בן יחיד

RedGrass1

New member
בן יחיד

אני בן יחיד יש לי פרופיל 97, תאריך גיוס 22 ליולי 07, ניראה זה ג'ובניק... אני רוצה לדעת האם אני מקבל שאלון העדפות יח"ש? או שאני צריך לבקש במיוחד? (אם כן ממי ומתי) האם אני מדרג אותו ואחרי זה אני צריך אישור הורים או שאני קודם צריך אישור ורק אז אני מקבל את השאלון? האם האישור הורים זה באופן כלללי לקרבי או שזה אחרי השיבוץ אישור ליחידה מסויית, כי יכולים לאשר לי ללכת ליחדיות מסויימות וחטיבות חיר לא. באופן כללי מתי המורים לקבל את השאלון?

onix 88

New member
התאריך שלך כרגע הוא לכל"צ קרבי

למרות שאתה בן יחיד. במידה ולא תקבל חתימה מההורים הוא ישתנה עוד הרבה זמן לתאריך כל"צ של ג'ובניקים. אתה קודם כל תקבל מנילה עורפית (במחזור הראשון ביחד עם הבנות), שם תהיה לך שאלה, האם אתה מעוניין לקבל גם שאלון יח"ש, אם תסמן שכן תקבל. את החתימה צריך לדעתי אחרי שהשאלון יח"ש מגיע אבל אני לא סגור לגבי זה. בכל אופן, ההורים יכולים לחתום על מה שבא להם ועל מה שהם מוכנים שאליו תלך, זה לא חתימה כללית לקרבי, אפשר למשל לחתום רק לטייס. את החתימה גם אפשר לבטל, רק שתדע. בהצלחה!

hey dood

New member
אם אתה בן יחיד

אתה תקבל מנילה קרבית בלי הסכמת הורים ילד יחיד צריך לקבל אישור הורים

oritsi

New member
תשובה

מה המצב? אז ככה,מהניסיון שלי ואיך שאני מכיר את המערכת הצבאית,אם יש לך פרופיל קרבי (גדול מ64) ואתה בן יחיד אז אתה הולך לקורס מ"כים של טירונים 02.אלא אם כן אתה הולך למיונים של תפקיד אחר שיקחו אותך אליו.

onix 88

New member
עד ההגעה לקורס מ"כים יש הרבה

שלבים לעבור, חבל כבר לבאס אותו. קודם הוא יקבל מנילה עורפית, הוא ידרג אותה, וגם יקבל זימונים, אם הוא יעבור אותם הוא ילך לתפקיד שאליו יתקבל. אם הוא יבחר ללכת לקרבי, אז אין קשר לקורס מ"כים. הוא יכול להתמיין למודיעין, ואז כנ"ל. עוד מוקדם מדי כדי לקבוע..

oritsi

New member
אם הוא לא עובר שום מיונים....

ויש לו פרופיל 97 והוא בן יחיד הוא הולך לקורס מ"כים.בדוק מוכח ומוחלט. ככה זה עובד אני יודע מניסיון.

onix 88

New member
לא אמרתי שזה לא נכון

אבל למה כבר לחשוב על זה שלא עוברים מיונים? ומה עם המודיעין? חבל מעכשיו לבאס ולהגדיר את התפקיד שלו כמ"כ. והנה, הוא בכלל רוצה ללכת לקרבי.

RedGrass1

New member
.....

זה הכל בתנאי שלא חותמים לי קרבי נכון? ד'א מכ טירונות זה תפקיד ממש גרוע?

xflil

New member
מה?

אני בן יחיד עם 97 ולא קיבלתי שום קורס מ"כים קיבלתי מופ"ת, ממר"ם, פיקוח טיסה.

onix 88

New member
הוא התכוון לזה שבגיוס כל"צ זה מה

שמקבלים בנים יחידים, כאלה שלא עברו מיון לשום תפקיד לפני הגיוס.

xflil

New member
אהה, אז לא הבנתי נכון... סליחה ../images/Emo13.gif

RedGrass1

New member
...

אני מזמן כבר בחרתי ללכת לקרבי, הבעיה זה ההורים. אבל אם מה שכתבה נכון שאפשר לחתום על דברים מסויימים בלבד אז יש סיכוי שיחתמו על תפקידים מסויימים.

hey dood

New member
תשובה

כמו שאמרתי אם אתה בן יחיד זה אומר שתקבל מנילה קרבית ולא צריך הסכמת הורים כמוני יש לי 2 אחיות ואני בן יחיד וקיבלתי מנילה קרבית אך אם אתה ילד יחיד בלי אחים ואחיות אז אתה צריך הסכמת הורים קפיש?

RedGrass1

New member
אני ילד יחיד

פשוט כולם אומרים בן יחיד, אני כבר רגיל להגיד ככה, אז אני ילד יחיד.

oritsi

New member
לדעתי לא... (כנס)

אחי אני חושב שזה סבבה. זה תפקיד דורש קשה אבל משתלם. אני העלתי פרופיל ואני יוצא בנובמבר...

RedGrass1

New member
...

כתוב בעולים על מדים שצריך ללכת לקצין העיר ועם עורך דין ההורים חותמים, אבל מישהו שיותר יותר מוזמן לפרט.

זה בדיוק מה שצריך לעשות..

חשוב מאוד, ששני ההורים יילכו לחתום... קצין העיר מספק את העורך דין.. חשוב גם לשמור אצלכם העתק של המסמך!

למעלה