בן ללא אם?

קינגית7

New member
בן ללא אם?

מישהו שאני מכירה, איבד לפני זמן מה את אמו.(אני מכירה את המישהו הזה ולא מחבבת אותו במיוחד). בכל זאת זה פורום לבנות ללא אם... ומה עם בנים ללא אם? יש אזכור לזה בספר של אדלמן? איך הוא חווה את זה באופן שהוא שונה מאיתנו?
 

טל אז

New member
שאלה שאלתית...

אני לקראת הסוף של הספר כבר המון זמן, ואני חושבת שאין איזכור לבנים ללא אם... בכלליות.. ברור שכל אחד מקבל, מתייחס, מרגיש מתנהג... שונה. אבל אני יודעת על אח שלי, שבאחת השיחות העמוקות הבודדות שהיו לנו הוא התייחס לכל המצב כלכך באדישות, בחוסר הבנה. לא כי לא איכפת לו. כי הוא פשוט כזה. אחותי שאלה אותו אם עצוב לו לפעמים, אם הוא דיבר עם מישהו, אולי חבר שגם אמא שלו נפטרה, והוא כאילו לא הבין את השאלה. הוא כל הזמן שאל- למה קשה? למה לבכות? למה לדבר? פסיכולוג??? למה זה טוב? אני לא יודעת אם התגוה הזו שלו היא פשוט שזהו והוא כזה, או שזו תגובה שמאפיינת בנים.. לי בכולופן זה קצת צרם... חתיכת שאלה קינגית..
 
למיטב זכרוני

הופ לא מדברת על זה בספר. אני מניחה שגם לבנים יש קושי גדול נוכח אובדן אם, במיוחד בגילאים צעירים או אם היו קשורים אליה מאוד. אני חושבת זהסיבה שהופ התמקדה רק בבנות [ובהשראתה גם אני] היא שיש קשר מיוחד בין בנות לאמהות, שנסוב סביב הדמיון הג'נדריאלי, סביב היות האם מודל החיקוי הנשי, אולי הקשר מיוחד גם בכך שלנשים יש צרכים רגשיים דומים [בהכללה], ולכן הוא נענה באופן יותר עוצמתי בדיאדה הזו.
 
למעלה