תלוי במספר גורמים:
1. איך הילד מסתדר במעון הנוכחי?
אם ממש רע לו שם, אין הרבה ברירה אלא למצוא פתרון אחר ממילא.
אם טוב לו והוא משתתף ולומד דברים, ממש לא הייתי מעבירה.
אם בסדר לו אבל הוא לא מפיק משם כרגע הרבה, אז אם הצוות מוצלח ובקשר טוב עם הילד, ויש להן רצון טוב ואפשרות לקבל קצת הדרכה ולהתכוונן יותר אל הילד, וגם תקבלו סייעת, אז אולי גם לא הייתי מעבירה.
אם ככה-ככה וקשה לדעת עד כמה הדרכה וסייעת יעזרו, או שכן או שלא - זו דילמה...
2. איך האלוטף בחדרה? מוצלח? מתאים להשקפת עולמכם? ביקרתם, התרשמתם? אל תקשיבו למי שאומר שאלוטף זה תמיד הכי טוב לכולם, כי זה ממש לא נכון לצערי... גבשו דעה ספציפית על המעון הספציפי, לפי האינטואיציות האישיות שלכם והן בלבד.
3. עד כמה הנסיעה ארוכה (בפועל - תבדקו גם אם מצרפים אותו לילדים אחרים, מה שיאריך את הנסיעה), ועד כמה הוא שונא נסיעות? מקבלים מונית עם מלווה, אבל זה לא יעזור אם הוא שונא נסיעות... זה בהחלט שיקול. אגב, הילדונת שלי התחילה בהסעות בגיל הזה, כך שבעיניי זה לא סוף העולם, אבל היא ילדה נוחה, נוסעת בקלות, והנסיעה הייתה קצרה יחסית.
4. קחי בחשבון שאם הוא מתחיל עכשיו במעון בחדרה, זה פחות מחצי שנה, ואז מה? או שהוא ייגרר עוד שנה שלמה בנסיעות, או שתצטרכו להעביר אותו, וזה שוב הסתגלות, והיכרות, ולהתחיל טיפולים מחדש, וכו׳. לא בטוח שבכלל ייצא לו משהו מתקופה כלכך קצרה במעון ההוא.
נראה לי שאני הייתי שוקלת את זה רק עם המצב במעון הנוכחי ממש עגום (אבל זו אני. וקחו בחשבון שכרגע רק המילה ״אלוטף״ עושה לי פריחה, כך שאני מאוד מוטה, וחשוב לציין שהניסיון שלי לא מחדרה ולא מנתניה...).