בן 29, ותקוע.

someone172

New member
בן 29, ותקוע.

היי.
אני לא ממש יודע איך לספר את הסיפור, אנסה לתמצת.
אני בן 29. עד היום אפשר לאמר שבזבזתי זמן בכל מיני עבודות שונות ומשונות שלא קידמו אותי לשום מקום לא מקצועית ולא כלכלית.
במהלך השנים האלו לא למדתי כלום מבחינה אקדמית, ומהצד השני אני לא יכול לאמר שניצלתי את השנים האלו כהלכה - לא טיילתי בחו"ל יום אחד, לא צברתי רכוש ולא חסכתי כסף.
כאמור, השנים האלו הלכו לפח, גיל 29 הגיע לפני חודש וזה היכה בי בצורה הכי חזקה אי פעם. היום אני מוצא את עצמי בן 29, ללא תעודת בגרות, ללא כל השכלה שהיא, חי עם אמא בדירה שלה, שונא את המצב, לא אוהב את עצמי ולאן שהבאתי את עצמי, ולא מצליח להתמודד ולצאת מזה.
נכון להיום אני לא עובד. מחפש ברמה היום יומית, נכון לעכשיו כלום לא יוצא לפועל כבר תקופה של כמה חודשים. פרט חשוב עלי בנושא הזה - אני אדם שתמיד היו לו קשיים עם מסגרת. אני אדם שבסופו של דבר ככל הנראה אסיים כעצמאי בדרך כלשהי. בעבר היה לי עסק לעבודות בגובה וסגרתי אותו אחרי כמה חודשים מכיוון שלא צלח.
אלו הפרטים הטכנים בעיקר, אבל יש פרט נוסף ועיקרי שמכביד עלי יום יום בוקר בוקר ולילה לילה... לפניי חודשיים עברתי פרידה שהיתה ועדין מאוד קשה לי, מבחורה שמאוד אהבתי ונתתי לה פשוט הכל. השקעתי בה תעצומות נפש וסובלנות ברמות שלא ידעתי שיש בי. אהבתי אותה עד למעמקי ליבי, כנראה עדין אוהב, אבל בסופו של תהליך זה התפוצץ לי בפנים ונשארתי לבד, ריק מכל אנרגיה.. רצון.. חסר חלומות וחסר כח לעשיה כלשהי. אפילו לצאת מהמיטה קשה לי, וזה לא כי נעים לה בתוכה.

כל אלו יחד הביאו אותי למצב שעוד לא הכרתי. התהום הכי עמוקה שמצאתי את עצמי בה אי פעם.
אני יום ביומו מחפש דרכים להתמודד. מנסה לחשוב על רעיונות. מנסה לקרוא על לימודים, תחומים כאלו ואחרים. ופשוט לא מוצא עניין בכלום...

אני מרגיש בן 20 ואין לי מושג איך 29 הגיע.. עוד פחות משנה 30... המחשבה מבעיתה אותי ולא בגלל הגיל טכנית, בעיקר בגלל העובדה שהגעתי אליו חסר כל.
אני מרגיש חובה עצמית לעשות משהו. לנסות ללמוד משהו, למרות שנקודות הפתיחה שלי איומות בקבלה למוסד כלשהו (אין בגרות מלאה אפילו, שלא לדבר על ציונים סבירים) אבל לא מוצא עניין באף תחום לימודי כלשהו. אני מרגיש פספוס עצום, וזה מקשה את ההתמודדות והחיפוש.
אני רוצה עבודה עם אופק. עבודה שלא ארגיש בה מנוצל, שלא ארגיש שאני מוכר את זמני תמורת כסף, אני רוצה משהו להתגאות בו. ואני לא מוצא.
את עניין היעוץ התעסוקתי אני מכיר, אבל כרגע העלויות שלו קצת גדולות לי.

אני מרגיש ריק. חסר כל אנרגיה ורצון. ובגיל 29 עם כמה מגוכח שזה ישמע, אני מרגיש שפספסתי את החיים..

אני לא ממש יודע לאיזה תשובות אם בכלל אני מצפה... אבל אין לי ממש דרך אחרת לחלוק את המצב שאני נמצא בו.

תודה.

גרא.

New member
someone172,אתה הולך,טועה בדרכי החיים,מרגיש

שכל מה שעשית מסתכם בסכום 0,כאשר אתה מודה בריש גלי,כי אינך יודע
מה אתה רוצה לעשות כשתהיה גדול.הזכרת את נושא הייעוץ התעסוקתי המוכר לך
כשאתה מציין שהעלויות קצת גדולות עליך לפי שעה.טוב,זה מובן.אבל כשהתעוררת
לפתע כשחרב של "מה יהיה איתי"תלוייה לך מעל הראש.אם החלטת שאתה חייב שינוי.
על רקע התנסויות תעסוקה לא מספקות שלך בעבר,חשוב שתדע כעת חי,מה הם הכישורים
והיכולות הלימודיות שלך,מה הן הנטיות המקצועיות שלך,והיכן תוכל למצוא ספוק מקצועי,ואם
אפשר רמת חיים נאותה.כן,אני בהחלט חושב שעליך להגיע למכון לייעוץ בבחירת מקצוע.לעבור
סדרת מבחנים במשך יום אחד,כשבסופה,תוכל להפגש עם פסיכולוג תעסוקתי שיציג לפניך את
הממצאים ויפרט לך היכן ובמה יש לך סכוי ריאלי לשנות ולהשתנות.הנסיון האישי שלי בחלק הזה שעברתי בחיי,עזר לי להשיג שינוי מיוחל.אתה כמובן יכול לחשוב על מאמן אישי
שיעבוד איתך,ויחד תוכלו להגיע לשינוי המיוחד.זו כמובן אפשרות שאפשר לחשוב עליה.אבל לגבי דידי,ההצעה הראשונה,מהיימנה נותר.

חושבת

שהתחברו לך כמה דברים ביחד למיש-מש אחד גדול ומעייף. ואולי קצת מפחיד.

לפעמים הריק הזה והחוסר אנרגיה זה בדיוק המקום שצריך להיות בו כדי לעשות חשבון נפש ולצאת לדרך חדשה. אם הריק וחסר האנרגיה לא היו עוצרים אותך עכשיו, עד מתי היית ממשיך בשלך? באיזה גיל לדעתך היית מתעורר לשאול את השאלות הללו אם בכלל?

דף חדש4

New member
אף פעם לא מאוחר להתקדם

אף פעם לא מאוחר לקחת את עצמך בידיים- להרשם לתכנית להשלים בגרויות, לבחור מקצוע שתקופת ההכשרה אליו לא ארוך מדי (טכנאי שיניים, מאלף כלבים, טכנאי קרור) ללמוד אותו. לתת לחיים כיוון. למצוא בחורה אחרי שתתגבר על הלב השבור, להקים משפחה ב"ה- לעשות.

someone172

New member
תודה

תודה על התגובות.
מתנצל על התשובה המאוחרת, את התגובות קראתי כשכתבתם אותם, פשוט לא ממש ידעתי מה להגיב.
את מה שאתם אומרים אני מבין. ואתם צודקים.
אבל התקיעות הזאת, אני מרגיש כבול, חסר כל יכולת לעשיה.
כל דבר שאני מחפש בו אופק, נראה לי חשוך.
המצב הזה הוא תוצאה הרסנית של התעוררות מאוחרת, של אהבה שהתפוצצה לי בפנים בלי התראה מוקדמת, של נקודות התחלה מאוד מאוד גרועות גם כשאני רוצה לגשת ולעשות ולהתחיל משהו, אני צריך להתחיל לא מאפס אלא ממינוס 10 עם כל הדברים שאני צריך להשלים וכל הכסף שאני צריך להשקיע.
והזמן... הזמן לא לטובתי.
אני מוצא את עצמי חסר אנרגיות, מרגיש חסר כל יכולת, חסר כל שאיפה. ואני מניח שחלק גדול מהעניין הוא תוצאה של אותה אהבה שנגמרה לי, זה מונע ממני שינה בלילה והורס אותי כל בוקר.
על לימודים אני מנסה לברר כבר שבועיים, דבר שלא עשיתי בעבר. וככל שאני יורד לעובי הקורה, אני מבין כמה "חמור" המצב, כמה זמן יקר הלך, וכמה זה בלתי אפשרי ואולי אפילו לא ממש ריאלי, להתחיל מהנקודה שאני נמצא בה, מסלול של כמה שנים טובות בלי רצון או משהו ספציפי שאני אוהב וימשוך אותי לאורך התהליך. כלומר, אם אלמד, אלו יהיו לימודים שאין לי בהם עניין או תשוקה, אני לא מוצא את העניין הזה באף תחום, זאת הבעיה שלי בכל השנים מאז הצבא - תשובה לשאלה "מה אתה אוהב/ מה מעניין אותך?" אין לי. פשוט אין.
ועם כל אלו, אני מרגיש שפספסתי המון, ואם אני לא אעשה משהו, כלשהו, שיקדם אותי או לכל הפחות יוציא אותי מהמקום הנמוך הזה שאני נמצא בו כרגע אני לא יכול לשער אפילו מה יהיו התוצאות.
אני מרגיש שאיבדתי את עצמי, לחלוטין.

תודה על התגובות שוב..

דף חדש4

New member
אסור לך לבזבז עוד זמן

אז מאוחר מדי ללמוד 6 שנים רפואה, אז אין לך חסכונות ללמוד משפטים במכללה למנהל- אבל אתה כן יכול למצוא לעצמך מקצוע שלוקח שנתיים של הכשרה. ואתה כן יכול לקחת הלוואה כדי לממן את הלמודים. להסתכל אחורה ולהבהל לא יעזור לך. להתחיל לצעוד קדימה- לא משנה באיזה מסלול- העיקר להתחיל לבנות משהו לעתיד.

אתה עוד צעיר, ושנים רבות לפניך

גדולים וחכמים ממני אמרו שאין לבכות על חלב שנשפך, ואכן,
את העבר אין דרך לשנות,
ניתן לשנות רק את ההווה, ולנסות להביא לעתיד טוב יותר.

תנסה לחפש משהו שיהווה בשבילך אתגר, משהו שיהיה נעים לך לעשות,
ואחרי שתמצא את המטרה, אפשר לחשוב על הדרכים להשיג אותה.

אתה עוד בתחילת הדרך, ויש עוד שנים יפות לפניך, נצל אותן עד תום.

בהצלחה

אשליית הגיל המאוחר

אנשים מתחילים ללמוד דברים חדשים גם בגיל 80, זה הכל עניין של מנטליות. יש את אלה שככל שהם מתבגרים נוטים לרחם על עצמם ולראות את עצמם עם רגל אחת בקבר ויש את אלה שלא מפסיקים ללמוד ולהתפתח.
החברה מפעילה עלינו לחץ להגיע להישגים מסוימים עד גיל מסוים וזה לא נכון.
גיל 29 זה כלום. כל החיים לפניך, אל תיכנע לדפוסים של אנשים אטומים וצרי מחשבה.

דף חדש4

New member
צריך להבחין בין שני דברים

יש מקום להבחין בין שני דברים- זה שלומדים כל החיים- מרחיבים את גוף הידע, צוברים נסיון חיים, מתעניינים ומסתקרנים- זה נכון.
למודים לצורך רכישת מקצוע- זה דבר שונה לגמרי ופה למרכיב הזמן יש חשיבות . לא בכל גיל אפשר לרכוש מקצוע. יש מקצועות שתקופת ההכשרה אליהם ארוכה מאד וגם לא בכל תקופת חיים יש לנו זמן להשקיע בלמודים, בגלל משפחה למשל או הצורך לעבוד ולפרנס.

כל מה שכתבת נכון

אבל זה עדיין לא אומר שכל בן 30 שאין לו תעודת בגרות ומקצוע במשרד, יכול להתהפך על הגב ולהתפגר.

חוצמזה הוא כבר כתב שהוא בכיוון של עסק עצמאי.

למעלה