בן 8 חודשים לא זוחל

בן 8 חודשים לא זוחל

הי...אחייני בן ה-8 חודשים לא זוחל..אמנם גורר את עצמו ברצפה..מין זחילת גחון כזו...אבל הייתי רוצה לדעת כיצד נוכל לעזור לו ולעודדו לזחול... ודבר נוסף העולל עדיין לא יושב וגם שאנחנו מנסים להושיב אותו הוא לא מחזיק מעמד....מה עושים כיצד ניתן לעזור לו? ....תודה רבה מראש בעבור העזרה...שגית

דובישה

New member
עידוד זחילה

לדעתי גיל 8 חודשים זה עדיין לא איחור משמעותי, אך צריך לשאול האם השיג את שאר אבני הדרך בזמן? לפני טיפים ועצות שונות, יש צורך בפרטים על התפתחות התינוק עד היום: האם שכב על הבטן? הרים את הראש כתינוק צעיר? התהפך בזמן? נשען היטב על זרועותיו? האם מתרומם על בירכיו ומתנדנד או זוחל אחורה? אפשר לבדוק ולטפל בטיפות חלב, או אם צריך גם פיזיוטרפיה. לא תמיד פשוט להשיג טיפולים בריפוי בעיסוק בגיל כה מוקדם וצריך להתייעץ עם רופא המשפחה. בכל מקרה, לא מומלץ להושיב תינוק, אלא לחכות עד שיוכל לעשות זאת בעצמו, בדרך כלל ממצב של עמידת 6. לדעתי, ואני אומרת זאת בערבון מוגבל, זחילת גחון היא תקינה, אך ייתכן וחגורת הכתפיים לא תתחזק כראוי ויהיו השלכות לכך בהמשך. עידוד זחילה יכול להיעשות עם גירוי של חפצים מתגלגלים וניידים והרבה זמן רצפה. אני ממליצה לנסות להגיע לאיש מקצוע על מנת לבדוק ביתר יסודיות.

למעלה