בנאום

בנאום

מילה בעברית, מי מנחש/יודע את פירושה? (בלי להסתכל במילון) "בנאום" בנ כמו מיסטר בין ואום כמו או"ם

אם כבר,

אז מי יודע, מה הפירוש של המילה פקרס ? PAKRES באדיבות אמי היקרה, המילון העברי המהלך. היא גם ידעה לומר לי שזו מילה מהתלמוד ואין לי מושג מה זה בנאום. אפשר לשאול את אמא'שלי

אני מכיר

פקרס בפ רפויה. יצא לי להכיר הרבה. והמילה היא משורשי השורשים של השפה האינגליזית (בעברית עוד לא זכה לתפוצה כה גדולה ומשמש עדיין בעיקר לתיאור דחיפת איברים של אדם אחד בתוך חורים של אדם אחר). מכיר גם Packers שבגרין ביי ויסקונסין לא גומרים לארוז גביעי NFL (תשע אליפויות NFL ושלוש זכיות בסופרבול עד היום. או יה). חוצמזה נרלי אמא של מישי עבדה עליה. ובינאום זה מה שה-FUCKERS רצו לעשות לג'רוזלם.

whitewidow

New member
"אפקרסין"

משנה, מסכת כלים, כט, א "נוֹמֵי הַסָּדִין וְהַסּוּדָרִין וְהַטְּרָטִין וְהַפִּלְיוֹן שֶׁל רֹאשׁ, שֵׁשׁ אֶצְבָּעוֹת. שֶׁל אַפְקַרְסִין, עָשֶׂר. נִימֵי סָגוֹס וְהָרְדִיד וְהֶחָלוּק וְהַטַּלִּית, שָׁלשׁ אֶצְבָּעוֹת. נִימֵי כִפָּה שֶׁל זְקֵנָה, וְהַגּוֹמָדִין שֶׁל עַרְבִיִּין, וְהַקֻּלְקִין, וְהַפֻּנְדָּא, וְהַמַּעֲפֹרֶת, וְהַפַּרְגּוֹד, נִימֵיהֶן כָּל שֶׁהֵן" רמב"ם פירוש המשניות, על המילה אפקרסין: חלוק צר מקום הראש ממנו והכתפים פתוחות ואחר לבישתו יתחברו הכתפים בלולאות ויתחבר עם טבעת כמו זה אשר ילבשו במצרים: בקיצור, סוג של סוודר. יש עוד מקור בתוספתא שמזכיר "אפקרסות", בתלמוד לא מצאתי את עיקבותיו.

../images/Emo45.gif

זה בעצם אפודה ואמא שלי לא "עובדת" על אף אחד. בטח לא כשמדובר בשפה העברית. (תשובה לההוא משם) אה, ואל תשאלו איך הגענו לנושא הזה...

ניר'ה לי לבושה,

הבגד שלה, האריג שלה, משו כזה. יא סוטה.

אליזד

New member
בינאום - הפיכה לבין לאומי

שזה בעצם כינוס של המלים "בינלאום" רק שכמו דברים אחרים בעברית זה מתכנס והופך למילה החביבה הזו. אגב, אם כבר מדברים - מה זה "נזע"?

נו, זה פשוט... (עאלק)

טיפול בנזעי מוח לחולי סכיזופרניה. טוענים שע"י הולכה חשמלית אפשר לסדר להם מחדש ת'מוח. פעם השימוש בשיטה הזו היה נפוץ. היום לא ממש. זה נשמע ממש אכזרי. בכל מקרה זו מחלה א-י-ו-מ-ה. סרטן הנפש ממש.

זו פשוט מילה יפה למכת חשמל לא

ההוא כאן למטה נתן תשובה אבל בלי השורה התחתונה... יש לי בשבילכם אגב עוד הרבה מילים נהדרות נגיד: קֶרֶץ נגיד: חֶלֶץ נגיד: גשוש (רק לאחרונה העברתי שיעור על מילונים בעברית...)

אבזץ

New member
וגם לאיזיק ניוטון היה בינום

"הבינום של ניוטון" "בינום" פירושו "דו איבר". להסבר מפורט יותר: לינקי צר לי, כנראה שהלינק ארוך מדי לתפוז... http://he.wikibooks.org/wiki/%D7%90%D7%9C%D7%92%D7%91%D7%A8%D7%94_%D7%AA%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%AA/%D7%A7%D7%95%D7%9E%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%A7%D7%94/%D7%94%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%9D_%D7%A9%D7%9C_%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%98%D7%95%D7%9F_%D7%95%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%9C%D7%A9_%D7%A4%D7%A1%D7%A7%D7%9C#.D7.94.D7.91.D7.99.D7.A0.D7.95.D7.9D_.D7.A9.D7.9C_.D7.A0.D7.99.D7.95.D7.98.D7.95.D7.9F

בתצ1

New member
מושג הלקוח מחלוקת ירושלים.

חלק מהסכם היה ,שירושלים תיהיה בינאומית-בינלאומית. ומכאן נוצר המילה בינאום ..בעצם "בינאום" ירושלים.

uri80

New member
אוצר המלך או המדינה.

איזה אמריקאי מטורף גילה לי את זה לפני הרבה זמן

חושבני

תהום בלי להסתכל באמת. כל נכסיו ירדו לטמיון. כלומר אבדו, נעלמו כאילו בלעה אותם האדמה.

למעלה