בנדים חזקים

RoieL

New member
בנדים חזקים

רציתי לדעת איך אתם עושים מתיחות של יותר מחצי טון או טון, ז"א, עברתי אתמול על כמה סולואים שלמדתי מזמן של גילמור, ושמתי לב שיש לו המון בנדים חזקים. למשל בשיין און יו בסולו הראשון אחרי כניסת התופים יש מתיחה של 1 וחצי וגם בהאב א סיגר (אבל זו לא הבעיה), השאלה שלי היא על מתיחות כמו בסולו של Another Brick In The Wall. יש שם קטע של מתיחה של 2 וחצי טון. רציתי לדעת איך אתם עושים אותה? (ז"א, אני עושה מסוגל למתוח 2 וחצי טון אבל זה כמעט אף פעם לא יוצא מדוייק אז אני מותח 2 טון ומוסיף עוד חצי עם הטרמולו, אני חושב שגם דייב עבד ככה).

RoieL

New member
לא יצא כמו שהתכוונתי../images/Emo122.gif

הכוונה שלי היא שאין לי בעיה למתוח 2 וחצי טון עם האצבע עם קצת מאמץ, הקטע הוא שבסולו הספציפי יש שם מתיחה של 2 טון ואז דייויד מוסיף עוד חצי. רציתי לדעת איך אתם עושים את הקטע הזה, כי צריך להיות שם מדוייקים.

The Walrus

New member
דייב לא עבד ככה

ראיתי אותו באיזה הופעה בוידאו (כבר לא זוכר איזה), הוא עושה את המתיחה כמו שהיא. כנראה פשוט יש לו ידיים חזקות יותר ומיתרים שקל יותר למתוח... באופן מוזר, אני מצליח את המתיחה הזאת על הלס פול, אבל עד שהחלפתי מפתתחות כיוון, כל פעם שהייתי עושה אותה המיתר היה מאבד כיוון. אחת הסיבות שהחלפתי מפתחות כיוון...

RoieL

New member
הממ

לי יש ננעלים אז אין אתה הבעיה הזו
אני מצליח למתוח את השתים וחצי טון עם מאמץ ב- 0.11 אבל אני אף פעם לא מצליח לפרק את זה בדיוק ל2 טון + חצי טון אלא יותר בכיוון של 2 ורבע + רבע
ראיתי וידאו שלו מאיזה סשן שהוא ישב עם הלס פול ובקטע של המתיחה הוא שיחק עם הביגסבי. בכל מקרה לדייויד גילמור יש ידים מאוד חזקות ואין ספק בזה, הוא נותן חתיכת מתיחות גם עם אקוסטית.

The Walrus

New member
גם אני החלפתי לננעלים

בכל מקרה, איפה אתה עושה את המתיחה? לי אישית הרבה יותר קל במיתר G בשריג ה 17 מאשר במיתר B בשריג ה13.

RoieL

New member
זה עובד!

סוף לעידן הטרמולו ב- ABITW
תודה רבה יניב

sheepeH

New member
../images/Emo122.gif

נראה לי שגילמור היה מכה אותך אם הוא היה שומע אותך כל הזמן אומר את השירים של פלויד בקיצורים (SOYCD, TGGITS, ABITW, H וכו' ) מצד שני הרבה אנשים היו רוצים שגילמור היה מכה אותם סתם להנאה.. -סוף פינת אובססיה לגילמור-

Master Jewish

New member
אין כאן איזה שיטה,

הוא פשוט עושה בנד של שנים וחצי טון באופן מדויק, כל אחד יוכל לעשות את זה עם קצת מאמץ ואימון.

למעלה