בנוגע לאיינשטיין

atheist22

New member
אין בעיה

כפי שכתבתי, לא הצליחו לאחד בין מכניקת הקונטים לבין תורת היחסות הכללית(אם תורת היחסות הפרטית אפשר לאחד אותה). כך שכל ניסוי שתוצאותיו תואמות אך ורק לתצפיות של תורת היחסות הכללית לא תואם למכניקת הקוונטים. נערכו אינספור ניסויים כאלה. אזכיר כמה. שמו שעון אטומי אחד על מגדל ואחר מתחת למגדל. בדקו אותם אחרי חודש(או כמה שזה לא היה) וראו שהשעון על המגדל הקדים את זה שעל הקרקע בדיוק לפי התחזית של תורת היחסות הכללית. התופעה הראשונה שעליה נבדקה תורת היחסות הכללית זה החיזוי של הסטיה במסלול של מרקטרי מן המסלול החזוי ע"י המכניקה של ניוטון. התופעה השנייה שעליה נבדקה תורת היחסות הכללית היא הסטיה של המיקום הנראה של כוכב, שאורו עובר ליד השמש בזמן ליקוי חמה. לא ניתן לחזות תופעות אלה מתוך מכניקת הקונטים. היחסות הכללית לעומת זאת חוזה אותן במדוייק. בכל הניסויים שנועדו לבדוק את תורת היחסות הכללית, התוצאות תמיד תאמו במדוייק למה שהיחסות חזתה. בכל הניסויים שנועדו לבדוק את מכניקת הקוונטים, התוצאת תמיד תאמו את מה שמכניקת הקוונטים חזתה. אני מקווה שכבר הבנתם איפה התיאוריות האלה טובות ואיפה יש להן בעיה.

atheist22

New member
עוד הסבר

רק שתבינו, אף אחד לא מנסה לבדוק את התיאוריות האלה במקומות שבהם ידוע שהן לא עובדות. מה שבודקים זה את התחזיות שלהן במקומות שבהם הן עבדו עד עכשיו. כל אחת משתי התיאוריות האלה מתארת תופעות מסויימות ויש לה בעיה עם התופעות של התיאוריה השנייה.

bigbang

New member
לא, לא הבנת אותי

את כל מה שכתבת, כתבתי (או התכוונתי לכתוב) במסרים הקודמים השאלה היא: כתבת שנמצאו הרבה ניסויים שבהם תורת הקוונטים לא נותנת תוצאות מדוייקות. הניסוי עם שעונים אטומיים בכלל לא קשור, כי אין את כוח הגרוויטציה במודל הסטנדרטי, לכן תורת הקוונטים לא יכולה לתת שום תשובה פה. השאלה היא דווקה לגבי תחזית שגויה (מהתחום שבו השימוש בתורת הקוונטים אפשרי- במקרה של מסות קטנות מאוד ומרחקים קטנים).

atheist22

New member
הכוונה שלי הייתה בדיוק למה שכתבתי

אם המודל הסטנדרטי לא כולל את כוח הכובד, אז ברור שכל ניסוי שבו יש השפעה לכוח, סותר את המודל הסטנדרטי. זה פשוט מאוד. זה בוודאי מספיק כדי להגיד שמכניקת הקוונטים אינה ייצוג נכון של העולם. מאותה הסיבה גם תורת היחסות אינה יצוג נכון של העולם. אלה רק שני קירובים, ולא נכון גם להגיד כי שניהם ביחד מייצגים את העולם כי יש מקרים שלשניהם יש השפעה חזקה ובכל המקרים יש להם השפעה כלשהי. ואגב למכניקת הקוונטים יש בעיה לא רק עם כוח הכובד אלה גם עם כל מה שקשור בתאוצה, שזה בעצם אותו הדבר. מקווה שעכשיו הבנת את כוונתי.

atheist22

New member
ובקשר לניסוים

ככל הידוע לי בכל הניסויים ללא אפקטים של יחסות כללית מעולם לא נמצא שום דבר שנוגד את מכניקת הקוונטים.(ואותו הדבר מהצד השני עבור היחסות) אם זאת, היו בהחלט התפתחויות מעניינות. לאחרונה התגלתה טעות במשפט בל, כך שעדיין ייתכן שיש מודל דטרמיניסטי של העולם.

bigbang

New member
תראה..

זה שנגיד חוקי ניוטון לא מסבירים את התנועה של שני גופים טעונים לא אומר שחוקי ניוטון לא נכונים, אלה שהם לא כוללים את כל התופעות של הטבע... עזוב, לא חשוב אקיצר, איפה שמעת על הטעות במשפט בל? יש את זה באינטרנט?

atheist22

New member
זה יותר מזה

במקרה של מטען וחוקי ניוטון, אתה עדייו יכול להוסיף אקסיומות לחוקי ניוטון שיטפלו במטען. אתה יכול להוסיף חוק קולון לדוגמה, ואפשר אפילו להוסיף את ארבעת חוקי מקסוול. במקרה של תורת היחסות הכללית ומכניקת הקוונטים, מנסים לעשות את זה כבר שמונים שנה, ולא הצליחו, אז כנראה שאי אפשר. בקשר למשפט בל, אני מצרף קישור ל-Nature. יש שם גם קישור למאמר המקורי.

bigbang

New member
מסכים.. רק נראה לי שקצת הגזמת

לך תדע, מה אם דווקה תורת היחסות הכללית נכונה לגמרי ותורת הקוונטים לא נכונה בכלל... לא סביר, אבל לדעתי גם זה אפשרי... גם לא ברור מאיפה 30 הגיע.. נראה לי שזה יותר קרוב ל 80..

ofirgaon

New member
וואו.. 30 שנה...

במשך מאות שנים כל המדענים בעולם היו בטוחים שהארץ היא שטוחה..

Aphophis

New member
שתי התורות פועלות בקני מידה שונים

ולכן שתיהן מדוייקות ונכונות לקנה המידה שלהם, כשתומצא ה"תיאוריה של הכל" שתסביר גם תופעות קוואנטיות וגם כבידה היא תכליל את שתי התיאוריות האלה. אם אני לא טועה התיאוריות מתאחדות למסגרת אחידה ביקום של 10 מימדם (או 26 נראה לי).

arifell

New member
איינשטיין מדבר על דברים כבדים מאד

(במובן היחסותי, בין השאר) ותורת הקוואנטים מדברת על דברים קטנים מאד, בסדר, יופי, אבל מה בנוגע לחורים שחורים, שהם קטנים מאד וכבדים מאד, או ליקום בסביבת המפץ הגדול? פסלו את 26 המימדים, ומצאו כמה תיאוריות שונות של 10 מימדים, וקיימת תיאוריה, שיש תיאוריה בת 11 מימדים, שמכלילה את התיאוריות של 10 מימדים, אבל לאף אחד אין מושג איך להתחיל לפתח אותה...

עומר ד

New member
בפרפראזה על חוק מרפי

ניתן לומר שבויכוח הזה, כמות התגובות היא ביחס הפוך לידע הקיים בנושא (במקרה זה, של המשתתפים בויכוח..)

למעלה