בנגקוק - קו סאמוי

katana2

New member
בנגקוק - קו סאמוי

אני ב8.1 נוחת בבנגקוק מישראל ב 15:30 שעון תאילנד עכשיו מהמשרד תיירות הבנתי שטיסות לקו-סאמוי מבנגקוק יש רק בשעות הבוקר ולכן עליי להמתין לטיסה הראשונה יום למחרת ב6:05 בבוקר.. אני מגיע לבד וצריך להגיע לקו-סאמוי כי חברים שלי נמצאים שם רציתי לדעת איפה כדאי לי ללון את הלילה עד הטיסת פנים לקו-סמוי ואם יש לכם הצעות בשבילי מה לעשות בזמן הזה. כמו כן עוד דבר חשוב - האם אני יוכל לעשות צ'ק האוט ב4 בבוקר להגיע לשדה לקראת הטיסת פנים?

prizman

New member
מישהו לא הבין כאן נכון,

או אתה או משרד הנסיעות. בדקתי בשבילך, בהחלט יש טיסות אחה"צ ובערב. זה האתר של חברת התעופה, תזמין לאיזו שעה שבא לך. אם בטעות אתה טס עם אלעל אתה יכול לבקש שהתיקים שלך יועברו ישירות לטיסה לקוסמוי וכן שאת ביקורת הגבולות תעשה שם, מה שנקרא קונקשיין. אם לא באלעל, קח מרווח של 3 שעות בין הנחיתה להמראה הבאה.

katana2

New member
וואלה! אז ככה..

אני קצת בשוק מהעניין כי וואלה בדיוק בדקתי באתר של חברת התעופה ובאמת יש טיסות אחה"צ ובערב! אני אגיע למשרד הנסיעות מחר ואבדוק את העניין אם אפשר לשנות את זה הריי זו לא טעות שלי.. עכשיו לגביי הטיסה אז כן אני טס באל-על.. אם אני מבקש לעשות את הקונקשיין הזה ישירות לקו-סמוי האם אני צריך לבקש את זה בנתב"ג או ברגע שאני נוחת שם? כאילו מה הפרוצדורה..

prizman

New member
אני משתגע

מחוסר המקצועיות של סוכני הנסיעות לפעמים. אני לא מכליל, יש בינהם גם מעולים שיכולים לחסוך לך הרבה כסף אבל במקרה הזה אם לי לקח דקה כדי לבדוק עבורך את זה אז לסוכן שיש לו תוכנה ייעודית לנושא אמור לקחת 30 שניות שהוא לא טרח להקדיש עבור העמלה ששילמת לו. סתם בזיון למקצוע. לגבי טיסת ההמשך, אני לא ביצעתי את זה אישית אבל קראתי על הפרוצדורה. קודם כל שהסוכן ידאג להזיז את ישבנו לשם שינוי ויעדכן בזה את שתי חברות התעופה, בנוסף אתה צריך לדאוג גם בנתב"ג שיסמנו את המטען ככזה שמיועד לטיסת המשך. בשדה התעופה בבנגקוק אתה לא אמור לאסוף את המטען ולא לעבור בביקורת גבולות אלא לגשת למעבר ה"טרנזיט" כדי להמשיך לטיסה הבאה. במקרה הזה גם מרווח של שעה וחצי יספיקו לך. גם אלה דברים שסוכן הנסיעות אמור להסביר לך בהם את הפרטים הקטנים.

קרלטון

New member
???

אל על תעביר את המטען לבנגקוק איירוויז? לא שמעתי על פרוצדורה כזאת. לפי הבנתי אין לו ברירה אלא לאסוף את המטען ואז לעשות צ'ק אין מחודש. קונקשן עם העברת מטען מתבצע רק כאשר אותה חברה עושה את שני ה"לגים", או שתי חברות שיש ביניהן code share (שזה לצורך העניין שתי טיסות שמנוהלות ע"י אותה חברה, מנקודת המבט של הנוסע). מצד שני, אני לא טס יותר מדי עם אל על, אני מפספס פה משהו?

אבשלום68

New member
כל החברות עושות את זה לא רק אל על....

גם הירדנים וגם הטורקים זו פרוצידורה שפרט לאייר אסיה כל החברות עושות את זה ואולי נכון יותר לאמר שרק אייר אסיה לא משלמת לנמל התעופה (לחברה שמתפעלת את שירותי הנמל) כדי שיעשו את זה. טסתי עם הירדנים וטיסת המשך להנוי ועשו את זה טסתי עם הטורקים וטיסת המשך לסייגון ועשו את זה זה הליך מקובל ביותר כל מה שצריך לעשות זה בשדה התעופה בארץ בצ'ק אין לאמר את היעד הסופי!!!!!!!!!!!!!!!

קרלטון

New member
וואלה

אם כך אני שמח ללמוד משהו חדש. אולי כי לא יצא לי לטוס יותר משני לגים רצופים. כשאתה נותן את המטען בצ'ק אין - אתה מקבל קבלה של חברת התעופה עמה עשית צ'ק אין על המטען. אם המטען אובד בדרך, אתה ניגש לחברה השנייה עם הקבלה הזאת, שהונפקה על ידי החברה הראשונה?

אבשלום68

New member
איתור מטען שהלך לאיבוד

אתה נגש לדוגמה בטיסה המדוברת לחלון של "מטען אבוד/שלא הגיע בנמל היעד - קו סאמוי עם הברקוד שקיבלת בארץ חברות התעופה לא מעבירות את המטענים - חברות תיפעול של שדות התעופה מבצעות את זה האחריות של בנגקוק אייר (במקרה הזה......9 להביא את המטען אליך הם יבדקו ובמידת הצורך הם ידאגו להביא את המטען למלון.... זה הליך מקובל כמעט בכל החברות, אולי פרט לחברות של הLOW COST בעידן המיחשוב הרבה יותר קל לברר את כל הפרטים על המטען......

prizman

New member
עד כמה שאני יודע זה עובד כך

רק בין חברות סדירות. לכן בתאילנב מדובר רק על בנגקוק איירוויז ותאי. לא חקרתי לעומק כי כבר שנים לא עשיתי קונקשיין. גם כשגרתי בצ'אנג מאי תמיד העדפתי לעצור ליומיים שלושה בבנגקוק. מניח שיובל מכיר את כל הניואנסים ויפרט אם יראה את השירשור.

קרלטון

New member
מקצת חיפושים שעשיתי עכשיו

הבנתי שמדובר במקרים בהם יש הסכמי Interline בין שתי החברות.

קרלטון

New member
כן

אם המטען לא עלה על טיסת אל על לבנגקוק אלא על טיסת אל על ליעד אחר מחוץ לתאילנד (קורה), אין לבנגקוק איירוויז הרבה מה לעשות עם זה בלי עזרת אל על. מנסיוני (במספר מקרים של איבוד מטען, שלי או של אנשים שטסתי אתם, בטיסות באירופה, בעיקר עם מטוסים קטנים) אפילו כשמדובר באותה חברת תעופה לוקחים כמה ימים עד שבוע עד שאתה מקבל את המטען בחזרה. וזה נהיה מורכב יותר כאשר אתה לא יושב במלון אחד אלא מטייל. גם בעידן המחשוב ישנם לא מעט מקרים של אובדן מטען, ואל על, עם כל הכבוד, לא אוהבת לקבל על עצמה אחריות.

אבשלום68

New member
אל על לא אוהבת לקבל אחריות אבל היא

כפופה להסכמים מחייבים עם חברות אחרות זה תהליך כלל עולמי נכון כשדברים הולכים לאיבוד זו בעיה ולא תמיד המטען נמצא

למעלה