בן 4.10 אובחן בספקטרום

orly0022

New member
בן 4.10 אובחן בספקטרום

בני אובחן בספקטרום לפי דברי הפסיכולוג ברמה בינונית אבל נוטה לרמה קלה, בגלל בעיות חברתיות. בני נמצא בגן שפתי שנה ראשונה והתקדם מאוד מבחינה שפתית וחברתית אבל עדיין יש לו קשיים לא תמיד יוזם ואם יוזם לא תמיד עושה זאת נכון. לפעמים מעדיף לשחק עם עצמו אבל כבר לא מתבודד ונפתח לילדים. בבית אני לא רואה שום בעיה עם בני הוא מתקשר מצויין עם אחיו ומשחק איתו, פונה אליו, מציע לו לשחק, רב איתו ואפילו מתפעל אותו. נורא קשה לי לקבל את האבחנה כי בליבי אני מרגישה שזה לא זה. אין לו בבית חזרתיות ובאבחון ראו שכן בגלל שתמיד מעדיף יצירות (ואני חושבת כי אולי א\הוא אוהב את זה) והם בגישה שזה מצביע על חזרתיות. לא שיתף פעולה 50 אחוז מהאבחון בטענה שאמר להם שהוא עייף. הוא מאוד חכם וכשהוא רוצה הוא יודע לשתף פעולה. מה גם מאוד ביישן ןמופנם. בבית פונה אלינו, מביע רצונות, רגשות קשר עין מעולה איתנו. באבחון רמזו על קשר עין שקיים אבל לא תמיד. הוא בספקטרום בבינוני קל. בינוני מבחינת שעות סייעת וקל כי הוא בתפקוד גבוה מאוד. לפחות ככה הבנתי. שנה הבאה המליצו שישאר בגן השפתי ויקבל עוד חיזוקים בתחום החברתי ולשלב פעמיים בשבוע בגן רגיל. אני חושבת שאולי עדין גן רגיל עם סייעת כי אני בבית רואה אותו ויודעת שהוא מסוגל. אשמח לשמוע את דעתכם מהנסיון שלכם. החששות שלי שבמידה ואשאיר אותו בגן השפתי עוד שנה זה יהיה לו קשה לעלות לכיתה א' רגילה עם בייעת ככה במכה. או אולי עדיף שישר עוד שנה בגן רגיל ואז יעלה לכיתה א בגיל 7. אשמח לשמוע מנסיונכם מה זה אומר בספטרום בחלק הקל מבחינת עתיד.

TikvaBonneh

New member
מה כדאי לעשות ומה אומר העתיד

לדעתי גן רגיל עם סייעת עדיף על מה שהציעו לך. כי בכלל לא ברור שבשילוב פעמיים בשבוע הוא יקבל סייעת...
גם לא בטוח שבגן השפתי הוא מקבל מספיק תשומת לב.
שאר הילדים שם הם לא על הספקטרום וזקוקים לפחות סיוע.
עם סייעת צמודה הבן שלך יקבל יותר.
מעניין מדוע לא הציעו לך גן תקשורת. או שהציעו ואת פסלת.
לגבי עליה לכיתה א, אכן מה שרוב ההורים עושים זה קודם שנה בגן חובה עם סייעת, ולא עולים ישר לכיתה א רגילה. אז החשיבה שלך נכונה לגבי גיל שבע.
מניסיוני לגבי העתיד:
יש לי ניסיון עם הבן הגדול שלי. בן תשע עשרה.
אני יכולה לספר לך, לא יודעת אם זה יעזור.
הוא ילד מאוד חכם, ילד מחונן. למד במסגרת רגילה בלי סיוע עד כיתה ט. אחר הצהריים הלך לפסיכולוג ולקבוצות של כישורים חברתיים.
בכיתה ט הרגיש מאוד בודד, היה לו משבר והכנסנו לו סייעת. הוא סיים בהצטיינות את החטיבה, התקבל לתיכון, והתחיל כיתה י עם סייעת אישית.
למרבה הצער לא הצליח להשתלב בתיכון ועבר לבית ספר חינוך מיוחד.
שם הוא פרח מבחינה חברתית.
זהו בערך.
אם יש לך עוד שאלות אנחנו כאן.

יש לי סיפור די דומה אבל לילד בגיל 2.10

בבית הוא ילד רגיל.

באיבחון לא תמיד רצה לשתף פעולה וגם בנוסף כשנתנו לו מכונית הוא פעם או פעמים סיבב לה גלגלים (אני באמת לא ראיתי את זה למרות שנוכחתי באיבחון) אבל פסיכולוגית ראתה ואמרה שזה "חזרתיות" והכניסה אותו לספקטרום...
השנה ילד באלוטף ששם התקדם מאוד טוב. ולשנה הבאה אנו בחרנו בשבילו גן שפתי. אם יאשרו לנו כי בעיר שלנו יש בעיה עם גן שפתי לילד בספקטרום.

"נורא קשה לי לקבל את האבחנה כי בליבי אני מרגישה שזה לא זה" זה בדיוק מה שנכון גם עבורי

בהצלחה!

dina199

New member
מי שמרגיש 'זה לא זה' אבל מודה שיש קשיים

עדיף שיעשה גם איבחון פסיכיאטרי.

dina199

New member
אז איבחון רפואי.

לפי חוזר מנכל משרד הבריאות צריך איבחון של פסיכיאטר או נוירולוג או רופא התפתחותי

זה נכון שצריך. יש לנו סיכום איבחון בלי איבחון

עצמו

רופא התפתחותי (ממכון להתפתחות הילד) ראה ילד לפני יותר משנה כשילד היה בן שנה וחצי. אחרי זה פעמים פסיכולוגית ביצעה איבחון בלי רופא (בגיל 2 ובגיל 2.9).
הרופא פשוט העתיק מפסיכולוגית ולא עשה שום איבחון

עבודה יסודית ביותר, לא?!! אנו מאוד ביקשנו שיעשה איבחון. הרופא סירב.

לא אכפת לי. כשילד יגדל נראה עליו האם הוא בספקטרום או לא. אם יהיה ספק נפנה למאבחנים פרטיים.
אבל נעשה את זה כשהוא יהיה בן 5-6 כדי למזער סיכוי לטעויות.

אבל כרגע הוא מקבל טיפולים כמו ילד בספקטרום. ליתר בטחון. כי לא יודעים בודאות כלום.

dina199

New member
חובה שגם פסיכולוג יעשה איבחון.

נראה לי שהיא עשתה עבודה רצינית.
אבל לדעתי אפשר להגיש תלונה על הרופא.
מה זה 'לסרב לעשות איבחון' ? אם הוא לא יודע לעשות , שיעביר לרופא אחר.

ברור שפסיכולוג גם חובה והיא עשתה.

אבל לדרוש איבחון מרופא אי אפשר מ2 סיבות:

1) קיימת זכאות לאיבחון רופא 1 בשנה. אבל היא מותנית בהחלטה רפואית. כך שאם רופא בעצמו מחליט שאין צורך אז אני לא יכולה לשנות דבר.

2) אפילו אם דרך תלונה אני אגרום לו לעשות איבחון. את חושבת שהאיבחון יהיה יסודי? אם הרופא כועס ועצבני עלינו כי התלוננו עליו?

לא סיפרתי מה היה להנו. בתחילת דצמבר(!!!) קבענו תור ליעוץ של אותו הרופא לבחירת המסגרת החינוכית. הפגישה היתה אמורה להיות בסוף ינואר.
באנו לפגישה. התברר שהתור שלנו לא מופיע במערכת שלהם. לא יודעת למה זה קרה להם.

את לא מתארת לעצמך איך הוא צעק עלינו! הוא כעס שהגענו בלי תור!!
כל ההסברים שלנו שיש לנו תור, חיכינו כמעט חודשיים - לא עזרו. הוא פשוט לא שמע אותנו

dina199

New member
אם רוצים לפנות לביטוח לאומי

(וכנראה לכל מוסד אחר) חייבים שני האיבחונים לפי הנחיות חוזר מנכל משרד הבריאות.
לדעתי לא חשוב להם איך משיגים את האיבחון. אבל ללא איבחון רפואי שום תביעה לא תעבור.
וכל מה שאת אומרת מצדיק תלונה נגד הרופא . ובשום פנים ואופן לא לעשות איבחון אצלו.
לגבי תור , תמיד לבקש מודפס. גם לי היו כבר מקרים שתור לא הופיע במחשב. לא לפחד 'להתקרצץ'

dina199

New member
האם האיבחון היה מקצועי 'לפי הספר'

או שהפסיכולוג הסתמך רק על ההרגשה שלו?
גם כדי לדעת יותר מדוייק . עדיף לעשות איבחון פסיכיאטרי. ואם הילד אכן בספקטרום, לפניה לביטוח לאומי צריך את שני האיבחונים.
התנהגות חברתית בבית (במקום מוכר עם אנשים מוכרים ואחד על אחד) כשלעצמה לא שוללת אוטיזם. וגם IQ גבוה.

ayalafree

New member
היינו באותו מצב

הבן שלי היה שנה בגן תקשורת ושנתיים בגן שפתי. הוא עולה לכיתה א רגילה עם סייעת בשנה הקרובה. הוא משולב יומיים בשבוע בגן הרגיל הסמוך והולך מצויין.

ayalafree

New member
היינו באותו מצב

הבן שלי היה שנה בגן תקשורת ושנתיים בגן שפתי. הוא עולה לכיתה א רגילה עם סייעת בשנה הקרובה. הוא משולב יומיים בשבוע בגן הרגיל הסמוך והולך מצויין.

למעלה