בנד שלום.

urieksh

New member
בנד שלום.

קודם כל כל הכבוד על פעילותך.
בקשר לדבריך אנסה אכן ליבדוק.
בקשר לנושא המס יש לי כמה תובנות שאולי אני לא מבין טוב. אבל צריך ליבדוק היטב.
בוא נאמר שיהיה רוח ב2014 של מיליארד שח. בהנחה שלא מחלקים תמלוג. השאלה כמה מס ישולם למס הכנסה
על חשבון הרוח הזה.
יכול להיות שכאן אתה צודק. אבל אני לא בטוח שזה 45% מס במקור שוה בדיקה.
למיטב הבנתי כל נישום שאמור לקבל תמלוגים אמור לשלם מס של 45% במקור. ואח"כ אותו נישום ששילם זכאי להתחשבן עם מס הכנסה.(יש הרי נישומים קטנים שלא ישלמו את מלוא המס ואולי יש קרנות שפטורות ממס ביכלל)
אבל יש עוד אספקט והוא סחירות רבה במניה עקב חלוקת רוחים ואז מס הכנסה מקבל גם ריוחי הון של 25% על המניה. במניה כמו ישרמקו על הרוח הגדול שלה זה יכול להיות סכומי מס גדולים מאוד.
אני בכל אופן אנסה ליבדוק מה שביכולתי ליבדוק.
ובהצלחה.

bend77

New member
זה לא מס במקור. הכללי משלם בשם בעלי היחידות מקדמות של בערך

25% או קצת יותר. בהמשך הכללי אמור לפרסם מה שנקרא תעודת רווח ואתה כל אחד צריך לדווח למס הכנסה ולשלם הפרש אם השולי שלו גבוה יותר מהמקדמה או לקבל החזר אם יש לו פטור. מס הכנסה לא נכנס לאספקטים ולשיקולים של מס יותר גדול בסחירות גבוהה יותר וכו'. זה הגיוני אבל אל תתן להם יותר מידי קרדיט.

טכניקום

New member
ליתר דיוק כ31% ע"ח מ. ה משולמים כמקדמה ע"י הכללי

זה הנתון שנימסר באסיפה האחרונה שהתקיימה בבית ישראמקו בפתח -תקווה ( אפריל 2014 )

urieksh

New member
בנד שלום.

אבל גם לפי מה שאתה אומר. האינטרס של מס הכנסה . הוא שונה.
בוא נאמר שאני מקבל תמלוג ים של 1 מיליון שח. אוטומטית יורידו לי 45% מס הכנסה. ואילו במיקדמות של החברה יורידו לדבריך רק 25% . אז תחשוב שיש כאן הבדל של 20% ואם נחשב סתם תמלוגים שנתיים של 1 מיליארד שח.
ההפרש שמס הכנסה יקבל הוא כ200 מיליון שח.
לא עיניין של מה בכך.
לא יודע עם מס הכנסה לא יקפוץ על המציאה.

bend77

New member
שים לב שוב. מס הכנסה אדיש כי אתה חייב לשלם גם את התוספת של

ה-20% גם אם הרווח בכלל לא מחולק. את מס הכנסה לא מעניין חלוקה או לא. הוא בכל מקרה גובה את המס. חלק כמקדמה שהשותף הכללי משלם וחלק דרך הדיווח של הפרטיים שחייבים לשלם - לא משנה אם חולק או לא.

תשלום מס

האם בשנת 2013 היה רווח? האם השותפות שילמה מס? האם הונפקה תעודת רווח. אני מגיש דוח שנתי לשנת 2013 ונדרש לשלם מס(לפי החישוב של רו"ח שלי) אודה על עזרתך.

bend77

New member
בשנת 2013 היה רווח. השותפות שילמה מקדמות. למיטב ידיעתי

טרם הונפקה תעודת רווח כי מס הכנסה עדיין לא סגור על עצמו לגבי גובה המקדמה. לדעתי עד שלא הונפקה תעודה לא משלמים את ההפרש. אבל זאת רק דעתי. חובה לבדוק עם רואה חשבון.

למעלה