בן 23- איך יודעים שיש ADHD?

Delice

New member
בן 23- איך יודעים שיש ADHD?

שלום לכולם,
אני בן 23, מאז שאני בן 13(ככה אני זוכר יכול להיות שגם היה לי את זה לפני) היו לי לפעמים קשיים להתרכז.
בלימודים זה לא הפריע לי, סיימתי עם ציונים גבוהים מאוד. זה היה מפריע לי בשיחות עם אנשים.
בנוסף, אם אני מתחיל דברים לפעמים קשה לי לסיים אותם וכשאני עושה משימה אחת אני קופץ לאחרת.
אני מרגיש הרבה פעמים שאני צריך להתעסק עם דברים בידיים ויש לי היפראקטיביות מסויימת.
הייתי שמח אם תוכלו להפנות אותי לאתרים מקצועיים שמפרטים את האיפיונים של ADHD ובנוסף להמליץ לי דרך איפה אפשר לעשות אבחונים(אם אי אפשר על גבי הפורום אז בפרטי)
בנוסף, היו לי קשיים חברתיים(הרבה) עם אנשים שמתאפיינים ב"זיגזגים"- הכל נראה בסדר, אני מצליח לדבר עם אנשים וליצור קשרים אבל רק ברמה הראשונית ומשהו "נתקע"
האם זה גם מאפיין של ADHD?
תודה רבה

בן 23

שלום רב!
המלצה חמה מבחינתי שבמקום לנסות לאבחן את עצמך,עדיף לחפש שמות של פסיכיאטרים או נוירולוגים שבדרך כלל הם בעלי המקצוע שרגילים לפגוש את האנשים שסובלים מהפרעות קשב, לאבחן אותם נכון, ולא רק לתת טיפול תרופתי זה או אחר אלא להפנות הלאה לבעלי מקצוע אחרים רלבנטיים. לפעמים דרך אחרת נכונה לא פחות היא לבקש אבחון דידקטי, עמותת ניצן הינה עמותה עם פריסה ארצית, עוסקת בצורה טובה ובמחירים סבירים באבחונים דידקטיים שיכולים לשפוך אור על קשיים לימודיים, בהתארגנות, קשב וגם אותה עמותה יכולה לסייע בהפנייה הלאה.
בהצלחה!

למעלה