בן שנה ו8 חודשים

לינוי169

New member
בן שנה ו8 חודשים

הבן שלי אובחן כאוטיסט הוא נמצא במעון אמונה בנתניה עכשיו יש לי לבחור או סייעת בתוך המעון ל60 שעות בחודש או למעון אלוטף בחדרה?הבחירה היא קשה כי אני גרה בנתניה והמרחק לתינוק בגיל הזה עצום מה דעתכם?ולשנה הבאה הבטיחו לו שיהיה מקום לאלוטף בנתניה

תלוי במצב הילד. רק אם הוא מאוד מאוד גבוה

היתי מתלבטת. אחרת הייתי בוחרת באלוטף. אנו גרים 5 דקות נסיעה מאלוטף והההסעה לוקחת 52 דקות

אנו נלחמים עם עיריה על זה כמובן. בינתיים בלי תוצאות

ואתם בטח תקבלו הסעה פרטית והנסיעה לא תהיה יותר משעה..

TikvaBonneh

New member
אלוטף עדיף

הוא מקבל שם את כל הטיפולים הפרא רפואיים. 60 שעות בחודש זה גם לא מכסה לך את כל השעות באלוטף הוא כל יום עד שלוש וחצי.
אם הוא במעון בנתניה הוא לא צריך לנסוע לחדרה, אבל הוא צריך להתרוצץ לכל הטיפולים: מרפאה בעיסוק, קלינאית תקשורת, מטפלת ריגשית.
קשה לו במיוחד לנסוע? הוא צורח באוטו?

תן תן 4

New member
לדעתי אלוטף עדיף

שם הוא יקבל את כל הטיפולים. עד כמה שאני יודעת יש סייעת צמודה לכל ילד

nirity1

New member
לינוי

אל תפתחי שרשור חדש. תשאלי באותו השרשור כי את דוחפת שרשורים של אחרים למטה
אני לא בטוחה אם מגיע לכם הסעה - את צריכה לברר. מגיל 3 כשהילד עובר לגנים של משרד החינוך -הוא יהיה זכאי להסעה בטוח
מה שכן אני לא יודעת אם הייתי מעלה ילד בן שנה ו 8 להסעה לבד
המעונות של אלוט בהחלט מקדמים ילדים אבל השיקול של משך הנסיעה הוא בהחלט שיקול רציני
העצה הכי טובה שיש לי לתת לך היא ללכת עם מה שמרגיש לך נכון

יכולה רק להעיד

שבאלוטף אצלנו היה ילד (בגיל דומה) שהגיע עם הסעה = מונית ומלווה. אותה מונית, אותו מלווה.....
צריך לבדוק מה זה אומר הסעה אצלכם ולנסות לנסוע כמו שתקווה אמרה.
זה לא הסעות של בני חמש.
גם תבדקי את אלוטף בחדרה, תראי אם מתאים לך...

למרות שבעיניי ממש עדיף להביא את הילד לבד

מהרבה סיבות, אבל אצלנו זה בלית ברירה (אני כמעט לא נוהגת)

בהחלט זכאי להסעה עם מלווה

בתי הייתה במעון (לא אלוטף, אלא של העמותה לילדים בסיכון, אבל זה לא משנה) וכל הילדים כמעט הגיעו בהסעה עם מלווה, כולל בתי.

1אילת2

New member
אין שום סיכוי שהייתי שולחת תינוק במונית

לנסיעה כזו.
מי מבטיח לך שכסא בטיחות יעוגן כל פעם כמו שצריך?
מה יקרה אם הוא יצרח כל הנסיעה?
בבוקר עלול להיות פקק בלתי נסבל.
לא הייתי עושה את זה בכל מקרה.

תלוי במספר גורמים:

1. איך הילד מסתדר במעון הנוכחי?
אם ממש רע לו שם, אין הרבה ברירה אלא למצוא פתרון אחר ממילא.
אם טוב לו והוא משתתף ולומד דברים, ממש לא הייתי מעבירה.
אם בסדר לו אבל הוא לא מפיק משם כרגע הרבה, אז אם הצוות מוצלח ובקשר טוב עם הילד, ויש להן רצון טוב ואפשרות לקבל קצת הדרכה ולהתכוונן יותר אל הילד, וגם תקבלו סייעת, אז אולי גם לא הייתי מעבירה.
אם ככה-ככה וקשה לדעת עד כמה הדרכה וסייעת יעזרו, או שכן או שלא - זו דילמה...

2. איך האלוטף בחדרה? מוצלח? מתאים להשקפת עולמכם? ביקרתם, התרשמתם? אל תקשיבו למי שאומר שאלוטף זה תמיד הכי טוב לכולם, כי זה ממש לא נכון לצערי... גבשו דעה ספציפית על המעון הספציפי, לפי האינטואיציות האישיות שלכם והן בלבד.

3. עד כמה הנסיעה ארוכה (בפועל - תבדקו גם אם מצרפים אותו לילדים אחרים, מה שיאריך את הנסיעה), ועד כמה הוא שונא נסיעות? מקבלים מונית עם מלווה, אבל זה לא יעזור אם הוא שונא נסיעות... זה בהחלט שיקול. אגב, הילדונת שלי התחילה בהסעות בגיל הזה, כך שבעיניי זה לא סוף העולם, אבל היא ילדה נוחה, נוסעת בקלות, והנסיעה הייתה קצרה יחסית.

4. קחי בחשבון שאם הוא מתחיל עכשיו במעון בחדרה, זה פחות מחצי שנה, ואז מה? או שהוא ייגרר עוד שנה שלמה בנסיעות, או שתצטרכו להעביר אותו, וזה שוב הסתגלות, והיכרות, ולהתחיל טיפולים מחדש, וכו׳. לא בטוח שבכלל ייצא לו משהו מתקופה כלכך קצרה במעון ההוא.

נראה לי שאני הייתי שוקלת את זה רק עם המצב במעון הנוכחי ממש עגום (אבל זו אני. וקחו בחשבון שכרגע רק המילה ״אלוטף״ עושה לי פריחה, כך שאני מאוד מוטה, וחשוב לציין שהניסיון שלי לא מחדרה ולא מנתניה...).

יש שני מודלים של אלוטף

אחד התנהגותי (זה שמביא פריחה ליפחוצית ולאמא שלה) ואחד אינטגרטיבי, בעיקר רגשי. אני חייבת להגיד שסיירתי בשניים 'רגשיים' והם ממש לא הרגישו לי אותו דבר.
אכן המילה אלוטף אינה מילת קסם ומאחוריה, כמו בכל מסגרת, יש אנשים וקבוצה של ילדים (לא מתכוונת לתפקוד גבוה לעומת נמוך אלא לדינמיקה של קבוצה).

אצלנו באלוטף כאמור ילד נסע מגיל מאוד צעיר וגם כשהתפנה מקום באלוטף הקרוב יותר השאירו אותו בפקקים פשוט כי זה היה שווה להם את זה והאלוטף הרחוק היה טוב יותר לדעתם (הילד ישב בכסא תינוק רציני שלו מהבית, מאוד מסודר, כאמור במונית קבועה שאת הנהג שלה הייתי שוקלת להעסיק בתור סייע כי הוא היה מקסים ומלווה קבועה).
אידיאלי זה בטוח לא אבל כמו שיפחוצית אומרת, זה הכל תלוי מצב- אם רע לילד במעון אז בטח נסיעות לא חייב להיות סוף העולם... אבל אתם מכירים את הילד- עד כמה בשבילו אוטו זה סיוט, רק אתם יודעים. בהצלחה!

אם שנה הבאה יהיה לו מקום באלוטף נתניה

לא הייתי שמה אותו עכשיו באלוטף חדרה. גם בגלל הנסיעה הרחוקה לקטנצ'יק כזה, גם כי נשאר רק חצי שנה ועד שהוא יתחיל שם וילמדו אותו הוא יצטרך לעבור מסגרת ועדיף כמה שפחות מעברים. גם כי באלוטף אפשר להיות שנתיים. אם הוא יתחיל עכשיו, אז זאת תהיה חצי שנה די מבוזבזת ואז שנה הבאה הוא יוכל להיות רק שנה אחת באלוטף נתניה. ואחר זה יצטרך לעבור לגן תקשורת שזאת מסגרת הרבה פחות איכותית. אז עדיף לחכות חצי שנה (בכל מקרה בגיל הזה הוא עוד ממש קטנציק לטיפול אינטנסיבי) ואז תוכלו להיות שנתיים באלוטף נתניה ושנתיים במסגרת אחת טובה יכול לעשות מהפך ממש.
אני חושבת שהוא יכול להסתדר חצי שנה נוספת עם סייעת בינתיים מצוין, בגיל הזה בכל מקרה אין ממש תקשורת בין הילדים.

חלוקי 12

New member
אל תוותרי

תתעקשי ותעמדי על שלך שבנך ילמד באלוטף בנתניה. ילד פעוט לא יוכל לנסוע לחדרה. אנחנו היינו באלוטף בנתניה בשכונת אזורים מקום מקסים עם צוות מעולה. מומלץ בחום

שלום לך. מספר דברים בנוגע להתלבטותך:

א. בנך זכאי להסעה למעון ולמלווה בהסעה, עפ"י חוק המעונות היום השיקומיים: http://www.kolzchut.org.il/he/מעונות_יום_לפעוטות_אוטיסטים
ב. אין מעון יום שיקומי בחדרה. ישנו מעון יום שיקומי לילדים על הרצף האוטיסטי של "בית אקשטיין" בקיבוץ גן שמואל, 5 דקות נסיעה מחדרה.
ג. לגבי ההתלבטות לגבי מעון יום שיקומי או סייעת במעון רגיל, מה ההמלצות של אנשי המקצוע?
בכל מקרה- בהצלחה בדרך.

למעלה