בנוגע לחלקי גוף

בנוגע לחלקי גוף

איך אומרים : ראש כתפיים ברכיים אצבעות רגליים עיניים אוזנים פה ואף? (בתעתיק באנגלית כי המחשב לא מזהה יפנית)

last day

New member
תשובה^^

(אעה. לעזאזל עם הביודע, ~ממלמלת כל מיני שטויות~) (אם אני טועה נא לתקן אותי, אני ארשום את מה שאני זוכרת משיעור "חלקי" גוף שעשיתי לעצמי XD אז סביר להניח שאטעה) ראש- kashira (אני ממש לא בטוחה בקשר לזה) כתפיים- katami ברכיים-kohiza אצבעות רגליים- אין לי שמץ של מושג עיניים-hitomi אוזנים jitei פה -kuchi ואף- שכחתי
מקווה שעזרתי

GnomeBubble

New member
חלק מהמילים פה ממש לא שגרתיות

בגדול כתפיים אומרים רק kata, ברכיים רק hiza וראש זה atama (המילה kashira משמשת הרבה יותר במשמעות של מנהיג או מפקד, למיטב ידעתי). hitomi אומר "אישונים" בשפה רגילה. זאת דרך מאוד ספרותית לומר עיניים. jitei זאת מילה שבחיים שלי לא נתקלתי בה - אוזניים אומרים mimi. אצבעות רגליים זה ashiyubi (שילוב של ashi ו-yubi).

last day

New member
לא לומדת יותר מספרים במדיטק @_@;

הספר מעל 60 שנה וול..לא אלמד בספר הזה יותר -.-

GnomeBubble

New member
חחח

חשבתי שבדקת במילון, והתפלאתי למה מצאת דווקא את התוצאות האלה

last day

New member
אמרתי שזה מהזיכרון

ועד שאני זוכרת משהו זה לא נכון

Manty

New member
סתם ניחוש: Head & shoulders? ../images/Emo13.gif

ביפנית זה לא כולל את אצבעות הרגלים.. השיר הולך כך:
Atama kata hiza pon hiza pon, hiza pon. Atama, kata, hiza, pon, Me, mimi, hana, kuchi​
והתרגום: ראש, כתפים, ברכיים, מחיאת כפיים ברכיים מחיאת כפיים, ברכיים מחיאת כפיים. ראש, כתפים, ברכיים, מחיאת כפיים עניים, אוזניים, אף ופה. לצפות בשיר כנס לקישור הנ"ל http://www.naruto-u.ac.jp/~hyamada/asobiutaH14/asobiutaH14.html ולחץ על הקישור השישי מלמטה

למעלה