בנאלי בנה לי

falul

New member
בנאלי בנה לי

טוב אז ככה אני בן18, אני מתעניין בכל משקה שמכיל אלכוהול, עברתי קצת על חומרים של קורס ברמנים, אני קורא באינטרנט כתבות ומאמרים בנושא. העניין הוא אלכוהול הוא עולם ומלואו, ואני לא כל כך יודע מאיפה להתחיל ואיך ללמוד. בבירות אני עוד איכשהו יודע להבדיל ולהצביע על בירות טובות יותר וטובות פחות. זה על סמך ניסוי וטעייה בלא שום הדרכה. הייתי רוצה לדעת איך אתם, חברי הפורום הרחבתם אופקים בנושא משקאות חריפים בכלל ויינות בפרט

marsala

New member
קראנו שתינו קראנו עוד

קרענו (תוויות) חרשנו (ספרי יין בירה ושאר צרות ) והחכמנו כזית... MOSH COME ON CITY ,YOU CAN DO IT!!!

falul

New member
חיפשתי קצת ספרים

ראיתי שיצא לא מזמן איזה ספר של ברמן אחד שנקרא 69 קוקטליים. אבל חוץ מזה לא ראיתי ספרים. (אשמח לקבל המלצות) איזה בקבוקים הייתם ממליצים לקנות בתור אבני יסוד לבר הביתי?

MEIMIS

New member
יש לך בעיה עם אנגלית?

כי באנגלית יש מיליוני ספרים... או שפשוט תלך לקורס ברמנים ההמלצה הכי חמה שלי.. אבל הכי יקרה שתיהיה לך...

falul

New member
ממש לא

זרוק לי איזה עצם (או כמה שמות של ספרים מומלצים) חשבתי על קורס, אבל זה באמת קצת יקר ואני לא יודע אם כדאי להשקיע כל כך לפני הצבא (אני לא יודע באיזה מצב אני ימצא את המוח שלי בעוד שלוש שנים)

marsala

New member
ספר היין של ברי ססלוב מומלץ

למתחילים והוא בעברית.. MOSH

D r a m b u i e

New member
לדעתי לך לקורס ברמנים

זו הדרך הכי טובה לקבל את החומר בצורה מרוכזת ומסודרת. אחרי זה יהיו לך גם את הכלים להרחיב את הידע שלך דרך מאגרי מידע מטורפים שנמצאים ברשת.

MEIMIS

New member
יש אנשים שיחלקו עליך....

siete למשל... אני מציע ללכת לקורס ברמנים אבל... יש אנשים שאין להם אמצעים וכולם יודעים שהמחירים לקורסים כאלו הם בשמיים... יש ספרים.. קודם כל.. אם אין לך בעיה להזמין מחו"ל אז כנס לאמאזון.. ותחפש שמה מה שאתה רוצה על אלכוהול - יש שמה ספרים על הכל - משקאות ייסוד ויסקי קוניאק אפריטיפים כל המשקאות שכמעט תרצה יש להם בספרים בכל אופן אני עדיין ממליץ ללמוד קצת ולהתמצות בתחום כדי לא לבום כבור ועם הארץ לקורס ברמנים

MEIMIS

New member
מוש כמובן ימליץ על ספר יין ../images/Emo91.gif.

דרמבויי בטח ימליץ על ספר על ויסקי siete תמליץ בטח על ספר אפרטיפים וכו'.. כל אחד ימליץ על מה שהוא מעדיף..(אני משער...) תנסה לחפש ספר על קוקטיילים באמזון או Bartending

D r a m b u i e

New member
ברור...המדריך של מייקל ג'קסון

מימיס, טחנו כבר את הוויכוח על קורס כן או לא. אני רק אומר את דעתי, כמובן שיש דעות אחרות. האיש ביקש ללמוד, לדעתי הכי טוב קורס ברמנים, אחריו תמיד אפשר להשלים, וכמובן גם לפניו. בהצלחה בכל מקרה!

siete

New member
אם קורס ברמנים

תחכה לאחרי הצבא - אני מניחה אם תתחיל לעבוד זה ממלא יהיה אז. אם תעשה קורס - אתה עלול לשכוח אחרי 3 שנים שאתה לא משתמש בזה. בכל מקרה אני ממש לא ממליצה על קורס אם יש לך אנגלית טובה. בניגוד לכמה אנשים אחרים פה...

MEIMIS

New member
אנשים אחרים שלא יודעים אנגלית? ../images/Emo13.gif

או שממליצים על קורס?

D r a m b u i e

New member
כן אבל סייטה

את לא עשית קורס, לעומת הרבה אנשים פה שגם למדו מספרים + האינטרנט, וגם עשו קורס..

siete

New member
אני לא הולכת לריב שוב

מדריך בקורס. ברמן ותיק מאד המליץ לי לא לקחת קורס. למעשה, יש כמה ברמנים שאמרו שעד שהם לא התחילו לעבוד הם לא ממש ידעו מה הם עושים. הסתכלתי בסיכומים מכמה קורסים שונים. זה לא משהו שאי אפשר ללמוד לבד. אם הקורס בחינם, בסדר - אני גם הייתי לוקחת קורס. אבל את האלפיים שקל אפשר להשקיע בספרים, בחופש מהעבודה, באינטרנט מהיר, במשקאות, אביזרים, ובביקורים בפאבים שונים. מעולם לא לקחתי קורס של MCSE ואני עדיין לא ממליצה עליו!

D r a m b u i e

New member
אז זו בעיה

קצת קשה להיות מתנגד נלהב לקורסים לפני שלקחת אחד לא? בכלל לא ברור איך אפשר להמליץ למישהו "לא לקחת קורס". מקסימום אפשר להגיד לו שקורס לא הכרחי, אבל להמליץ לו לא לקחת? אצלי הקורס היה מועיל, החומר היה במקום והרבה, ההתנסות בפועל היתה מצויינתו האווירה היתה נפלאה. שילמתי המון כסף שאין לי, והיה שווה כל גרוש. אני מכיר עוד המון אנשים שחושבים אותו הדבר. זה לא אומר שכל אחד צריך לקחת, כל אחד לעצמו בעניין הזה, אבל להמליץ לא לקחת נראה קיצוני לאללה.

MEIMIS

New member
אני הייתי ילד בן 18 ודפוק...

שברתי את התוכנית חיסכון שלי בשביל הקורס הזה...

אני דווקא מאוד ממליצה...

לא היה לי שום ידע באלכוהול אבל הייתה לי המון התעניינות ורצון. בקורס קיבלתי ידע בסיסי אבל גם המון תרגולים והמון דברים שלט לומדים מספרים!! אז לדעתי ממש מומלץ...

NNעליך

New member
קורס??? כן.

הייתי מציע לך ללכת על קורס ברמנים. הייתי שם (זמן אמיתי - לפני די הרבה זמן) לפני קצת עבדתי בתחום, בעיקר נסיונות והרבה טעיה, אח''כ היה הרבה יותר קל. לך לקורס! תדע יותר. תטעם יותר.והעיקר לא לפחד כלל

למעלה