בן 18 לחופה האומנם?

בן 18 לחופה האומנם?

אם חז"ל אמרו שגיל 18 זהו הגיל שאדם צריך לעמוד תחת החופה אז מדוע היום מתחתנים יותר מאוחר? האמת היא שהיום באמת אין שום בחור בגיל זה שהוא בנוי מכל הבחינות לנישואין אך איך זה מסתדר עם מאמר חז"ל? כמו"כ זה דבר מענין שבציבור הספרדי והחסידי כן מתחתנים בגיל די צעיר אך בציבור הליטאי זה עוד לא נשמע כל זה טוב עד לבעיית השבבניקים שלדעתי צריך לחתן אותם יותר מוקדם אפי שהם עדין ילדים אך אנשים מפחדים על כבוד משפחתם ולא עושים זאת ובנתיים הילדים מגיעים לדברים נוראיים מי יתן את הדין על זה? וכן שמעתי שהרב חיים קניבסקי מחתן את נכדיו בגיל 18 זה נכון? ואם כן מה השיקול? ואיך כל אחד מאיתנו ידע מתי הגיע זמנו לבנות את ביתו?

אלישיר

New member
בן שמונה עשרה מוכן לחופה.

בעזי"ת הוא יהיה מוכן לה בגיל שמונה עשרה, יותר ממה שיהיה מוכן אי פעם (אלא אם כן אתה רוצה כתנאי בסיס לנישואין מליון דולר בבנק, ומשרת ר"מ), ואם תרצה אוכל לפרט תכל'ס -כי אלו לא דיבורים באויר. נישואי בוסר, זה מושג ותירוץ של העולם החילוני, עולם שבו גם בני שלושים וחמש שמתחתנים מגלים שאלו נישואי בוסר... כמו שלילדה חרדית יודעת לנהל משק בית ברמה של בוגרת לא דתיה, כמו שישיבע בוחר יכול לשבת שניים ושלש סדרים בריכוז שכלי עמוק- מה שסטודנט באוניברסיטה מתקשה לעשות, כך גם לגבי הנישואין. ונכון, הנקודה לגבי השאבבניקים, ובכלל לגבי כל מי שהגיע פרקו ובמקום שהפת תהיה בסלו, היצר הרע ירקוד מול עיניו. הרבה שיצאו בשאלה, הרבה שהתפקרו, לא היו כך אם היו הנישואין בגיל 17. תחשוב על זה שבעולם החילוני גיל הזימה מתחיל -במקרה הטוב- עם הבר מצוה, ו"כל שגדול מחברו יצרו גדול הימנו".

ההספק. המטען הרוחני. הבנין האישי.

אין בעיה שאדם יתחתן בגיל 18 אך מה עם שנות הלימוד בישיבה שאותם הוא מפסיד והשנים אלו אינם ניתנים להשלמה לעולם אז איך אדם יתחתן בתחילת החיים ונכנס לחופה ללא מטען רוחני וזה לא קשור לחילונים כיון שהם רוצים להספיק לעשות הרבה דברים בתור רווקים ואנו רוצים למלאות תוכן ובסיס לחיינו.

לא מסכים אתך

גיל 18 ... עדיין ילד,והיום כשאנחנו צריכים לצאת קצת מתוך ד' אמותנו ושבת לא תהיה רק עקרת בית, מה שהיא עושה מגיל 4, בכלל לא נורא שגיל הנשואין יעלה- ונישואין זה לא פתרון לאלו שרוצים לצאת בשאלה, מי שרוצה- אז מוטב לשים לו אזיקים בצורה של חתונה- ושאחר כך יהיה מסכן וגם אישתו בגלל שכפו עליו נשואין כדי שישאר אברך? אני מכיר כמה אנשים שהם מצגדירים את עצמם "אנוסים" בגלל שכשראו שהם קצת נחלשים חיתנו אותם. אני לא רואה פתרון בחתונה מוקדמת. מי שמוכן בגיל 18- מצוין, אבל להזדרז רק כדי לסגור דרך.... זה כפיה שלא במקומה. אני יודע שאני חריג פה בדעתי אבל זו דעתי.

דוסית1

New member
לא ראיתי שום מקום...

שכופים בחור להתחתן וגם אם מלחיצים, אז לבחור צריך להיות בטחון ודעה עצמיים מינימליים בשביל להתנגד. אבל שאלתי היא מה בקשר ל"תיפח"....? איך רבנים גדולים מתירים לעצמם לפסוק לבחורים להתחיל שידוכים רק מגיל 22....?

דוסית לא תביני כי את לא בחור ישיבה

את צריכה להבין שמה שבחור מספיק בחמש או שש שנים זה נחרט אצלו וזה בונה את השקפת חייו ואיך הוא יתחתן ללא השנים האלו בישיבה אז פשוט הוא כלומניק ולכן בישיבה נורמלית זו בושה לישיבה שבחור מתחתן בשיעור ב או ג ולכן בחור כזה מועף ובצדק

דוסית1

New member
חח.. בסמינרים זה בדיוק אותו דבר!

אז אני מבינה את זה בדיוק כמוך ודוקא בשבועות האחרונים שמעתי על אחת שהתארסה מאחד הסמינרים הטובים!! וממשפחה מצויינת וייחוס ולומדת בכתה ד`... (סמינר כמובן.) מוזר, אבל לא חייבים להיות צמודים לתכתיבי הכולם... מלבד זאת, בדיוק כמו שאותן 4 שנים בישיבה (או בוא נאמר 2, כי 18 זה באמת קטן גם לדעתי...) יכולות גם להרוס בחורים על היסוד... חשבת על זה?? הכל תלוי בבחור. ותאמין לי שכשחז"ל אמרו 18 לחופה הם ידעו למה הם מתכוונים... אני לא יודעת איזה היתר היה לרבנים אלו ואחרים לחלוק עליהם...

sarav55

New member
אכן צדקו חז"ל

בראתם משחית לחבל אוי וי על כל משחית ומשחית שבוראים לחבל על הארץ כאשר מתחתנים מוקדם המשחיתים לא מסתובבים סביב אותו בחור אבל ככל שהזמן עובר רחמנא לצלן וכל יום ויום שעובר אזי יש בעיה עם המשחיתים שבוראים לכן מגיל 18 צריך דחוף להתחתן כל השרוי בלא אישה שרוי בלא ברכה תורה ושמחה!!!

שיSY

New member
תראי...

היתר זה נובע משום שהדור השתנה וא"א לחתן בחור בגיל צעיר כשהוא לא בנוי, אמנם יש מקרים מסוימים שאפשר לחתן בחור אם הוא בנוי לזה ויודע את תפקיד החיים. ולא צריך להעיף בחור בגלל זה.

דוסית1

New member
עוד פעם...

לא אמרתי שצריך לחתן בחור בגיל 18 כי זה באמת מגזם בדור שלנו והטענה של ירידת הדורות בהחלט מצדקת... אבל לחכות עד 22 זה באמת מגזם... במיוחד שנא` על מי שלא התחתן עד גיל 20 תפח מעיו.. (מי שזוכר ציטוט מדוייק שיזכיר לי...) אתם יודעים מה? עכשיו עולה בדעתי שהם כן צודקים... כי אם חז"ל נתנו לבחור אולטימטום של 18-20.. זה באמת ראוי שראשי הישיבות יתנו אולטימטום של 20-22, אבל בתנאי שאז מי שלא מתחתן עד גיל 22...... :)

דוסית1

New member
דפוקה כשניצל אך חכמה...... :)

הלוואי והיתה לי זכות להקים ישיבה! ממש לא הייתי מתנגדת... יש תורמים? (גם נתרמים יתקבלו בברכה... :)

דוסית1

New member
די נו....!

כל יום צץ פה מישהו אחר.... :) אי אפשר לקבל קצת פרטיות?? ועזוב, אני לא רוצה בישיבה שלי בחורים שמסתובבים בצ`אטים ופורומים... :) זה לא בריא!

דוסית1

New member
אני חיבת לך התנצלות....

אבל אתה בטח מבין שזה לא היה בכונה... אני לא אשמה. וקודם זה היה בצחוק....

סורי אבל לא הבנתי את תגובתך האחרונה

א. מה פרוש כל יום צץ מישהו חדש? ב. מה הקשר פרטיות? ? ? ג. אם את לא רוצה בישיבה שלך בחורים מהצאט או מהפורמים אז בבקשה בתור ראש ישיבה את צריכה להראות דוגמה.....

דוסית1

New member
סתם צחקתי...

כי אני רואה שכל יום מישהו אחד מהצ`אט קופץ לביקור אז יום אחד שיהיה פרטיות... :) כמובן הכל בצחוק) ב. בתור ראש ישיבה מותר לי... זה כמו משמרת הצניעות... :)

למעלה