בן 14.4 רזה וצנום

דוריתאפ

New member
בן 14.4 רזה וצנום

שלום, בני בן 14.4 חודשים, שכבר בגיל 6 זיהיתי בעיות גדילה. ובשל כך הופנתי לצילום פרק כף היד התוצאה הייתה כי פרק כף היד קטנה בשנתיים מגילו הנוכחי בזמן הצילום. כיום הוא שוקל כ30 ק"ג וגובהו 1.46, רזה וצנום חיוור ועייף בזמן האחרון בבדיקות דם שנלקחו ממנו תוצאות האנדוקינולוגיה:tsh 5.51free thyroxine 13.0 כמו כן המוגלובין12.9. רופא המשפחה הנחה אותי לחזור על הבדיקות בעוד חודש וחצי. יש לציין כי גם בני לא החליף את כל שיני החלב בשיניים קבועות ולכן בהמלצת רופא השיניים שיניו החלביות נעקרו כדי לתת מקום לשיניים הקבועות לצאת.גם שם נאמר לי ע"י רופא השיניים כי מצב שינין של בני הוא כשל ילד בן 10. ברצוני לשאול מספר שאלות: האם יש קשר בין תפקוד בלוטת התריס לגדילה? האם הערכים של בדיקות הדם תקינות\? האם ע"י מתן תרופות המצב יכול להשתפר, לראות אותו גדל כשם חבריו ההופכים לנערים בעוד שהוא נשאר "דוד הקטן" ? אודה על תשובתך. אמא מודאגת.

את צריכה להיות מודאגת

אם לא התפלח לך בטעות והמשקל שלו 30 ק"ג, הבחור הזה זקוק לבירור דחוף של תת תזונה . הגובה שלו הרבה פחות מדאיג מהמשקל. המשקל הזה שם אותו בטח איזה 6 או 7 סטיות תקן מתחת לממוצא לגילו. עזבי את ה-TSH הזה. זאת לא הבעיה. ראיתם גסטרו? מה בדיקות הדם האחרות שלו מראות? בכל מקרה, זו לא בעיה אנדוקרינית, זו בעיה של משקל. הגובה הוא משני לאיחור בהתפתחות כנראה בעקבות התת משקל הקיצוני הזה. אני בטוחה שגם אין לו סימני התבגרות, אבל שובזה נ\משני למצב התזונתי הירוד כל כך.

דוריתאפ

New member
למי פונים????

ראשית ברצוני להודות לך על תגובתך המהירה. משקלו של בני ליתר דיוק הוא 32 ק"ג. בכל מקרה , נראה לי , כי זה לא כל כך משנה את התמונה. התזונה שלו מורכבת בעיקר מפחממות (תפוחי אדמה, פסטה, אורז)הוא אינו אוהב בשר ועוף ולעיתים רחוקות אוכל קטניות כגון עדשים וחומוס. מרבה באכילת מעדנים ודגנים לסוגיהם. מה הקשר לגסטרו? בשיחה עם רופא המשפחה מלבד ההערה לגבי ההמוגולבין (בשלב זה נוטל סירופ ברזל) הבדיקות תקינות. מהו המשקל שילד בגילו אמור לשקול? לגבי סמני ההתבגרות אכן לא הופיעו עדיין. (אפילו קולו עדיין "ילדותי" לעומת חבריו). מה עושים?????????? למי פונים???????

למעלה