בנדורות

אטיוד5

Active member
בנדורות

עיזבו אותי מגולות לרגע. ג'ולות או ג'ולים? זאת השאלה.

hillelg

New member
ודאי.

למרות שהפילות משחקות גם בג'ולים, משום-מה.

hillelg

New member
חוצמיזה, גם עכסה בעדנו.

אלא שאצלה היו סוגים שלא הכרתי - עיליות ותחתיות. לוט ורצוף בברכה הקטע הרלוונטי מיהושע ט"ו (ועי' גם בשופטים א'): טו וַיַּעַל מִשָּׁם, אֶל-יֹשְׁבֵי דְּבִר; וְשֵׁם-דְּבִר לְפָנִים, קִרְיַת-סֵפֶר. טז וַיֹּאמֶר כָּלֵב, אֲשֶׁר-יַכֶּה אֶת-קִרְיַת-סֵפֶר וּלְכָדָהּ--וְנָתַתִּי לוֹ אֶת-עַכְסָה בִתִּי, לְאִשָּׁה. יז וַיִּלְכְּדָהּ עָתְנִיאֵל בֶּן-קְנַז, אֲחִי כָלֵב; וַיִּתֶּן-לוֹ אֶת-עַכְסָה בִתּוֹ, לְאִשָּׁה. יח וַיְהִי בְּבוֹאָהּ, וַתְּסִיתֵהוּ לִשְׁאוֹל מֵאֵת-אָבִיהָ שָׂדֶה, וַתִּצְנַח, מֵעַל הַחֲמוֹר; וַיֹּאמֶר-לָהּ כָּלֵב, מַה-לָּךְ. יט וַתֹּאמֶר תְּנָה-לִּי בְרָכָה, כִּי אֶרֶץ הַנֶּגֶב נְתַתָּנִי, וְנָתַתָּה לִי, גֻּלֹּת מָיִם; וַיִּתֶּן-לָהּ, אֵת גֻּלֹּת עִלִּיּוֹת, וְאֵת, גֻּלֹּת תַּחְתִּיּוֹת.

ג'ולים

ובשעת הדחק גם ג'ולות. גולות - לא ולא. וכמובן כל המיוחדות: בלורות, ירדניות, בומבילות וכו'

Mנטה

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אפשר ג'ולות אפשר ג'ולים אבל בשום פנים ואופן אין דבר כזה גולות. (יש לי אוסף מדהים של פרפריות וחלביות חבל"ז)

lexigali

New member
מה קורה פה? איפה גדלתם, איפה?

(באמת: מעניין הדיאלקט הגיאוגרפי הזה)

lexigali

New member
../images/Emo124.gif זולל! לא הבנתי:

בלורות זה אצלך סוג מיוחד של גולות? התואיל לתאר?

כן

לא זוכר בוודאות, אבל הן היו קצת יותר גדולות מהרגילות. אני מנסה לשחזר ירדניות - לא שקופות (חרסינה). לבן עם 3 פסים צבעוניים. מידה M. בומבילות - הכי גדולות. מידה XXL בלורות - מידה L. אולי אילו ההן השקופות עם חוטים בצבע אחד. לא בטוח. משחקית (מלעיל) - הג'ולה שהשחקן היה משתמש בה. עניין של העדפה אישית.

lexigali

New member
בחיים לא שמעתי על ירדניות.

אצלינו הן היו חלביות (מלעיל, כמובן).

למעלה