בן 3 שנושך בגן

diklaa8

New member
בן 3 שנושך בגן

שלום רב, יש לי ילד בן 3 (כרגע ילד יחיד) שלאחרונה כל הזמן נושך בגן. הוא היה עושה זאת גם בעבר באותו הגן, ואז זה נפסק ועכשיו העניין הזה חזר שוב ואני לא יודעת מה לעשות. הוא ילד מאוד חכם, מקדים בהרבה את שאר ילדי הגן, מדבר שותף כבר מגיל שנה וחצי (התחיל לדבר בגיל 8 חודשים) הוא יודע שזה אסור ואומר זאת גם בעצמו אך הוא עדיין נושך. אני כרגע בתחילת הריוני השני ואני לא יודעת אם הוא יודע או לא, אנחנו לא סיפרנו לו עדיין. יכול להיות שהוא חש במשהו ולכן הוא מגיב בנשיכות? הוא גם אומר כל הזמן שמשעמם לו בגן ובגן אמרו לי שהוא כל הזמן עסוק בקשרים חברתיים ופחות בדברים אחרים. ממה נובעות הנשיכות ומה אני יכולה לעשות בעניין? שנה הבאה הוא עובר לגן עירייה. בברכה, diklaa8

נשיכות בקרב ילדים צעירים.

דקלה שלום רב, תופעת הנשיכות נפוצה בקרב ילדים צעירים. אין להם כלים להגיב רגשית באיפוק, ולהמשיג חוסר שביעות רצון נוכח מצבים המעוררים אכזבה,כעס או תסכול . בנוסף, מרבית בני השלוש עוד לא פתחו יכולת אמפאטית - אין להם עדיין מודעות ורגישות אמיתית לכאב של האחר. במקרים כאלה הילד בוחר בנשיכה. תפקידנו: להכיל ולקבל את הקשי שלו. במקביל, ובשעות כושר נפרדות לעזור לו לפתח דרכים נוספות להביע רגשות. בברכה, עינת גבע יועצת משפחתית, מכון אדלר.

למעלה