלה (שהיו אופנתיים באותם זמנים) שעשויים מעצים נורווגיים. בכל מקרה, ג'ון ביקש מפול שימצא לו סוף לשיר ופול הציע את עניין שריפת הדירה, כנראה רמז לתחביב של ג'ון לשרוף רהיטים. השיר נכתב בפרואר,1965 במהלך חופשת סקי בשוויץ.

Rivendell

New member
תודות, וברוכה הבאה! ../images/Emo24.gif

קודם כל תודה על ההסבר, וחוץ מזה אם יבוא לך לעשות טקס חניכה את כמוסן מוזמנת מאוד. ולגבי ההסבר: זה אומר שלמעשה זה כן עץ נורווגי כנראה. אבל ל"יער נורווגי" בהחלט יש צליל יותר טוב
ובלי קשר- הבנתי למה אני לא מוצאת את דבר המתרגם שחיפשתי. לי יש את הספר באנגלית, חברה שלי קראה אותו בעברית. בעוק בעברית יש פירוט מאוד מעניין, שבאנגלית אין

suki da yo

New member
תודה!

אני אלך לחפור את הספר מבין הציפורניים של אמא שלי , שפתאום החליטה שהיא אוהבת לקרוא גמרה את דרומית לגבול מערבית לשמש במשהו כמו חמש שעות ועכשיו לא מוכנה להחזיר לי את יער נורבגי. הורים.

Rivendell

New member
../images/Emo6.gif יהיה לך קצת קשה

כי "יער נורווגי" הרבה יותר טוב מ"דרומית לגבול" (שגם לו לא חסר כלום). חוץ מזה, את אמורה לעודד את היצירתיות והביטוי העצמי שלה. או שזה ההיפך?

suki da yo

New member
בה

הדבר היחדי שאני מעודדת זה שמרות שיש חופש ואין לה מה לעשות, היא לא צריכה לנקות. אז שתקרא. אבל למה בדיוק את מה שאני רוצה (יער נורבגי כבר קראתי, אבל את דרומית לגבול היא לקחת ממני כשהייתי באמצע.)?

למעלה