בן 6.5 מקבל קונצרטה

אילתית 2

New member
בן 6.5 מקבל קונצרטה

לפני שהתחלנו המליצו לי לא להרחיב לילד יותר מדי על מה הכדור...ותאמת הוא לא שאל אז לא אמרתי.
התחלתי לחשוב האם אני פועלת נכון האם בגיל 6.5 הוא מספיק בוגר להבין את הנושא?

וכן לוקח את הכדור יום יום פרט לשבת
מה לגבי החופש הארוך מה נהוג?

zivadina

New member
העיקרון הוא להסביר לילד בגובה העיניים

קודם כל, לענות רק על מה שהילד שואל.
שנית, לספר לילד איך הכדור עוזר לו להתמודד עם בעיות קונקרטיות מתוך החיים שלו.
למשל, "אתה כל הזמן מתנועע בשעור, לא מקשיב למורה ולא מספיק להעתיק מן הלוח",
והכדור עוזר לך להיות רגוע ולהתרכז במה שצריך."
או: "בחברת הילדים היית משתולל ומציק, ועם הכדור אתה מסוגל לשוחח ולהקשיב".

אני שלא לשאול שאלות בנוסח

"אתה לא מקשיב...
אלא יותר "על מה אתה חושב בשיעור והאם אתה חושב שצריך להקשיב למורה...כלומר לפתח את התודעה לקושי בעדינות.. לא ככתב אשמה..."

אני מחכה שזה יבוא מהם.

בכל הפעמים שהתחלנו עם ריטלין {5 מתוך 6 ילדים..}, היו קודם כל תלונות של הילדים עצמם על הקושי. גם בגיל 4, הם מבינים שהם שונים, ומתוסכלים.
כשהתחלנו בריטלין {הכי מוקדם היה בגיל 6}, חיכיתי לתגובה שלהם. בשאלה- "נו, איך היה בבית הספר?, הרגשת שהכדור עשה לך משהו? עזר לך?, מתי הרגשת שזה נגמר? מה קרה אז?"

קיבלתי מגוון מקסים של תשובות, לא כולן חיוביות... אבל הם תיארו ממש יפה כל אחד את התחושה שלו. אבל כולם הסכימו שזה עזר להם להתרכז.
כשהגדולה התחילה - בגיל מתקדם- התשובה שלה היתה ציטוט של מורה הנהיגה...שנראה לי שלא היה בטוח אם זו אותה התלמידה...

mAmA MiSiSiPi

New member
הבכור שלי באותו גיל

התחלנו ריטלין10 השבוע
היה לי קל מאוד להמציא סיפור כי הוא ילד עם דמיון מפותח וקצת תמים אז הוא קיבל את הסיפור שלי על כך שיש במוח גמד שנקרא ריכוזון והתפקיד שלו זה לעזור לנו להתרכז ,להקשיב ,לא אבד חפצים,להגיע בזמן, לשבת ברוגע. יש ריכוזון לכל הילדים אבל יש ילדים כמוך שהריכוזון שלהם לא קם בבוקר הוא רוצה להמשיך לישון ואנחנו צריכים לעזור לו לקום ולעשות את התפקיד שלו ובשביל זה אתה מקבל שוקולד פלא כל בוקר{אני שמה את הכדור המעוך בחצי כפית ממרח שוקולד}
לי כן היה חשוב שהוא ידע למה הוא מקבל תרופה כי הוא מודע לזה שיש לו בעיה זה הפריע ותסכל אותו אז רציתי שהוא ידע שאנחנו מנסים למצוא פיתרון.

אילתית 2

New member
"הבעיה" היא שלא דיברתי איתו על הכדור

חברה אמרה לי שאם אומר לו שהכדור כדי שיעזור לו להרגע..להתרכז וכו..לפעמים יש "דווקא" או התנגדות
ולכן אמרה לי חכי אל תרחיבי על זה כרגע...

כאשר הלכנו לאיבחון הוא לא שאל יותר מדי כי ידע שהולכים לרופא לבדיקה..אמרתי לו כדי שיעזור לו
ולכן שהתחלנו עם הכדור לא סיפרתי (כי המליצו לי שעדין לא..) אמרתי לו רק שד"ר X אמרה שצריך וזהו לא שאל יותר

אבל אני מתחילה להרגיש שהוא צריך לדעת
אבל לא יודעת מה נכון לעשות

*בהתחלה נתתי לו את הכדור עם שוקולד בכפית גם כן, אבל עברנו עכשיו לגלידת וניל
כפית עם מעט גלידה וניל עם הכדור (הציק לי לתת שוקולד על הבוקר)

*ומה לגבי החופש הארוך את נותנת בחופש?

קודם לשקף לו את ההתנהגות שלו

לבדוק אם הוא מרגיש שהוא לא מרוכז, מפריע וכן הלאה ומה הוא חושב על זה.
לאחר מכן להסביר לו שמדובר בהפרעה, לא באיזה התנהגות של ילד רע...
ורק לאחר מכן לדבר על הטיפול

mAmA MiSiSiPi

New member
עד כמה הוא מודע להפרעה שלו?

עד כמה זה מפריע לו /מתסכל אותו/משבש לו וכו'
להשתמש במילים שלו כדי להסביר לו במידה והוא באמת דורש הסבר או שאת רואה שהוא מחפש הסבר הוא מנסה להבין מה קורה איתו.

לי היה מאוד חשוב לדבר איתו על זה להיות פתוחה איתו בנושא ברמה שהוא מסוגל לספוג ולהבין בלי מילים גדולות והפחדות . היה לי חשוב שהוא יודע שאנחנו עושים הכל כדי לנסות לעזור לו ושוקולד פלא זה חלק מהעזרה.

בעייני אין הבדל בין גלידה לשוקולד זה סוכר וזה סוכר גם ככה הוא לא מקבל שוקולד בצורה אחרת במשך היום. וכל עוד זה עובד אני לא משנה את זה כי הוא לא קל עם תרופות וטעמים שונים והשוקולד מספיק חזק להסוות טעמים.

תראי בעיקרון רק היו הוא קיבל פעם ראשונה כדור שלם ככה שאנחנו רק בהתחלה ככה שאני לא מתיימרת ללמד שום דבר. עוד אין לנו תוכנית פעולה לחופש הגדול אני מניחה שהוא כן יקח בגלל שיש לו הרבה חומר להשלים בלימודים בגלל חוסר תפקוד לאורך כל השנה כתוצאה מהADHD .

למעלה