בן שנה ו-7 " מכור "

ליהיא 5

New member
בן שנה ו-7 " מכור "

הבן שלי ממש לא אוהב לצפות בטלויזיה. לפעמים הייתי מוצאת את עצמי מנסה לעניין אותו בתוכניות של הופ,והוא היה ממש אדיש, הולך ומשחק. לפני כמה זמן קראתי שירשור על קלטות שמומלצות לילדים, וקניתי לו בסופר קלטת ראשונה, "סבתא בישלה דייסה". קלטת מאוד צבעונית, מלאה בשירים וכנראה שממש מרתקת אותו, כי מאז שהוא צפה בה פעם ראשונה, הוא פשוט התמכר. אורך הקלטת 40 דקות, 30 הדקות הראשונות מרתקות אותו, אבל 10 הדקות האחרונות פחות כי יש שם אוסף שירים בסגנון שכנראה לא מעניין אותו. בקיצור, במהלך היום הוא מבקש ממני לצפות בקלטת לפחות 4-5 פעמים, לפעמים בזמן האוכל הוא ממש דורש לראות את הקלטת, אפילו שאנחנו מטיילים בחוץ, הוא יכול פתאום להזכר בה ולבקש אותה. האם אני צריכה להגביל אותו בכל זאת בצפיה בקלטת ? כמה פעמים אפשר ביום לצפות ל-30 דקות ? (הטריק שמצאתי בינתיים הוא שלפעמים אני "מקפיצה" כמה דקות מהקלטת קדימה בלי שהוא שם לב, ואז אני חוסכת ממנו כמה דקות. אני חשבתי שהוא יראה אותה פעם ביום וזה בסדר, אבל זה נכנס לסחרור. אני מפחדת לקנות לו עוד קלטות

כמה דברים

לא ברור לי למה כל כך חשוב לך שהוא יצפה בקלטות. אם הילד יודע להעסיק את עצמו בדברים אחרים, אז למה זה טוב? אני נותנת לבנותיי לראות כי הן אוהבות לראות אבל מוצאת את עצמי המון פעמים נאלצת לומר "לא עכשיו" או "עכשיו מכבים". בכל אופן, אני לא הייתי מראה לילדים שלי יותר מפעם אחת ביום את אותה קלטת ובטח שלא בשעת האוכל, כיוון שלטעמי בארוחה אוכלים ולא צופים בטלוויזיה.

ליהיא 5

New member
זה לא שממש חשוב לי שהוא יצפה

אבל אני לא רואה שום סיבה למנוע לחלוטין. זאת פעולה, מתוך מגוון פעולות שהוא מבצע במהלך היום. באופן כללי, אני לא בעד קיצוניות לשום צד. לא מונעת לחלוטין טלויזיה, ויחד עם זאת כן מאפשרת לצפות בתוכנית מבוקרת על ידי, לזמן מוגבל. כנ"ל באוכל. אני לא מונעת לחלוטין מתוקים באופן קיצוני כאילו שזה רעל, אבל מצד שני לא מלעיטה בסוכרים, ופעם ביום אני כן מאפשרת ממתק. זאת סתם היתה דוגמא. אני לא בעד קיצוניות בנוגע לגידול ילדים, באופן כללי.

a g 2 7

New member
ילדים אוהבים קלטות שמכירים

קלטות מוכרות, ולכן הם מבקשים שוב ושוב אותו קלטה... יש ימים שאצלי רואים הרבה טלויזיה,ויש ימים שאני לא פותחת את הטלויזיה...תלוי במצב הרוח.... אבל בזמן האוכל הטלויזיה סגורה,

קודם כל, טלויזיה זה ממש לא must בעיני...

לנו בבית בכלל אין כבלים. בקשר למה ששאלת, כמה דברים: דבר ראשון - מבחינת הרגלים, לא רואים טלויזיה בזמן האוכל. זה הרגל ממש לא טוב שמאוד קשה להוציא אותו אחרי כן ככל שהילדים גדלים. אצלינו מדי פעם, בתור פינוק, אני מרשה להם לאכול א. ערב מול הטלויזיה אבל הם יודעים כולם (גם השוודית) שזה חריג ולא משהו שעושים כל יום. דבר שני - אם את כבר נותנת לילד לראות קלטת תני לו לראות אותה מההתחלה ועד הסוף. את בעצם מנסה "לעבוד" עליו ובשביל הכמה דקות ש"הרווחת" את מבלבלת אותו. פעם יש את השיר ההוא, פעם אין. אם בחרת לו קלטת או תוכנית איכותית - תני לו להנות ממנה כמו שצריך. דבר שלישי - אצלינו בדרך כלל רואים עד שעה ביום טלויזיה (אני רק אציין שהילדים שלי משעה 13:00 בצהריים בבית). בחופש בדרך כלל קצת יותר. אם יש סרט שהם רוצים לראות, אז הם רואים אותו במלואו גם אם הוא לוקח שעה וחצי. יש גם ימים שהם לא צופים בטלויזיה בכלל, הם עסוקים בדברים אחרים.

אצלנו

רואים קלטת אחת ביום אחרי ארוחת הערב ולפני אמבטיה הוא כבר עייף כדי לשחק וזה מרגיע אותו ועוזר בטקס המעבר לקראת מקלחת ושינה

yaelyb

New member
../images/Emo13.gifגם אצלנו ככה, וזה מצוין בשבילו ובשבילנו../images/Emo3.gif

אני שונאת את הקלטת הזאת

גם הבנות שלי מאוד אוהבות אותה. היא באמת עשויה טוב, גם השחקנים טובים. אבל היא מאוד מאוד לא חינוכית- יש שם המון פרסומות סמויות, שידול לממתקים, קצת אלימות.

shan26

New member
לדעתי

תשימי לו את הקלטת במלואה. לא כשהוא אוכל או משהו, סתם, לצפייה בלבד. כשהיא תסתיים הוא בוודאי יבקש לראות שוב, אז תאמרי לו: אתה רוצה שוב? הוא יגיד "כן" ואז תגידי - "אוקיי, אבל זו פעם אחרונה, אח"כ אנחנו הולכים לטייל בחוץ/לשחק במכוניות כל דבר אחר". שוב יראה את הקלטת במלואה - ובסיומה תעמדי על שלך ותקחי אותו,תזכירי לו מה שסיכמתם קודם. כדאי לחשוב על משהו שהוא מאד אוהב לעשות ויסיח את דעתו מהר, כך שכל הענין לא יהיה "מבאס" בשבילו. סך הכל כן יראה את הקלטת, ואפילו פעמיים, ובסופו של דבר תלכו לעשות גם משהו כיף ביחד. אני מאמינה שאחרי כמה פעמים עקביות כאלה, הוא לא ידרוש יותר מפעמיים. אצלנו אגב, בן שנה ושבע, רואה מעט מאד טלויזיה אבל יש לו גם קלטת שהוא כביכול מכור אליה ("הזחל הרעב"). היו כמה ימים שכל הזמן היה מבקש אותה. אז הייתי מציעה לו במקום זה לקרוא את הסיפור של הזחל הרעב, לפעמים זה עזר. בשאר הפעמים הצעתי לו פעילות יותר אטרקטיבית והוא ויתר על הרעיון. עכשו הוא כבר מבקש פחות, ומדי פעם כשהוא מבקש אני שמה לו את זה לפעם אחת וזהו. אני גם מנסה להראות לו משהו אחר במקום, לא יודעת אם זה רעיון טוב... זה גרם לכך שלפעמים הוא מבקש במקום הזחל הרעב את כספיון...בכל אופן, כל הצפייה הזו מסתכמת בפעמיים-שלוש בשבוע של חצי שעה, אז אני לא מתרגשת.

down under1

New member
הכל מותר בגבולות

כמו שאני מרשה לאכול שוקלד אבל לא חבילה שלמה. יש אצלנו שעות שרואים טלויזיה והבן שלי בוחר מה לראות. אצלנו זה בבוקר כי אמא לא מסוגלת ישר להתחיל לשחק... אבל, באיזשהו שלב אני אומרת - אוקי, זהו נגמר כי הולכים לפה או עושים שם והוא מכבה את הטלויזיה לבד. ברור שאני לא העשה את זה באמצע הקטע הכי אהוב.. ואחרי זה הטלויזיה לא נדלקת יותר אצלנו. לפעמים הוא מבקש ואני אומרת לא, מציאה משהו אחר ובזה זה נגמר. יש טלוזיה ויש דיוידי ואפשר לראות אבל הגבולות ברורים. אני מריגשה שאם אני ארשה לצפות בטלויזיה מתי שהוא רוצה במהלך היום כל ההתנהלות שלנו תתמרכז בטלויזיה וזה לא מתאים לי.

קוף1000

New member
ככה מקלקלים ילדים

היה לו אינסטינקט בריא. זה תקף גם לכל המתוקים שהורים נותנים לילדים וחושבים שלילד מגיע את "טעם החיים" ולא מבינים שזה עניין של הגדרה, כי אחד ייראה ב-
"טעם החיים" ואחר יראה בעגבניה "טעם החיים".

למעלה