בן 18 לחופה האומנם?

לכבוד מרן ראש ישיבת ... הרה"ג דוסית

לכבוד מרן ראש ישיבת . . .(נו את יודעת...) הרה"ג דוסית שליט"א כידוע בין הסדרים אני נכנס לפורום זה המיועד ל"מבקשי ה`" עיינתי במה שכתבה אנונימית מהצאט אך מחילה מכבודה החוכמה ממנה והלאה כבר כתבתי רבות בענין ואשמח אם מרן ראש הישיבה יגיב לדברי הלעז שהוטחו כלפי חברי הפורום ואז יקוים הפסוק "והצדיקו את הצדיק. . . ואז נזכה לדעת האמת בעולם השקר...

שיSY

New member
אתמול בלילה...

כתבתי ציטוט מדויק אך זה לא נכנס לפורום, ונכתב לי "אין תשובת מבואה" . אז בקיצור כתוב שהקב"ה אומר על מי שהגיע לגיל 20 תיפח עצמותיו (קידושין כט: )

חז"ל וראשי הישיבות באותה דעה?

אני חושב שדעת חז"ל היא כדי למנוע מהאדם מצב שיוכל לקיים עבירות שאין להם תקנה אך הראשי ישיבות באים (יכול להיות שבצדק) ואומרים שבחור שנמצא בישיבה ולומד אז אין סיכוי שיפול לרחוב ולכן יש זמן עד שהוא יבנה את אשיותו ואז יקים בית כל זה טוב ונחמד לגבי הבחורים הרצניים אך היום כמה שראשי הישיבות חושבים שהם יודעים מה הולך בעולם החיצון הם עדין לא יודעים כלום ואין להם אפשרות לראות את בחורי החמד שלהם איפה הם מסתובבים ואפילו חלק מהבחורים הטובים שנגררים לכן דעתי בעניין שגיל הנישואין נמדד כל בחור לפי מצבו האישי והרוחני אבל לכו תסבירו את זה לראשי ישיבעס.......................................,...........,.,.....,,............................................

ראיתי גם ראיתי

ויותר מזה- בחור מברעסלב שתפסו אותו לפני שנה בקלקלתו- אומרים שמצאו אצלו עיתונים חילוניים ותפסו שקיים שיחות טלפון עם הל"ל, חיתנו אותו כשהוא בן 18 עם אחת בת 17, ואחרי 3 חדשים הוא ברח לגמרי והיום ... לא עלינו- חילוני, אולי אם לא היו כופים עליו- הוא היה היום לומד.

מני 22

New member
בלי אולי...

אין לך שום סיבה להגיד שזה זה. יש אלף ואחד סיבות אחרות.

מני 22

New member
הרב חיים קניבסקי.....

לא מחתן את נכדיו, יש לו בנים הבנות שהם מחתנים את ילדיהם, ובאמת הם מתחתנים מוקדם וכולם שמה אחד אחד בלע"ה , אז מי שסומך על ר` חיים בברכות שיסמוך גם בדרך החיים. יום טוב.

שפן1

New member
ראוי וחובה!!!!!!!

רוב הטענות שאם מתחתנים מוקדם אז לא מספיקים ללמוד זה לא נכון, כי אדרבה יש עניין שיהיה "לומד תורה בטהרה", כשהוא נשאוי יש פחות יצה"ר, הדרך הליטאית אינה קרובה לאמת בעניין זה, ונ"ל שאם כולם היו מתחתנים בגיל מוקדם לא היו ישיבות גבוהות כלל, ומזה הראשי ישיבות חוששים, ולכן הגבילו את גיל הנישאוין, עוד עניין לעניות דעתי אדם שמתחתן נכנס לעול המשפחה, בהתחלה זה קל אבל כשנולדים ילדים זה קשה, ואדם צריך להיות בר דעת איך להסתדר, כי כאשר אדם מעט מתבגר אז יש לו בשלות יותר, ויש בזה מעט מן האמת.

א77

New member
אני צוחק ובוהה

חושבני שאם היו הצעות אקטואליות ומעשיות, היו מתחתנים כבר. אוקיי, אולי יש מי שבגיל 18.5 אומר, חכה עוד קצת. אני צעיר. אבל הבעיה היא לא בנישואין מוקדמים מדי. הבעיה קימת במציאת הזיווג הנכון והאמיתי. אולי זה לא המקום, אבל נפל לי איזשהו רעיון בנושא. ואכתוב זאת אולי בהודעה נפרדת.

שפן1

New member
צוחק על מה?

כי היום רחוקים מהמושג לומד תורה בטהרה.?

א77

New member
צוחק על כי

נשמע מאי אלו דברים כאן, כאילו שיש סיבה שלא מתחתנים בצעירות. ואני חושב שברגע ויש הצעה הגונה ומתאימה אזי סוגרים שידוך. אולי לא בדיוק כמו שאני אומר, אבל בטוח וודאי שיש בעיה יותר גדולה במציאת הזיווג והשידוך מאשר בלהינשא בגיל צעיר. ובדיוק היום עשיתי סיום מסכת סוטה. במשנה האחרונה שם נאמר מעין מה שכתבת: משמת ר"ג הזקן בטל כבוד התורה ומתה טהרה ופרישות והנה זה עתה מתכוננים לשבירת הצלחת. החתן הטרי מעבר לשולחן, מרשה לעצמו להתענג ממראה הכלה. אבות החתן והכלה ליד החתן. אמהות החתן והכלה מאחורי הכלה. ואחת בקצה מוכנה עם הצלחת ביד... ובראש השולחן קריאת התנאים, והעיקר עוד ישמע וגו'. ובוגרי הבחורים גורסים 'עוד היא שמה' וגו'... יום טוב.

לכטיג

New member
אצל הליטאים יש דעת משגיחים.

אני אולי קצת בוטה אבל זו דעתי. אצל הליטאים ה"גדולים" אומרים את דעתם והמשגיחים מורים לבחורים מה שבא להם וזה מה שעושים בתכל`ס. לדוגמא,הרב שך במכתביו וכן הרב שטיינמן בדרשותיו יוצאים חוצץ נגד שיטת הלימוד בישיבות הליטאיות שבמקום להתעמק ולעיין בגמרא והמפרשים יושבים ועושים פלפולים ומערכות,מישהו שומע להם? רש"ז אויערבך אמר שחתן לא יפגש עם הכלה בין האירוסין לחתונה,מישהו ב"קול תורה" שומע לו? כך גם נפסק בכל הפוסקים באין חולק שחובה להתחתן בגיל 18 וכן נוהג ר` חיים קנייבסקי ובמקום לשמוע להם מוצאים תירוצים רפורמיים שדברי חז"ל היו נכונים פעם אבל היום יש הלכות חדשות.

יש משהו בדבריך אבל...

אני לא חושב שצריך להכליל את כל המשגיחים כי זה חלק מעוילום הישיבעס שכל משגיח יש לו דעה משלו וכולם בשם "המשגיח" רעב חצקעל לוינשטין כל יודע כל אחד קובע בדעת גדוילים...

שפן1

New member
גמ' כיוון שהגיע לגיל 20 ולא נשא

אישה תפחנה עצמותיו

למעלה