בנגקוק

בנגקוק

הי אני לוקח חבורה של 10 אנשים לסין "מוכת" הסארס (עאלק), למסע "היסטורי" - הקבוצה הראשונה בסין מאז פרוץ ה"מגיפה". בדרך אנו נאלצים לעשות שני לילות בבנגקוק. וכאן עולות 2 שאלות: 1. מלון. אני מחפש מלון טוב (4-5 כוכבים) קרוב ככל האפשר לארמון. 2. מכיוון שזו קבוצה "היסטורית", אני רוצה לתעד אותה לדורות הבאים, אולי אפילו לצרכי שידור. לצורך העניין, אני חייב להשיג קצת ציוד למסרטה שלי. איפה המקום ללכת לציוד צילום מקצועי בבנגקוק? היכן המקום לרכוש פילם שקופיות איכותי במחיר טוב ובמצב טוב? תודה יונתן
 

aviron

New member
העתיד זה לא מה שהיה

על ראשון-ראשון ואחרון-אחרון: בתי-מלון: אין בתי מלון באיזור הארמון, למעט גסט-האוס, אכסניות וכ"ד - ברובע בנגלמפו שבו נמצא גם ה"קאוסן-רוד". בית מלון מומלץ - שמהם תוכלו להגיע לכל מקום ואתר בעזרת מוניות: מלון אסיה - נמצא באיזור "פאייה-תאי" . ממוקם בתחנת ה"סקיי-טריין" (רכבת-השמים) שזה כבר יתרון רציני. המלון ברמה של "דרגת תיירות טובה" - וביחד עם זאת זול להפליא. במלון 2 בריכות שחייה, מסעדות וכל-מה-שצריך. "היסטוריה"? צר לי. לא תוכל לעשות. קבוצות מטיילים של חברת "אופקים" לא הפסיקו להגיע לתאילנד במהלך "חודשי הסארס". כמו למשל קבוצת משפחות בהדרכתו של יוסי ברגינסקי - שהיו בחודש שעבר, כמו קבוצה שבה היתה אחת מכותבות הפורום - בהדרכתו של שבתאי, כמו עוד קבוצת "בנתיב הפירות הטרופים" .ועוד. ומסכים איתך בהחלט שה"סארס" זה "עאלק" עם כוונות שונות ומשונות. (העתיד יוכיח). כלי-צילום וכ"ד: בדר"כ במרכז הקניות "MBK" שבו נמצא "טוקיו סנטר (נמצא בסמוך למלון אסיה), במרכז קניות "וורלד-טרייד-סנטר". נסיעה טובה!
 

אלדד(מ)

New member
מה עם מלון "רויאל"? זכור לנו כזול ,

נחמד וקרוב לעיר העתיקה. אבל זה היה בתחילת שנות התשעים. עדיין קיים?
 

aviron

New member
בוא'נה, הגיע הזמן ש...

תבקר עוד פעם בבנגקוק. קרונג-טפ של היום זה לא קרונג-טפ של תחילת שנות ה- 90!! מהשדה למרכז העיר : 35 דקות גג ! (זוכר כמה נסעת אז?) רכבת-השמים: מה-יש-להגיד-ומה-יש-לומר. פאר היצירה. מגדלים לגובה: 85 קומות , 70, קומות, 65 וכ"ו וכ"ו וכ"ו וכ"ו. נקיון בעיר: אז לא הספיקו לפנות , אלא 80% מהזבל. היום - לא תראה בדל סיגריה ברחוב. מלון "רויאל" - היום מסווג מטה, יותר אכסניה לחברה שבקאוסן-רוד. תבוא !!
 

אלדד(מ)

New member
הייתי לפני שנתיים... קצת ../images/Emo32.gif

והתלבטתי בין אוריינטל והפנינסולה, שהיה אז חדש בהרצה ונתן מחירים מפתים. בגלל התחרות הורידו לנו מחירים באוריינטל וקבלנו אותו ב 160$ ללילה. היינו 4 לילות בלוי-קראטונג, כך שאנחנו מכירים את בנקוק החדשה, למרות שאני בטוח שגם מאז חלו הרבה שינויים. אני זוכר גם שלמרות שרכבת השמים כבר היתה מוכנה לפני הזמן, ולמרות הפקקים לא נסענו בה כי עדיין לא חנכו אותה כי תכננו את הטקס ליום הולדתו של המלך.
 

aviron

New member
../images/Emo57.gifחייב לגעת בך !

אתה יודע שה"אוריינטל" הותיק והטוב - הינו אחד מבתי-המלון הידועים והמפוארים בעולם? אני פשוט "חולה" על הבנין הקולניאלי הזה - שמתרפק על תחילת המאה שעברה ברוב טעם והידור. מי ממפורסמי העולם לא שהה בו? ראשי-ממשלות, נשיאים, סופרים מפורסמים, מלכים. וכעת מסתבר לי שגם אתה!! ונהר הצ'אופריה שעובר לו בחצר המלון!!! איפה "אוריינטל" ואיפה "פנינסולה"... השני "סתם" מלון, דרגת תיירות טובה. ואם יום-ההולדת שלך היתה ב"לוי-קרטונג", אז שתדע שלא בכל שנה שיש לך יומלודת אז יש את "לוי-קרטונג" בפראטת-תאי. אבל אתה כן יכול לדעת - שבכל פעם שיש לוי-קרטונג - אז ז"א ש"הירח מלא - והתעלות והנהר מלאים במים - ונשים ונערות יורדות אל הנהר ומשיטות את סירות הלוי-קרטונג כשעלהן נרות דלוקים, ע"מ לרצות את רוחות המים". ותמיד תמיד זה היה וזה יהיה בפעם הראשונה שהירח מלא בחודש נובמבר. וזה שהיית גם לפני שנתיים - לא אומר שאתם לא צריכים להגיע עוד פעם. כי יש את צ'יאנג ראי ונהר הקוק, את המימוזה הביישנית שגודלת לה ליד הנהר, את קאנצ'נבורי עם הפארק "ארואן" , נהר הקואיי והמפלים, את סוקותאי שבטוח שבגלגול הקודם שלי גרתי באזורה, את מפרץ פנגנגה ועאת איסאן, קופיפי ומה-לא.
 

yafa kfir

New member
גם אני הקטנה שתיתי בירה קרה

במלון ההוא המדהים.. תרשמו לי פלוס בבקשה!!! לילה טוב. הולכת לישון עם זכרונות נפלאים וחיוך בירושלים היום היה בה פיגוע. סליחה - מקווה שלא קילקלתי. המציאות מטורפת, ומטריפה אותי.
 

אורניהו

New member
היי יפה..גם לי מגיעים כמה פלוסים

ולא דוקא מהמלונות...אלא מהצימרים של הגליל המערבי
ומה שלומך...?
 

yafa kfir

New member
איזה צימרים, מה צימרים -

עוד יחשבו כאן שעשינו אהבה גלילית בצימר רומנטי....... ובאשר לשלומי - קשה להגיד. נפלתי לתוך הישראליות כמו לאמבטיה של בוץ וזבל - סליחה. היו לי כמה התנסויות ישראליות מגעילות עם בזק, מס הכנסה, משטרת התנועה ועוד מיני צרות מיד אחרי נחיתתי כאן... לא ממש ברור לי מה אני מחפשת כאן. בחיים לא הרגשתי ככה. אני מלכת הפטריוטים. אבל אחרי ארצות הברית - החוויה של לנסות לצאת מהסופרמרקט כשכולם עם העגלות נדחפים מולי במבטי רצח ורומסים אותי פישית - זה די מזעזע.
 

kessem

New member
מאשרת,אכן הייתי בתאילנד באפריל

השנה, וגם אם השהיה בבנגקוק היא ליומיים בלבד, מומלץ לנצל כל רגע. נשמח לשמוע גם חוויות מסין לכשתשוב.
 
למעלה