בן צעיר בצבא

בן צעיר בצבא

כאמא לבן צעיר המשרת בנח"ל והתגייס בנובמבר לפני שנה,הנמצא כעת בלבנון, איני יכולה להפסיק לחשוב על כך שהחיילים האלה,צעירים כלכך,מבולבלים שם מכל ההמולה סביבם ועוד לא רכשו שום נסיון בלחימה של ממש,פרט לאימון שהם עברו במהלך הטירונות.איך לוקחים אל המלחמה חיילים כלכך צעירים ובלתי מנוסים? לא הגיוני יותר להשאיר אותם בעורף למשימות אחרות?

רותם351

New member
לא מבינה הרבה בלחימה, אבל נדמה לי

שהחיילים הסדירים מאומנים יותר היום מהמילואמניקים הצעירים. הם פשוט בתוך זה שנה שנתיים. מכירה מהישוב שלי כמה חיילים בסדיר ולעומתם כמה משוחררים שנקראו עכשיו למילואים אחרי טיול של שנה בחו"ל, לומדים באוניברסיטה או מחפשים את עצמם. לצערי החיילים של היום רוכשים ניסיון מהר מאד אם זה בעזה או בשטחים, הרי אין אצלנו רגע דל. כאשר זה הבן הצעיר שלנו הוא תמיד נראה צעיר מדי.

תשובה

תודה על התגובה המהירה,מסכימה עם המלים ובכל זאת קשה לי. היום ירדתי למקלט כל היום,,בומים סביב לבית,לא יודעת מה קשה יותר,להתמודד עם זה או עם הדאגה לבן אלהים,,,,,,,שיגמר כבר הטרוף הזה

טפת

New member
מיה 48 צפון הוצאת לי את המילים מהפה

מילותייך הן מילותיי, זו השאלה שאני שואלת עצמי ולא חדלה לחשוב אודות החייל הפרטי שלי שהוא קרבי(בן יחיד) שריונר בליל אמש סיפר לי השריונר הפרטי שלי שכל היום הם העמיסו מרגמות והורידו לסירוגין כאילו היו במועדון לפיתוח שרירים הוא סיפר שההוראות שניתנות להם כל כך מבולבלות , שהם עושים שם עבודה סזיפית להעמיס על משאיות ולאחר מספר דקות להוריד אותן כי צריך להעמיס פצצות מסוג זה ואחר. הבן שלי סמרטוט הוא טוען שהוא מרגיש כמו לימון סחוט. כן אני יודעת שהעת הזאת הוא במלחמה לוחם כמו עוד הרבה מטוביי חיילינו. היום הסתובבתי בירושלים, רכב הסתובב בחוצות העיר והודיע על מועד הלויתו של "החייל הקדוש לוין" שעלה בגפו נדמה לי מארה"ב (הציטוט הוא על פי האיש שישב במכונית עם הרמקול והכריז) צמרמורת והרבה דמעות של כאב היו לי. וזה הייה סיום "היום כייף בעיר הבירה"... תודה לעיריית ירושלים שטרחה לאשר את פתיחתו של מוזיאון ישראל ביום זה. אתכם טפת

oshiko

New member
מיה, מחזק אותך ...

אם זה עוזר, גם הבן שלי בחטיבת הנח"ל, באותה גיזרה. אם הוא התגייס בנובמבר הוא הספיק לעבור אימון מתקדם. זה יותר מטירונות. הם כבר לוחמים, מה לעשות. החזקת אצבעות וסולידריות הדדית, ירוקה במקרה זה. מאחל שכולם יחזרו לשלום.

עציון

New member
זו לראשונה שאני סומך יותר על הסדיר

כל מלחמות ישראל הוכרעו הזכות המילואימניקים. השנים האחרונות שינו את הסדר. ימי מילואים שנועדו לאימונים. לתרגולות. להקניית ידע בוטלו. בני התותחן הגיע בשלוש השנים האחרונות לשיבטה למילואים ושוחרר באותו יום שהגיע. אין תקציב- זה היה התירוץ. היום, בני הצעיר, בגולני נילחם לראשונה בחייו. מה הניסיון שיש לו? מאיפה היה לו נסיון? הנסיון נירכש עכשו בשטח. שאלתי אותו אמש על כך. ענה לי: אבא, יוני של אתמול זה לא היוני שאתה מכיר... הם כבר שחוקים. הם נילחמים כבר חודש ומעלה(תזכורת: התחילו בעזה). הם התבגרו. הרצינו. הם חזקים יותר. רק שהיושב במרומים ישמור עליהם מכל צרה וצוקה. מכל נגע ומחלה. שישובו לשלום הביתה.

טפת

New member
יש לי קושי רב לסמוך על הצבא של היום

הבן שלי 9 חודשים בצבא הוא בקרבי שריונר לפי מה שסיפר לי והוא לא משתייך לחבר'ה עם הגוזמאות הוא סיפר שיש קיצוצים וחוסר תקציב האימונים שהוא עבר זה פשוט בדיחה!!! החיילים של היום זה לא החיילים שהיו לנו במלחמות קודמות. הציוד מיושן והמון בלאי וכל הזמן דיקלמו להם שיש מחסור בתקציב וקיצוצים ולכן האימונים ניראו והתנהלו בהתאם. אז איך אני כאמא יכולה לחשוב ולהאמין שהבן שלי כשיר לקרבי ללוחמה? והיום הוא נלחם בלבנון .

רותם351

New member
|4Uהתעודדי טפת! הם טובים! הם חזקים!

הם מנצחים!!! תמיד בעת מלחמה הכל נראה אחרת. הבן שלי חייל בנח"ל נמצא היום בצפון. כן...כן... כשהצטרפתי לפורום היה בהדרכת טירונים בבא"ח. ולבן הזה החייל יש שלושה אחים בוגרים - שלושה מילואימניקים קרביים . בימי השלום קצינת הקישור שלהם לא קיבלה את הטלפון הנייד שלהם כך שהטלפונים הגיעו תמיד הביתה.התחמקו ממנה...לא רצו הטרדות. ברגע שהתחילה המלחמה (לחימה???) התחילו הטלפונים הביתה, לא מהקצינה אלא מהבנים. האחד התקשר משנחאי בה שהה, השני מהאוניברסיטה בירושלים והשלישי מהטכניון לפני שנסגר. "אמאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא, התקשרו מהצבא ?" כך כל יום עד הגעת ההודעה לאחד מהם: "תתכונן לצו שמונה. הגיוס בקרוב". ...והוא אפילו לא אמר שהחתונה שלו בעוד שבועיים...ארז הכל וממתין לגיוס.

מיה 48 צפון

אני כאם לחיילים גם בקרבי רק יכולה לומר לך ולאחל לך ולכל אם בישראל חיזקו ואימצו,כולם דואגים וזה טבעי לגמרי הכל בע"השם יסתיים בקרוב שיהיה לכולנו שבת שלום ושבת שקטה אמן...אוהבת את כל חיילי צה"ל באשר הם שיחזרו הביתה למשפחות שלהם בשלום זה משחשוב לנו כהורים.

יש על מי לסמוך

אני זוכרת שבני היו שנה בצבא ונשלחו לאבט"שים ,אמרתי בליבי מה הם כבר יודעים,אין להם ניסיון וכו'. היום אני חושבת אחרת. בזכות החבר'ה האלה שעוברים אימונים ואימונים לא קלים בהחלט יש לנו על מי לסמוך. לנו האמהות הם תמיד היו ויהיו הילדים מתחת לסינר,אך הם בגרו התאמנו ובהחלט אנחנו יכולים לסמוך עליהם. אני רק רוצה להזכיר לך שלפני 58 שנים החיילים שבזכותם יש לנו את מדינת ישראל היו בחלקם בני 15-16 (הם שקרו באשר לגילם),היו חיילים שזה עתה הגיעו מאירופה לאחר כל הזוועות שעברו. אז כן, אנחנו ההורים בהחלט יכולים לישון בשקט ולסמוך על הילדים - הגברים האמיתיים שלנו.

אז אל תשלחי אותו אם את לא שלמה עם ז

יש מספיק חיילים מובחרים וטובים שיעשו את זה בלי שום תלונה מה את רוצה לשלוח אותו בגיל 40?

לאמהות מותר שיהיו ספקות

לכל אמא (ואיני יודעת אם את נמנית עליהן) שבנה מתגייס יש הרהורים, חרדות וחששות. זו בדיוק מטרת הפורום. לחשוב בקול ,להסס,ולדעת שכאן כולם מקבלים תמיכה.מה שחשוב הוא תמיד לדעת לקבל גם אם חושבים קצת אחרת. גם אמהות לחיילים מובחרים חשות אותו דבר, ואני בטוחה שבנה של מיה נמנה עליהם. צר לי ,אך לא שמעתי בקולה של מיה תלונה אלא דאגה.

oshiko

New member
חתולי היקר

הכי קל זה לדבר, או לזרוק תגובה בפורום. הרבה יותר קשה להעביר ימים ולילות עם חדשות לא קלות מהחזית, שבה לגמרי במקרה נמצא הבן שלה ושלי ושל רבים אחרים. היא לא אמרה שהיא לא תשלח, היא שלחה כבר, הבן שלה שם. אל תדון את האדם עד שתגיע למקומו, אמרו חכמינו, וכמה צדקו, החכמים האלה. אני מאחל לך שעד שיהיה לך בן בגיל הזה נוכל להוציא את צה"ל לפנסיה. אם במקרה זה לא יקרה - אשמח ליצור איתך קשר מחודש ולשאול להרגשתך.

Gitzz

New member
אכן, וטוב שכך.

רק שלא יתרבו אימהות כאלה, כי מרוב דאגות יבואו תלונות ומשם רק טיל זילזאל ישיר או פיגוע ירי ישתיקו את הרעש. החיילים שנכנסים לשם הם כרגע מה שיש לנו, אם נחשוב בצורה אימהית ונאמר למה ולמה, מצבנו יהיה קשה.(אם בכלל.) לא חשבנו במלחמת 1948 כשבני 16 ו17 אחזו בנשק. או כשחיילים סדירים נלחמו ב67 או ב73. אין ברירה אימהות, נולדנו לתוך זה, וחייבים להכשיר כמה שיותר חיילים, אחרת תצטרכו ללמוד ערבית או לשחות למרחקים.

little moon

New member
מיה, גם החבר שלי בנח"ל

כך גם ידיד טוב ועוד כמה אנשים מהשכבה... לצערי הם כבר רכשו ניסיון רב בחזית הדרומית- בעזה ובשטחים... ואם זה מעודד אותך אפילו טיפונת- דעי לך שהוא נמצא באמת עם טובי בחורינו. זו חטיבה נהדרת וחזקה, והם יודעים לשמור על עצמם הרבה יותר ממה שנדמה לנו.

סמדר בנ

New member
שרשרתי לכאן

את ההודעה הקודמת של Muh87 שנותנת קישור לסרט תדמית של צה"ל (ערוך יפה). זוהי בדיוק התמצית של תשובתי - החיילים עוברים הכשרה שמכינה אותם לקראת לחימה. למרות שהם צעירים, מהרגע שסיימו את הכשרתם הם כשירים להילחם. "תן לשים ת'ראש על דיונה תן למוזות קצת לרעום תן לנוח על כל שעל תן את הכבוד לצה"ל"

למעלה