בנדג'ים

hanyou12

New member
בנדג'ים

שלום לכולם, שאלה קטנה לסופ"ש:
הציעו לי לקנות בנדג'ים משלי ואני קצת לא מבינה אם יש לכך הצדקה מאחר ואין לי סוס ששייך לי. האם זה משהו מקובל שלכל אחד יש את הבנדג'ים שלו כמו דורבנות ומגפיים? או שזה מיותר ועדיף לוותר ולהשקיע במשהו אחר?
ואם כבר, איזה ציוד הייתם ממליצים לרוכב ללא סוס משלו לקנות? עד כה יש לי:
קסדה
מגפיים
דורבנות
כפפות (שלפרינססה לא יהיו יבלות
)
עוד משהו?

לXקי

New member
אני רוכב בלי

וחושב שהבנדג'ים האלו גורמים לחולשה ברגליים של הסוס, (תני לאדם שרץ ועושה ספורט לשים תחבושת אלסטית מסביב לרגליים או כל איבר אחר במשך תקופה,לאחר מכן תקחי לו את התחבושת ותחילי לראות פקשושים,זה בגלל שהגוף התחיל להרגיל תלות לאותו חפץ) לכן אני לא בעד,ואם זה בגדר המלצה אז אדרבא :>

hanyou12

New member
אז עוד שאלה

מה לגבי סוס שיש לו עקמומיות ברגליים? כזה שאם לא ישימו לו בנדג'ים הוא ישפשף אותן עד כדי פגיעה ופציעה?
מן הסתם אם אין צורך אז אין צורך, אבל מה על סוס שבאמת צריך את זה כדי לא לפגוע בעצמו?

לXקי

New member
שאלה טובה

אני לא וטרינר (פעם התיימרתי להיות :> ) אבל לשים בנדג'ים על סוס עם עקמת ברגליים זה כמו להדביק כוסות רוח למת,ישנה בעיה שבנדג'ים לא ייפתרו אותה, לכן צריך לפנות לוט' או כל מטפל אחר שמוסמך לטפל בסוג הבעיה הזו, זה כמו שרץ יקרע רצועה ברגל וישים על זה תחבושת אלסטית, Same Same

hanyou12

New member
אני חושבת שהבנתי, ורק לשם הבהרה:

בנדג'ים לא שווה מגיני רגליים נכון?

ויותר לעומק - מה ההבדל בין פעילות המגינים לפעילות הבנדג'ים ולשם בה בכלל אנשים שמים בנדג'ים?

giri

New member
בנדג'ים ומגינים

בנדג'ים - אינגלוז מעניין לתחבושות אימון - אלו תחבושות שחובשים על החלק התחתון של רגלי הסוסים, מהפטלוק ועד מתחת למפרק שמעליו בכל רגל. ישנם סוגים שונים של תחבושות לצרכים שונים, במידות אלסטיות שונות. ישנן גם תחבושות שלא משמשות לאימון אלא לחבישה של פציעות או להובלה (בימינו מקובל יותר להוביל סוסים עם מגיני הובלה, אבל בעבר היו מובילים עם גמג'י עבה ותחבושות). המטרה העיקרית של תחבושת היא לספק תמיכה לרקמות רכות (גידים ושרירים) בזמן מאמץ, או בסוס שיש לו היסטוריה של בעיות. תחבושות אימון אינן כוסות רוח למת, וגם לא בהכרח גורמות להחלשות של הגיד / שריר הנתמך. מה שכן, תחבושות אימון בהחלט עלולות לגרום לנזקים בשימוש לא נכון, ולכן אם לא יודעים איך לחבוש עדיף שלא. החבישה צריכה להיות לא חזקה מדי, כדי לאפשר התגמשות טובה של השרירים וזרימת דם טובה, ולא רפויה מדי כדי לא להסתכן בפרימת החבישה תוך אימון, מה שעלול להסתיים בתאונה.

מגינים אינם תחבושות, אלא אביזרים ייעודיים להגנה על רגלי הסוס. ישנם גם סוגים שונים של מגינים למטרות שונות. למשל, ישנם מגינים רכים (בארץ יצא לי לראות בזמנו את המותג "פרופשונל צ'ויס") שנותנים בעיקר תמיכה לרקמות רכות בדומה לתחבושות, אבל עם ריפוד יותר מודגש לריכוך מכות קלות, וכמובן יותר קל ופשוט לשים אותם, ופחות סביר להזיק בחוסר ידע. לעומתם, המגינים הקשיחים הפופולריים, לא נותנים תמיכה לרקמות רכות, ומטרתם למנוע פגיעה חיצונית, בעיקר של רגל ברגל בזמן העבודה. המגינים הללו מורכבים מחלק חיצוני שעשוי בדרך כלל מפלסטיק גמיש למחצה או מעור קשיח ועבה, וחלק פנימי מרופד מספוג או פרוות כבשים. את המגינים מתאימים באמצעות רצועות ולקרו, גומי או עור.

אנשים שמים בנדג'ים או מגינים מכל מיני סיבות, ובין השאר לצערי כי "אמרו להם". מגינים או בנדג'ים צריכים להיות בשימוש אם הסוס זקוק להם, ואת זה יכול לומר איש סוסים מנוסה מתוך התבוננות על עבודת הסוס והתנועה שלו. סוס שלא מעמיס או מייצר בעיה על הרגליים, ואין חשש שייצר עם סוג העבודה שהוא עושה, עדיף שיעבוד ברגליים חשופות. עוד סיבה טובה לשים מגינים מסויימים היא דווקא עבודת שטח. שמעתי על מישהי שקנתה מגינים רכים לשטח כי היא טיילה הרבה עם הסוס, היתה לו פרווה דקה ודלילה והוא נשרט הרבה ברגליים התחתונות. לגיטימי.

hanyou12

New member
תודה רבה

על התגובה האינפורמטיבית והמקיפה, אני באמת מרגישה שהחכמתי! :)

jgut

New member
אצלנו מקובל שלכל סוס

יש את הבנדג'ים\מגינים שלו המתאימים לו.
לא מקובל שלכל רוכב יש מגינים או בנדג'ים משלו - בדיוק בגלל שצריך להתאים לסוס.

לגבי ההבדל בין מגנים לבנדג'ים -
המגנים נועדו להגן בעיקר בפני מקרים של קבלת מכות נניח מרגל ברגל או או גורם חיצוני. ישנם סוגים שונים של מגינים ומתאימים אותם בהתאם לסוג העבודה והצורך של הסוס.

בנדג'ים אנחנו שמים לסוסים שזקוקים ליותר תמיכה וכאלה עם עבר של בעיות רגליים.
אני לא מסכימה עם הטענה שבנדג'ים מחלישים את הרגלים של הסוס. זה אולי נכון אם לא שמים אותם נכון.
למי שלא יודע לשים בנדג'ים כמו שצריך - מוטב שלא ישים, כי הנזק שיכול להיגרם גדול מהתועלת במקרה כזה.
ישנם מספר סוגים שונים של בנדג'ים וניתן לשים אותם עם או בלי גמג'י בהתאם לצורך.

את ההחלטה האם להשתמש בבנדג'ים או מגנים מוטב לבצע עם איש מקצוע. רצוי עם וטרינר המתמחה בבעיות רגליים או כזה המנוסה מספיק.

לגבי הרשימה שלך - צריך גם מכנס רכיבה טוב. את הציוד לסוס, בעלי הסוס\ב"ס צריכים לספק.

hanyou12

New member
זה גם מה שאני חשבתי

שלכל סוס יש משלו, ולכן זה היה לי מוזר כשהמליצו לי לקנות משלי... חוץ מזה שזה מותאם פר סוס, יש גם את כל עניין המחלות כמו פטריות וכאלה שלא רצוי להעביר מסוס לסוס...
יש לנו מאמנת מאוד מוכשרת שיודעת איך לשים בנדג'ים אז כשיגיע הרגע אני יכולה להיות שקטה בנושא :).
וטרינר הוא בעלי החווה, אז גם אפשר לסמן וי :).
וחוץ מזה שאין לי סוס עדיין אז למה אני בכלל מודאגת מהנושא?
יש לי שלושה מכנסי רכיבה שעשוים מבד ג'ינס מעורב עם משהו נמתח (לייקרה או בסגנון). ככה אין שפשופים ועדיין הבד חזק. משרתים אותי נאמנה כבר כמעט חמש שנים ומצבם לא השנתה כמעט בכלל בזמן הזה (ושניים מהם קיבלתי בכלל יד שנייה ממכורה לאופנה, לא יאומן). אז גם כאן אני שקטה.
תודה רבה!

עדימ

New member
אני רוכבת עם

קסדה
כפפות
שוט
ואם צריך גם דורבנות משלי
כשהייתה לי סוסה משלי
כמובן קניתי לה את כל הציוד
אוכף
שמיכה
ראשיות
הכל

hanyou12

New member
טוב בווסטרן

אין צורך בשוט, אבל אם לשפוט לפי הרשימה שלך חוץ מזה נראה לי שאני מסודרת :)

giri

New member
לא יודעת מי הציע לך אבל זה מוזר

בנדז'ים, כמו שכתבו לך, הם ציוד של הסוס ו"הולכים" עם הסוס. לא סביר שתקני סט "שלך" כשאת מחליפה סוסים. כשיש לך סוס קבוע יש בזה טעם.
וגם אז, אגב, זה לא שקוף. אם הסוס הוא שלך, את תדאגי לציוד כמובן. אם את עושה חצי פנסיון - זה תלוי בהסכם הספציפי, איזה ציוד את צריכה משלך ואיזה את משתמשת של הבעלים.

לרוכב ללא סוס משלו הייתי ממליצה:
קסדה
שוט
מגפיים (המלצה שלי - מגפיים נמוכים + מיני צ'אפס)
כפפות
מכנסי רכיבה
חולצות מתאימות (אני התפנקתי ועברתי לחולצות ספורט בשנים האחרונות)
אם משתמשים - דורבנות
אם מתחרים - מה שצריך לתחרויות (כמו ז'קט וכו'... את רוכבת ווסטרן, לא יודעת איך זה אצלכם).

למעלה