בן 10 שבועות

• פותח הנושא me210
  • פורסם בתאריך

me210

New member
בן 10 שבועות

בני בן 10 שבןעות מחר ויונק בלבד היום ואתמול היה לא רגוע ובוכה לפני שינה וכבר יונק המון מכל צד ועדיין בוכה גן תוך כדי הנקה אני לא יעודעת מז זה יכול להיות עד אתמול ישן רגוע רצוף 4-5 שעות לידי במיטה מה זה יכול להיות? אני ל רגילה לבכי כזה ללא סיבה

me210

New member
יכול להיות

כרובית וברוקולי מאודה שאכלתי משפיע עליו?

me210

New member
אסתר

את יודעת אולי זוהי הסיבה? כרובית וברוקולי מאודה עשה את זה והוא לא יהה רגוע? כמו כן כואב לי בפטמה הימנית כשהוא יונק וראיתי נקודה לבנה, האם זו דלקת או בלוטת חלב? מה עלי לעשות להיפטר מזה?

d i n o l e

New member
אולי קפיצת גדילה? כי יש אחת באזור

12 שבועות אז אולי הקדמתם

me210

New member
הוא ממש לא רגוע

הוא בוכה די הרבה גם על הציצי ואז נרדם יכול להיות שהוא עייף ןבוכה את עצמו לישון?

בן 10 שבועות ולא רגוע

קודם כל, ממש לא "ידוע" שכרובית וברוקולי גורמים לגזים אצל תינוקות. זו תפיסה מוטעית שמקורה באמונות טפלות וסיפורי סבתא. מה שגורם לנו לגזים לאחר אכילת ירקות אלו ואחרים הוא הכמות הגדולה של הסיבים התזונתיים שהם מכילים והשפעתם על מערכת העיכול. נחשי כמה סיבים תזונתיים מכיל חלב אם? אם ענית 0 ניחשת נכונה
אז אני בספק רב אם זו הסיבה לחוסר הרגיעה שלו. לגבי ההתנהגות שלו - ייתכן בהחלט שהוא עובר קפיצת גדילה בגיל הזה. נסי להעביר אותו מצד לצד וראי אם זה משפיע. כיצד הוא עלה במשקל עד כה? איך היו ההנקות וההתנהגות שלו עד כה? האם יש סימפטומים אחרים חדשים שצצו? (לדוגמה - פליטות לא רגילות, שלשול, חום?)

me210

New member
הוא פלט פעמיים

קצת יותר מן הרגיל אבל עד עכשיו העלייה במשקל יפה 6250 ק"ג ויונק יפה ובלילה ישן טוב

ובד"כ הוא רגוע במשך היום?

איך הוא על הציצי - האם הוא נחנק לך מהזרמים לפעמים? האם סובל מכאבי בטן/גזים?

me210

New member
במשך היום

הוא גם היה לא רגוע ורצה ציצי כל הזמן ונרדם על הציצי ולפעמים כשאני מעבירה אותו לעריסה הוא מתעורר עכשיו סוף סוף נרדם כמה שעות הם אמורים לישון במשך היום בגיל 10 שבועות? בלילה אתמול הוא ישן 5 שעות רצוף ואז התעורר אחרי שעה ואחר כך אחרי 3-4 שעות הוא ישן לידי כל לילה במיטה אהי לא בטוחה לגבי גזים אני לא ממש מבדילה כי אף פעם לא סבל הוא עשה קקי פעמיים אחד אחר השני אולי זה היה עצירות? למרות שזו הנקה בלבד

האמת היא שזה נשמע לי ממש כמו

קפיצת גדילה. חכי עוד יום יומיים ותראי אם המצב נשאר אותו הדבר או שמשתפר. לגבי שינה - כמו באכילה, אין נוסחאות. כל תינוק ישן כמה שעות שהוא צריך. תינוקות בעקרון ישנים טוב הרבה יותר כשהם נמצאים קרובים אלייך, ויכול להיות שהוא מתעורר בגלל שאת מורידה אותו מהידיים... נסי לנוח איתו כמה שיותר כשהוא לידך גם במשך היום, במיוחד בימים העצבניים האלו. עצירות בהנקה מלאה נדירה ביותר ומתבטאת בקקי נוקשה וכהה (כמו גללי עזים קטנים). אם הקקי שלו יוצא רך וצהוב, זו איננה עצירות

me210

New member
יש לי בלוטה לבנה

על הפטמה הימנית אבל אני עדיין מניקה, איך זה נקרא? בלוטת חלב או סתימה? וזה כואב בזמן הנקה האםיכול להיותשזה גרם לי לחום פתאום קר לי ואני מרגישה כאילו יש לי חום אני אלךלמדוד אפשר לקחת דקסמול קולד? זה מה שיש לי תודה רבה

זה נראה כמו שלפוחית או יבלת

קטנה? אם כן, מדובר בסתימה של קצה צינורית החלב. זה כואב משום שזה סתום וכל החלב שמנסה להשתחרר החוצה לא מצליח. זה כמו שיש פצעון שמעליו גדל עור חדש, ובשביל לנקז את מה שמצטבר בפנים צריך לפתוח אותו... את יכולה לנסות לרכך את עור הפטמה תחת מקלחת חמימה או לשפשף את הפטמה עם מגבת שהרטבת במים חמים כדי לנסות לשבור את רקמת העור הזו. את יכולה גם לנסות לפתוח את הסתימה בעצמך עם מחט שחיטאת באלכוהול או עם אצבעות נקיות. ברגע שזה יפתח, יצא משם כל החלב שהצטבר מאחורי זה. אם את לא יכולה לפתוח את זה לבד, תוכלי לגשת לכירורג שד שיפתח לך או לדר' ליבוביץ' שהיא רופאת משפחה וגם יועצת הנקה. תני לבייבי לינוק משם כדי לנקז את זה.

me210

New member
כן כך זה נראה

בלוטה יכול להיות שהחום שישי לי מזה? 38.7 מדדתי עכשיו תודה

סתימה שכזו לא גורמת לחום, אבל

מה שכן עלול לגרום לחום זו דלקת בשד (שיכולה להתפתח עקב סתימה). עקבי אחרי החום הזה ושימי לב לכאבים בשד. אם החום לא יורד והסתימה לא נפתחת ומתנקזת, ובנוסף יש לך סימפטומים של שפעת כמו צמרמורות או הרגשה כללית רעה, וחום ו/או אודם מקומי בשד - פני לרופא שלך. הטיפול בדלקת בשד הוא אנטיביוטי.

למעלה