בן 19 בודד

• פותח הנושא kfxz
  • פורסם בתאריך

kfxz

New member
בן 19 בודד

אני בן 19 ומאז שאני זוכר את עצמי מעולם לא הייתי להיט בחברה, בתקופת בית הספר הייתי לרוב מתבודד, ושהתחברתי עם אנשים הם היו פחות או יותר חברי בית ספר, ושהייתי חוזר הביתה הייתי מתיישב על המחשב. לא יוצא ולא כלום, גם בסופי שבוע וחגים למיניהם כשכולם היו יוצאים הייתי נשאר בבית. יש לי חבר אחד פחות או יותר, אבל הוא כל הזמן בצבא. אני לא משרת בצבא בגלל התקפי חרדה ודיכאון שהיו לי במהלך הטירונות(כיום אני נמצא בשירות לאומי, אבל זו לא מסגרת חברתית עם אנשים בגילי, אז זו בעיה). ועל להכיר בנות איאפשר בכלל לדבר, כל בחורה שמוצאת חן בעיניי אפילו אם היא בעניין שלי אני מתחיל להלחץ, בין אם אנחנו מכירים באינטרנט או שהיא מסתכלת עלי באוטובוס למשל. אני תוהה, מה אפשר לעשות? איך אפשר להפסיק את הבדידות הזו ולהכיר אנשים? לבלות אפילו קצת? תודה רבה מראש.

גרא.

New member
kfxz,המצב הזה לא יתשנה מעצמו,אם לא תעשה משהוא

בכדי לשבור את מעגל הבדידות המדכא הזה.דרך אחת,אינה בהכרח טיפולית,צא והשתתף בפעילויות חברתיות מגוונות,חוגים,למשל ריקודי עם,כן,כן,למה לא? או השתתפות בחוג בנושא המעניין אותך.דרך שנייה היא להתנדב לפעילויות,בהן מעורבות גם בנות,למשל,מגן דוד אדום,מכבי אש,ועוד פעיליות אחרות הזמינות לך.הדרך השלישית היא בחירה בטיפול,כלומר השתתפות בסדנת טיפול קבוצתי המתמקדת באימון לרגישות ובמיומנויות חברתיות.זו גם קבוצת למידה,אבל ובעיקר קבוצת התנסות במערכות תקשורת ויחסים בינאישיים בין חברי הקבוצה,בינם לבין עצמם.בלא מעט מקרים,נוצרים גם קשרים חברתיים שנמשכים גם אחרי שהקבוצה מסתיימת.

למעלה