בן 3 וחצי

איילה780

New member
בן 3 וחצי

אנחנו רוצים לספר אותו , יש לו קוקו דיי ארוך ומאוד חם . הוא לא רוצה , אני לא יודעת אם זה כי הוא פוחד מהספר , למרות שלא ראה איך מספרים. התחלתי להסביר לו שנלך לספר והוא יגזור לו את הקוקו וכו'... איך עושים את זה בלי לעשות לו נזק נפשי?? יש לציין שהילד קצת מופנם ברבים,שהום לא מכיר, בבית לא.

תני לו לגזור קצת

בעצמו בהתחלה ניירות אחר כך שיער של בובה אחר כך קצוות של שיער שלו... דרגי את המטלה והפחיתי את החרדה.

../images/Emo127.gif איזה רעיון מקסים

קראתי ולא עלה לי רעיון אבל מאוד אהבתי את מה שהצעת יעל

אולי הוא מזדהה עם הקוקו כתוצאה מחיזוקים מצידכ

ם לאורך זמן,כי לו היה מסופר באופן קבוע קודם,לא היתה מתעוררת הבעיה...,חישבו מה חלקכם בסרובו ומשם תוכלו גם למצוא את סיבת התנגדותו.משם,חישבו כיצד יוצרים עבורו דרך חדשה גם בתספורת ללא ניגודיות לשידורכם עד כה.

איילה780

New member
נשמע טוב

יעל הרעיון נשמע מעולה , לתת לו לגזור וגם לבובה!!!!! ננסה את זה , ונראה לי שנבטיח לו גם מתנה. היום בבוקר אמרתי לו אם הוא רוצה כמו של אבא קוצים הוא אמר כן . יש לו בעיה עם אנשים חדשים שהוא לא מכיר , לוקח לו המון זמן להיפתח אליהם. והספר הוא אדם חדש. אפפעם לא קיבל מחמאות על השיער היפה שלו מאיתנו , זה לא נראה לי כ"אישיו" למחמאה , במיוחד שידעתי שיבוא היום ...

גרא.

New member
איילה780,בנוסף,אפשר להשתמש בגישה הספרוטראפיה,

כלומר לספר לו ספור/ים על ילד עם שער ארוך שחשש מתספורת.ספור בו הגבור במצב דומה,גם מבטא את החששות,גם מוכן להתנסות,ומצליח להתגבר על סיטואציה של תספורת,עוזר לילד בדרך של השלכה להבין ,להיות אמפטי ובעקר לקבל ולהטמיע את קשייו של גבור הספור,והדרך בה התמודד בהצלחה.יש ספורים כאלה בחנויות הספרים,יתכן באנטלוגיה של אדיר כהן "להפליג עם כוכב".ואם לא מצאתם,אפשר לגלות מעט יצירתיות ולכתוב לבד.

למעלה