בנוגע לדיון על MMF2

ahillel

New member
בנוגע לדיון על MMF2

לא רציתי להמשיך להעמיס על האשכול ההוא אז פתחתי חדש. GameIS היא קבוצה של מפתחים, חלקם מאוגדים פורמלית וחלקם לא, שמקדמים את פיתוח המשחקים בארץ מהזווית שלהם. גם הם לא יכולים להתיימר לאגד את כל המפתחים המקצועיים או החובבים בארץ. ובכל זאת, הם מנסים. אז אני לא חושב שיש מקום להתנפל דווקא על עדיאל בגלל השם של הקבוצה שהוא פתח. למרות שאני מסכים ששם פרטני יותר שכולל את המלל "MMF2" יתאים יותר לקבוצה הזאת, ולכל הפורומים/קבוצות שעדיאל מנהל. (כל עוד הוא בוחר להתמקד בMMF2...) קראתי את המדריך. לפני שאגע בתוכן, רק אומר שאני חושב שהפחד שלך משיכפול אופטי שלו קצת מופרז. שים לב כמה משתמשים רשומים בפורומים שלך. כמה מהם באמת ישקיעו וידפיסו את כל ה200 ע"מ? וכמה מאלה הם קרימינולוגים קטנים שישכפלו את זה בכמויות מסחריות...? והאם יהיה בכלל ביקוש לשיכפולים האלה? לדעתי אין במקרה הזה מקום לדאגה. הרקע השחור מיותר. ההגנות הדיגיטליות, לעומת זאת, מובנות. 450 ש"ח לתוכנה זה יקר בקנה מידה ישראלי. צר לי על קליק-טים אבל מחיר כזה באמת מעודד פיראטיות... בכל מקרה, המדריך טוב ומובן. אולי כדאי פחות תמונות מצד אחד ומצד שני לגעת ביותר תחומים בתוכנה.

adiel666

New member
תשובה

בנוגע לפורומים שלנו, ההתמקדות היא לא על MMF2 בלבד, בקרוב גם יפתחו תת פורומים לקטגוריות אחרות(הרוב, תוכנות אחרות) בנוגע להגנות על הספר - את הספר המודפס בגרסת שחור לבן קיבל מנכ"ל מכללת מדיאטק-הייטק בצפון, על מנת להחליט אם יש מקום לקורס שיבוסס על ספר זה תחת קורת הגג שלו(במידה וזה כן יתאפשר זה יהיה אדיר, רוב הסיכויים ממה שהבנתי עוד מראש הם ש-לא כי אין שם אף תוכנה שהיא לא של מיקרוסופט או אדובי שנלמדת, אבל תמיד יש יוצאים מן הכלל) במידה ואצטרך להדפיס הרבה עותקים של הספר לשם למידה ממנו ידעתי מראש שאצטרך להגן על הספר מפני שכפול, אנשים בדרך כלל לא מפרסמים בחינם ספרים- אני החלטתי שכן. בנוגע לתמונות- הספר מלמד בשיטה של צבירת נסיון תוך כדיי פיתוח פרוייקטים שונים, אתה היחיד שטען שיש יותר מידיי תמונות, האחרים דווקא נדהמו שהספר מוסבר בצורה כל כך קלה בזכות התמונות. - כולל המורה שלי שהיא MCT במכללה הזו(מעל 300 ScreenShots) הספר גם פורסם בעוד פורום לפיתוח משחקים והוא נצפה מעל 600 פעם. http://www.fxp.co.il/showthread.php?t=2887884 המחיר הוא לא 450 ש"ח, הוא 100 יורו לפני משלוח בחו"ל. מבחינתי- שיקנו ישירות מהיוצרים, זה ממש לא אכפת לי, אני סה"כ ניסיתי לסגור איתם דיל להביא את זה ביותר זול כמו שאמרתי. אין קטע של פירטיות עם התוכנה הזו, כל הרשיונות הפרוצים לא מקבלים עדכונים כבר מעל שנה, אז זה ממש לא הissue. בספר אין 200 עמודים, יש 98 עמודים ו2 עמודים לא ממוספרים(100 סה"כ). קיבלתי על הספר המון אי-מיילים, מתוכם 2 מאנשי הייטק שהם לא פחות ממהנדסי תוכנה שקראו את הספר\ציפו לצאת הספר והיו חייבים לשלוח לי חוות דעת טובה. יש לנו 91 אנשים רשומים בפורום, אבל הפורום נצפה על ידי יותר מ200 IP שונים והסטטיסטיקה נשמרת- ככה שהרוב לא רשומים. בנוגע לקבוצה בפייסבוק, יש לי גם קבוצה לMMF2 בלבד- שפתחתי 2 דקות אחרי שפתחתי את הקבוצה של פיתוח משחקי מחשב. בנוגע ל"לגעת ביותר תחומים" - יש פרק על תכנות משחק לסביבת האינטרנט, הקורא מגיע אליו סה"כ תוך 60+ עמודים, אני לא חושב שיש ספר שנוגע בתחום הזה, ומכין את הקורא תוך 60 עמודים מ-ידע אפסי לפיתוח משחקי רשת.

ahillel

New member
כנראה שזה בגלל שאני כבר מכיר

את הסגנון פיתוח והטבלאות של הארועים מKNP, ולכן חלק מהסקרינים נראו לי מיותרים. אבל בעצם למשתמש חדש לגמרי זה יכול ליהיות מועיל. אני באמת אתפלא אם מדיאטק יסכימו לפתוח כזה קורס. הבעיה עם המכללות בצפון זה שהם מכוונות אך ורק לשוק העבודה. אין שם משהו בגדר "העשרה". ונכון לעכשיו, רוב האפליקציות המסחריות מתוכנתות בשפות תכנות ולא במחוללים. לדעתי כדאי לך אולי לפנות יותר לכיוון ת"א ויותר אולי גם לכיוון עצמאי, אם לא תצליח ליצור קשר עם מכללות קיימות. אתה יכול לשכור בעצמך כיתה/חדר, ולפרסם את הקורס הזה באינטרנט. אם לדעתך יש לזה סיכוי, שווה לנסות. יש בזה השקעה כספית, אבל אני מניח שאתה לא חושב רק על כסף בטווח הקצר, אם טרחת כל כך על הספר ובסוף אתה מפיץ PDF ללא תשלום באינטרנט. בכל מקרה- שיהיה בהצלחה.

למעלה