בנדיקס ל XEVO 250

iftacha

New member
בנדיקס ל XEVO 250

שלום
ברשותי XEVO 250 בן 5.
לאחרונה מתחילות בעיות הנעה בבקרים קרים. הסטרטר עושה רעש כאילו מסתובב בניוטרל. רעש מוזר. סטארטר ראשון, שני, שלישי ובסוף זה "נתפס" המנוע מסתובב ומייד מניע. אני שולל מצבר בגלל שמצבר- בד"כ אחרי נסיון לא מוצלח כבר לא נשארת אנרגיה להנעות נוספות. וגם מצבר, פשוט יש לו רעש אחר. של לא מסתובב או מסתובב לאט.
הייתי היום במוסך המרכזי. רצו ממני 2000 שקלים בשביל להחליף את מה שהם מכנים "סטארטר קלאץ". 1000 שקל החלק. 500 שקל עבודה. שמן מנוע. ומע"מ.
בגלל שאני מתעב את מדיניות תמחור החלפים של אבניר אז המשכתי הביתה. בבדיקה בכל מיני Workshop manuals אני רואה חלק בשם "בנדיקס". ראו חלק מספר 4 בתמונה. החלק כמובן עולה 85 יורו שזה 400 שקל (או 500 כולל משלוח). רחוק מאוד מ 1180.

השאלות שלי הן האם מישהו נתקל בבעיות כאלה ב XEVO?
האם חלק 4 הוא מה שמכנים "סטארטר קלאץ"?
קראתי גם שאפשר לנקות את החלק הזה, בקטנועים אחרים. האם יש סיכוי שניקוי יעזור.
ומה הסיבוכיות של החלפה של החלק לבד. אציין שעד היום את כל הטיפולים בקטנוע עשיתי במו ידי. החלפת משקולות, רצועה, רפידות בלמים, שמנים, פלאגים וכל מה שבא בחמש שנים האחרונות. ידיים יש, אבל אבל חסר לי ידע.

ואנקדוטנה נוספת. בחמש השנים האחרונות הדרתי רגלי מאבניר. כל שנה בממוצע עשיתי טיפול. 3 רצועות. 6 סטים של משקולות ומשולשים. 6 פילטרי שמן. שלושה פלאגים. פעמיים רפידות בלם. מראה אחת. וכל השאר ששכחתי. הכל נקנה מחול או ממקומות אחרים בארץ. אני לא מסוגל לשלם פי 3 על חלפים. וכנראה הקטנוע הבא לא יהיה שלהם רק בגלל זה. וחבל. ה XEVO קטנוע מצוין.

אכן כן ,חלק מס 4 ,הינו הבנדיקס .

או הסטארטר קלאץ .

אבל התקלה לא חייבת לנבוע דוקא משם .
כדי שלא תסתבך לחינם , אני מציע לך לקחת את הסטרטר לבדיקה בבית מלאכה לשיפוץ סטרטרים או לחשמלאי רכב ולקבל הבחנה מדויקת יותר , ואם ניתן גם הצעת מחיר .
לאחר מכן תנסה למצא סטרטר כזה מפירוק , תשווה מחירים ותחליט מה כדאי לך יותר .
אין טעם לשפוך כסף במוסך המרכזי , וגם לא מחול , רק אם אין ברירה .
יקח לך קצת זמן והתרוצצות , אבל בסוף זה ישתלם .
בהצלחה .

iftacha

New member
לא נראה לי שזו בעיית חשמל.

לא ארוץ סתם לפרק מנוע סטארטר, לחפש בית מלאכה ולהגיע לשם (עם מכונית...), בשביל לשמוע שהמנוע תקין.
אני מחפש מישהו שמכיר בעיה כזו. שיוכל ליעץ האם זה באמת החלק הזה. מה היתה סיבוכיות ההחלפה. וכו.

NEO83

New member
נתקלתי באותה הבעיה

עם האופנוע שלי. ER5

על פי המוסכניק שלי, אצלי לפחות יש צורך להחליף במשהו שדומה לחלק 5 אצל בדיאגרמה, פלוס עוד כל מיני דברים מסביב, רולים, פין, קפיץ.

רק החלק אצלי עולה 580 ש"ח לא כולל מע"מ.
מצאתי בEBAY ב100 שקל, חדש לא באריזה מקורית, חדש באריזה מקורית עולה 200 שקל. ביזיון.

NEO83

New member
הלוואי....

האופנוע במוסך ומחכה שהחלקים יגיעו מחו"ל
אתה בא ל"מוסך הבית שלך", הוא מאבחן לך את הבעיה ואומר לך מה צריך להחליף ולחפש, גם תקח ממנו את העבודה?
הוא יתקן לי את זה, אני חוסך רק בעלות החלקים, על הדרך גם נעשה טיפול קטן.

NEO83

New member
המחיר ד"א

יוצא 2K דומה לשלך.
זה יחסוך לי כמה מאות שקלים, כמובן שזה חיסרון שאין כלי תחבורה, אבל בנתיים אהיה פחות נייד ואשתמש בתחבורה ציבורית מתי שאצטרך.
בנוסף בדיוק נגמר לי הביטוח חובה אז אדחה את החידוש שלו בכמה שבועות או מקסימום חודש.

iftacha

New member
אם החלק הזה בעופר אבניר היה עולה 580 שקל כבר

הייתי מתקן. גם הזמן שלי שווה כסף.
אבל 1180 ש״ח על גלגל שינים קטן עם קפיץ שעולה 350 ש״ח באירופה (ללא משלוח) - אני לא משלם כעקרון.
מקווה שהאסימון יפלו ליבואן.

mz 2t power

New member
צריך להזמין כמה שיותר מחו"ל

ואולי ללמד את היבואנים שאנחנו לא פריארים כמו שהם חושבים ובסוף הם יורידו את המחירים כי לא תהיה להם ברירה.אז נכון,צריך זמן ולחפש מאיפה להזמין אבל זה חוסך המון כסף! אני מזמין את הקיט של ה XEVO מחו"ל על בסיס קבוע וחוסך מאות שקלים.

iftacha

New member
חידוד השאלות:

1. האם מישהו נתקל בבעיות כאלה ב XEVO?
2. האם חלק 4 הוא מה שמכנים "סטארטר קלאץ"?
3. קראתי גם שאפשר לנקות את החלק הזה, בקטנועים אחרים. האם יש סיכוי שניקוי יעזור. או אולי השחזה קלה של אישהוא קפיץ בפנים??? אולי אפשר לתקן את החלק בצורה פשוטה?
4. מה הסיבוכיות של החלפה של החלק לבד. האם צריך לפרק חצי קטנוע בשביל להגיע אליו?

guardmen

New member
לא הייתי ממהר לקבוע שהבעיה היא בקלאץ סטרטר...

התקלה שאתה מתאר ממש לא שכיחה באקסבו ויצא לי כבר לפגוש איזה שלושה כאלה
.
לדעתי לפני שאתה נכנס לתוך המנוע רצוי לבדוק קודם את הסטרטר עצמו.
לעיתים השיניים של הציר נשחקות והסטרטר מחליק עד שהוא תופס שן תקינה.
דבר נוסף, יתכן והעוגן בסטרטר לא תקין וזקוק לשיפוץ.

במידה וכל האפשרויות שציינתי לא יעידו על בעיה, תוכל לגשת לכיוון הקלאץ סטרטר במנוע.

אגב- החלק בציור הוא לא סטרטר קלאץ אלא ציר עם גלגלי שיניים(בנדיקס)
שמגשר בין הסטרטר לקלאץ סטרטר.

iftacha

New member
תודה. עוד שאלה ברשותך.

בשביל להיות בטוח שאני מבין אותך. אתה מציע לפרק את מנוע הסטרטר (חלק מספר 1 בציור) ולבדוק אותו בחוץ?
והשאלה השניה היא איפה או איך נעשה הניתוק בין הסטרטר למנוע?

guardmen

New member
הבנת נכון את הסעיף הראשון...

הניתוק בין הסטרטר למנוע נעשה ע"י הקלאץ סטרטר שמנתק מעצמו את הגלגל תנופה של המנוע
לאחר שהמנוע מונע.

למעלה