בנג'מין ד'יזראלי

incognito1980

New member
בנג'מין ד'יזראלי

שלום! בפורום "שאלה קטנה" ע הויכוח הכה שחוק הודות יהדותו של בנג'מין ד'יזראלי. על פי הידוע לי, הוא היה בן לאב יהודי שהמיר את דתו, ואילו אמו לא הייתה יהודיה. מנגד יש כל מיני דעות שונות אחרות. מישו יוכל להעמיד דברים על דיוקם?

טשאפק

New member
הוא נולד כיהודי

והוטבל לנצרות בנעוריו - אחרי שעבר בר-מצווה. אביו, אייזק, לא המיר את דתו.

incognito1980

New member
אשמח לקבל קישורים למקורות מהימנים

תודה, אבל אני לא כ"כ מחזיקה מ"ויקיפדיה". הרעיון כביר, אך הביצוע חלש. כבר ראיתי שם אי דיוקים, לצערי. בכל אופן, תודה רבה על הנכונות.

טשאפק

New member
לא ברור לי מאיפה הסיפור שאמו

לא היתה יהודייה. אין לכך כל רגליים. הוא נולד ליהודים וגדל עד גיל 13 כיהודי. באתר הבי.בי.סי נכתב British statesman and novelist, Disraeli provided the Conservative Party with its policies of popular democracy and imperialism. Born to Italian-Jewish parents, in 1817 Disraeli's father baptised his children as Christians אגב שמו של המדינאי נכתב באנגלית ללא הגרש, שאביו השמיט (משם ילדיו אך לא משמו) כדי לעמעם את המוצא הזר של המשפחה.

incognito1980

New member
bbc אינו פוסק הלכה

תודה על התשובה, אבל אני הולכת סחור-סחור ולא מגיעה למידע מדוייק. זה שמישהו כותב "נולד למשפה יהודית" לא אומר כלום, כי הרבה פעמים משפחה מוגדרת כשייכת לדת מסויימת עפ"י בחירה ושייכות רגשית. ז"א, אם אביו היה יהודי וניהל בית יהודי, אז יכתבו שהוא נולד למשפחה לא יהודית. גם אם אמו הייתה לא יהודיה...

טשאפק

New member
"נולד להורים יהודים-איטלקים"

זה די ברור, שהוריו היו יהודים איטלקים, לא? באתר המצורף ראשון נאמר שאבי אמו היה ראש וועד הצירים היהודים באנגליה. שם אמו היה Maria Basevi. על המשפחה אפשר לקרוא באתר השני. באין ספור מקורות אחרים תמצאי אותו מידע, ובשום מקום לא תמצאי שאביו התנצר או שאמו לא היתה יהודיה.

טשאפק

New member
הקישור הנכון לא מדוייק

למשל נכתב שהוריו של בנג'מין דיזראלי התנצרו, וזה לא נכון.

למעלה