בן 18 עוד מעט 19 בלי חברים

dar dahan

Member
בן 18 עוד מעט 19 בלי חברים

אממ אוקיי, כבר מגיל 12 אני ללא חברים אמיתיים כי החברים שחשבתי אותם לחברים עד גיל 12 ניצלו אותי למעשה ולא באמת דאגו לי, מאז גיל 12 פשוט קשה לי למצוא חברים חדשים שלא לדבר על עכשיו שאני אחריי הלימודים ובגלל דברים מסוימים ביטלתי את הצבא ואני יעשה שירות לאומי. אבל אין לי מושג איך אני אמור בכלל למצוא חברים אם בכלל. משום מה רק בשנה וחצי האחרונות זה הפריע לי, עד אז זה לא היה מפריע לי, אולי כי היה לי את מסגרת הלימודים, אני לא יודע ><. בכל אופן זה פשוט מעצבן ההרגשה הזאת, זה מרגיש לי כאילו לכל אדם שני ברחוב יש איזה לפחות שני חברים טובים ואמיתיים ועוד עשרות חברים ורק אני לבדי. ההורים שלי גם לא ממש עזרו לי בזה הם לא ייעצו לי באיך להעלות את הבטחון שלי שגם ככה היה ירוד רוב הזמן ועכשיו הבטחון העצמי שלי בכלל נמוך ובשפל. אני יודע שזה נשמע כאילו אני איזה פאתטי ועלוב, ואני כזה, אבל כבר אין לי כוח יותר וניסיתי להתאבד 6 פעמים בגלל העובדה הזאת... אגב גם כשאני אצל הפסיכולוג אני לא מרגיש טוב, ולמען האמת הוא לא ממש עוזר לי ואני לא מתחבר אליו ואני פוחד לומר לאמא שלי שאני למעשה לא אוהב את הפסיכולוג והוא לא עוזר לי, ובכלל הייתי מעדיף מכל מיני בחינות פסיכולוגית, אבל אני מפחד לומר לאמא שלי את זה כי הפסיכולוג שהוא בכלל מתמחה לוקח מעט כסף... בנוסף לזה אני לא מצליח למצוא עבודה שזה גם מעצבן אותי
אגב קוראים לי דר...

LCA

New member
לפי

ידיעתי, כל אחד זכאי לטיפול במרפאה לבריאות הנפש (בר"ן) ללא כל עלות כספית, שם אתה יכול לבחור טיפול קבוצתי שיכול לעזור לך להכיר אנשים במצבך או טיפול אחד על אחד. שווה לבדוק את האופציה הזו. בהצלחה

dar dahan

Member
אתה יודע האם זה הולך לאיזשהו תיק...

אישי? כי אם אני אלך לשם וההורים שלי ישמעו מזה זה קצת יהיה מטריד עבורי :S אבל תודה לך על האופציה אני בהחלט ישקול לברר על זה ואולי אף לגשת לשם

LCA

New member
אתה

מעל גיל 18, נראה לי שיש חיסיון רפואי בנוגע לזה.

Moris777

New member
עניין של פרספקטיבה

זאת סתם אשליה שלכולם מסביב יש חברים. רוב הקשרים האלה מתחילים ונגמרים בפייס. לאיזה דברים אתה כן מתחבר לאנשים שאתה פוגש ביום-יום ? הכי קל לצאת מתוך נקודת הנחה שלילית ש"אני לא מתחבר לטיפוס הזה בגלל.." למצוא את החיובי זה קצת יותר קשה. אבל זאת התחלה. לפעמים לא שמים לב, אבל הגישה השלילית הפנימית שלנו "נדבקת" אלינו, ומקטלגת גם הכרויות חדשות. מוזר שאחד הפחדים הכי גדולים בתקופה הזאת היא "להיות לבד \ לעשות דברים לבד.." בלבד אנו עוברים את השיעורים הכי משמעותיים. בהצלחה בהמשך המסע.

dar dahan

Member
זהו שאני לא פוגש אנשים ביום-יום

וזה מה שקשה לי, אין לי איזו דרך להכיר אנשים בשביל וואי, לומר להם שלום ולהכיר אותם חוץ מהאינטרנט וגם בזה קשה לי כי אני לא מכיר אנשים מהעיר שלי (באר שבע זאת כנראה עיר שממש לא אוהבת אינטרנט או משהו) אבל כשעוד הייתי בתיכון באמת באתי בגישה שלילית לכל דבר והסתכלתי על הכל בצורה שלילית אחריי מה שקרה לי בכיתה ו', פשוט הרגשתי שאני לא באמת צריך להכיר אנשים ש'לא נראים לי'.

דיבבלעס

New member
תתחיל מפה

מהאינטרנט, נסה להיכנס לצ'ט ותראה מה יהיה, קודם כל בעצם כך שתתכתב איתם אתה מתאמן על יכולת התקשורת שלך עם אנשים, ברור שיש רבדים נוספים של בטחון וכו שבאים לידי ביטוי בפנים מול פנים, אבל תתחיל עם משהו, הגעת לכאן נכון? הישאר פה התייעץ על כל נושא שעולה בדעתך ונסה להתחבר עם אנשים עד כמה שאתה יכול, נסה ללמוד דרך האינטרקציה פה על הבעיות והאתגרים בתחום התקשורת החברתית. לפעמים אנשים עומדים מול הר ופוחדים להזיז את ההר, בעוד שאפשר לפרק את ההר ולאט לאט להזיז אבן ועוד אבן מההר עד שבסוף ההר זז הצידה. בהצלחה

Moris777

New member
נשמע מוכר

בדרך כלל יותר קל לדבר ולתקשר מסביב לפעילויות\תחביבים שמעניינים אותך. דווקא בבאר שבע יש כל מיני מיזמים ופעילויות לשעות הפנאי שיש בהם סיכוי לאינטראקציה כלשהי. אל תצפה לפגוש שם את החברים שלך, אבל תצא מתוך נקודת הנחה שכל "תקשורת" היא בבחינת "ברכה", ואף יכולה לשפר את הדימוי העצמי שלך, ולהקל במפגשים עם אנשים שבאמת מעניינים אותך.

dar dahan

Member
בבאר שבע יש מיזמים הו :-\

לא יצא לי לשמוע על זה עדיין :-S

Moris777

New member
על המרכז לקיימות שכונתית שמעת ?

ברחוב רינגלבלום.. יש גם כל מיני התארגנויות, בעיקר של סטודנטים אני מניח, אבל פתוחים לכל מי שרוצה.

בקשר לפסיכולוג

ללכת לפסיכולוג שאתה לא מתחבר אליו זה בזבוז כסף גם אם הוא עולה מעט. יש לך הרבה קשיים ואם תמצא אדם שיוכל לעזור לך בהם יהיה לך הרבה יותר סיכוי להתגבר. אני מציעה לך לאזור אומץ ולהגיד לאמך שאתה לא מתחבר לפסיכולוג - זה מאד לגיטימי! שניכם בני אדם, ולא כל שני בני אדם מתחברים אחד לשני! כמו כן, יש גם מתמחים אחרים (ומתמחות) שגם הם יקחו מעט כסף, אז ממש חבל שבגלל זה לא תמצא פסיכולוגית שמתאימה לך. אם לא תעשה כלום, שום דבר לא ישתנה בחיים שלך. תעשה את הצעד הזה (לדבר על כך עם אמך) ותהיה גם גאה בעצמך שהיה לך האומץ לעשות אותו! מאד יכול להיות שאמך תשמח שאתה משתף אותה, אחרי הכל היא מאפשרת לך ללכת לטיפול והיתה רוצה שזה גם יהיה שווה משהו.

מי סיפר לך

שאתה הפתטי ועלוב והאמנת לו? האם אתה ממשיך לספר לעצמך שזה מה שאתה? האם אתה רואה את הסיפור העגום הזה שאתה מספר לעצמך ואת ההיאחזות שלך בו, ההרגל והצורך האוטומטי להאמין בו? הרי אתה מוכיח לעצמך בכל יום מחדש שאתה "לא שווה" רק בכדי שהאגו שלך יוכל להרגיש צודק - "הנה אמרתי לך, אתה לא שווה. אז תפסיק לנסות כבר". חשבת מה יקרה אם תתחיל לספר לעצמך סיפור אחר? סיפור שבו אתה מרשה לעצמך להיות מה שאתה רוצה להיות - עוצמתי, שמח, אוהב ונאהב. תתחיל לקבל בחירות שאנשים שמחים, עוצמתיים ונאהבים מקבלים, לדעתך. כמו להחליט שהם יוצאים מהבית ומוצאים קבוצה של אנשים שבה הם מרגישים בנח, וגם יכולים להתפתח ולגדול, לשקף ולהשתקף. מאוד קשה לנו לראות את גדולתנו לבד, בשביל זה אנו צריכים אחרים שישקפו לנו את היופי ואת היכשרונות והצבעים שלנו, ויעזרו לנו ללמוד את השיעורים המורכבים ביותר בחיים. כמו להחליט שהם עושים את מה שצריך בכדי לגלות ולפגוש את היופי והעוצמה שלהם בתוכם. שהם מקבלים את מה שיש וגם בוחרים בכל פעם מחדש את מה שהם רוצים ליצור בעתיד. הסיפור הזה יכול להפוך גם הוא למציאות שלך, אם תחליט שכך יהיה. זה מחליט מזה שאתה סולח לעצמך על חוסר השלמות שלך, כי הרי באת לחיים באמת בכדי ללמוד להיות שלם עם עצמך, זה המסע הגדול. וזה מתחיל, בעיני, מלהחליט ולהתחיל להתאמן לפעול ולהגיב כמו האדם שהיית רוצה להפוך להיות. לאט לאט האישיות והגוף מקבלים את ההרגלים החדשים האמת, וכל המציאות כולל האנשים סביב מגיבים לכך. יש לא מעט מטפלים ומדריכים ואנשים מוכשרים ומדהימים שעובדים, לומדים ומלמדים באיזור בדרום, אם תרצה סיוע באיך למצוא כאלה - כתוב לי מסר. אכוון אותך בשימחה רבה. חבק את עצמך חיבוק גדול, אתה בסדר גמור, רק התבלבלת ושכחת מי אתה באמת..

dar dahan

Member
למען האמת...

אני לא טוב בכלום שזה עלוב (מרוב זה שאני פרפקציוניסט אני לא מצליח לעשות כלום >< טוב חוץ מלכתוב שירים וגם זה כל תינוק יכול
), ופאתטי, כי עצם זה שלמשל רשמתי פה את ההודעה הראשית זה אולי פאתטי ולא ניסיתי להסתדר לבד למשל. ובכלל יש הרבה אנשים שכבר בגיל 15 יש להם עיסוקים מפה ועד להודעה חדשה ולי אין את זה ממש >< ואממ בסופו של דבר אנשים מסתכלים על הדברים הטובים קודם ואז אחריי שהם מתחברים הם מסתכלים על הדברים הרעים בהבנה, אבל יש לי מעט דברים טובים שנמצאים בי ויותר דברים רעים.

נטלי 1991

New member
דר היקר :)

אני מוכנה להיות חברה שלך .. ואם זה עוזר אז יש לי הרבה ידידים שבטוח ישמחו להיות חברים שלךךך :)

dar dahan

Member
אממ טוב למען האמת זה קצת מביך

אני לא רוצה שיהיו לי חברים כי הם מרחמים עליי או משהו ולמען האמת תמיד חששתי גם מזה שירחמו עליי. כאילו סורי שאני נכנס לזה פשוט שאמרת את זה נזכרתי בזה שאנשים מרחמים וכו'.

חליל13

New member
כל הכבוד שכתבת!

לדעתי ומתוך הנסיון, אם הפסיכולוג לא עוזר במשך חודשיים, אין ברירה אלא לחפש חדש. האמא תבין שיש בעיה אמיתית, ומקסימום תכעס. זה לא קל, אבל ממילא קשה לך, אז מה יש להפסיד?

נטלי 1991

New member
אני לא מרחמת עלייך .. ההפך הייתי שמחה להיות

כמה ימים בלי חברים בכלל ... אבל בכל מקרה אנחנו אוהבים שמצטרפים אלינו חברים חדשים ... מאיפה אתה בכלל ?

למעלה