בן 3 משתעל..

bobito

New member
בן 3 משתעל..

מטופל פעוט בן 3 משתעל יבש ללא ליחה כבר שבועיים. בימים הראשונים היה חום שעבר אך השיעול נותר בעינו. סירופ לא עזר. מבער עם שמן אירומטי לא עזר. רפלקסולוגיה (כמעט כל יום) על גרון ונשימה-מרגיעה-מרדימה אך לא פותרת המיטרד.. שיא התקפות השיעול בבוקר אחרי שנת הלילה. במשך היום משתעל לפרקים. לא נראה שמדובר בגורם אלרגני. רופא שלל אפשרות דלקת ריאות או צורך לצילום חזה.לא איבחן בברור מה יש לקטן אך רשם אנטיביוטיקה שכמובן אינני נלהב מזה.. אז?????לכאורה מיקרה קל יחסית שלא פתרתי עדיין.. תודה מראש

vca

New member
היי בוביטו

האם הילד לוקח תרופות על בסיס קבוע ? האם היה שינוי כלשהו בחייו לאחרונה ? איך אמא שלו מתנהגת איתו, בסביבתו ? האם נותנת לו להיות חופשי או מחזקה אותו קצר, שולטת בו וכמו היתה מצרה את צעדיו ? איך עבר תהליך ההריון/הלידה ? הכיוון שלי הוא יותר נפשי/הוליסטי כאשר אני מרגיש שילד אין מקום, אין אויר לחיות. אנא עדכן בהתפתחות. שבוע טוב.

bobito

New member
הי VCA

שלום לך בן ה3 לא לוקח שום תרופות. לא אכלן גדול בכלל,רזה יחסית לגילו אך בריא ומלא שמחת חיים לרוב. אימו ואביו לא חוסכים ממנו אהבה ונותנים חופש לצד גבולות. האם בשמירת הריון כחודש אך הקטן נראה שמקבל זאת בהבנה יחסית. סה"כ מחכה בקוצר רוח ובאהבה לאחות שאמורה להגיע עוד חודש-אמן. אגב מאמש התחיל שינוי לטובה בשיעולים שלו.

vca

New member
היי

שני דברים שאני חשוב עליהם: ייתכן כי יש לו משהו בריאות, משהו שמגרה אותן ואז יש שיעול וכמו שאתה אומר בעיקר בבוקר. ייתכן כי שוו הלהמשיך בבדיקות נוספות של הריאות. האם הם גרים בסביבה מאובקת ? ליד אתר בניה ? באיזור בו יש חלקיקים באוויר ? זיהום אויר ? דבר נוסף הוא האח הקטן שאמור להגיע. האם הוא יודע/דיברו איתו בעניין האח החדש ? תחשוב על ילד בן 3 שאמור לקבל אח חדש. מעבר לשמחה שההורים מפגינים יש מצב בו הילד מרגיש/מבין כי בעוד שמן מה ייכנס מישהו חדש לחיים שלו ומצב זה יכול להביא לפחד בקשר למקום של הילד בו אתה מטפל. מי החדש הזה ? מה הוא יעשה ? האם הוא ישקח בצעצועים שלי ? אצל הילד עולות שאלות או מחשבות/הרגשות בקשר למקום שלו בבית, בחיים, בקשר למקום של אח שלו בבית בחיים ... ייתכן שזה מזה. אשמח כי תעדכן. ערב טוב.

csh018

New member
../images/Emo45.gif צודק VCA צריך לבדוק ולהכין את

הילד. שלומי

avorly

New member
bobito, ברוך השב

האם הילד קיבל את כל החיסונים כמו שצריך? האם הרופא המערבי בדק נוגדנים לשעלת בדם?

bobito

New member
אורלי שלום

יופי שחזרת לפעילות ולכושר. קיבל החיסונים. שעלת בדם??לא מכיר המושג הזה-???מה כוונתך? בכל אופן הוא כבר כנראה יצא מזה כמעט לגמרי..תעלומה.

bobito

New member
לחברה הטובים

סליחה-רק עתה ראיתי עוד תגובות. נראה לי שהקטן דווקא מחכה לאחותו בשמחה. מלטף ומנשק רבות בטן האם-יתכן שאחר הלידה יקנא או ירגיש דחוי אך כרגע לא מזהה קשר לשיעול שאגב פחת פלאים. אגב אם לא ניחשתם כבונוס אגלה לכם- מדובר בבן שלי ובאשתי שבשמירה עתה. שיהיה במז"ט.

avorly

New member
bobito,

הכוונה היא לבדיקת דם שתוכל להראות אם ישנה שעלת, למרות החיסון. מכירה את הנושא מאוד מקרוב, שווה בדיקה.

מניסיוני יש אפשרות נוספת ../images/Emo140.gif

יום-טוב, מאחר ואין כאן מענה הוליסטי לבעיה ולמרות שלא כל כך רצוי לעשות צילומים . אך היה לי מטופל שרופאים כן עשו לו צילומי ריאות והילד המשיך להשתעל, עד שהילד הגיע ב" מיקרה " לרופאת ילדים שביקשה לעשות צילום לבדיקת שקד שלישי , והתברר שלילד יש שקד שלישי , שגורם לשיעול מתמשך והינו פעיל כשיש דלקת וזה גם עלול להפריע בנשימה בעתיד . במקרה שלו הפתרון היה לנתח את השקד השלישי, וכל הבעיות נפתרו. אולי יש למישהו הסבר הוליסטי לפתרון בעית שקד שלישי, אך לפעמים יש לההעזר ברפואה הקונוונציונאלית, במקרה כזה עזרה אנטיביוטיקה עד הניתוח . בברכת בריאות שלמה אריאלה

למעלה