בן יולד?

bzwika

New member
בן יולד?

שלום רב ברצוני להתייעץ בנוגע לבני בן החמש הוא נוהג מזה כמה חודשים להתחפש לבת ולהיות בהריון וללדת? הוא מודע לכך שהתנהגותו שונה ומתבייש מזרים כשהוא "יולד" אך איתנו הוא מדבר על כך בחופשיות. בתחילה התייחסנו להתנהגות זו כטיבעית היות והוא ואחותו בת ה 8 מאוד רוצים אח קטן, אך ההתנהגות החלה להיות די אובססיבית והוא מתחיל לבקש לחזור הביתה מבילויים כדי "להתחפש" זו המילה שהוא משתמש.ובוכה כאשר לא יכול להתחפש. מהי ההתנהגות הצפויה ממני כאם?

Brendan

New member
שלום לך...

לא ניראה, בשלב זה, שצריך לחשוש בנוגע לזהות מינית או משהו במישור הזה. יתכן והבן שלך מביע מישאלה באמצעות המישחק של ההתחפשות. יתכן וזה סתם משחק שהוא אוהב לשחק בוא בשל נטילת התפקיד של האם כחלק מהמישחק. אולי כדאי לברר מהיכן למד את המשחק, יתכן והוא הפנים את המשחק כתוצאה ממשחק דומה שהיה לו בגן או עם חברים. העובדה שהוא מוכן לשתף אותכם ההורים בנושא ואילו אחרים הוא "מתבייש" מעידה כניראה על תיקשורת טובה שיש בינכם וכי הוא מרגיש מספיק בטוח לשתף אותכם עם הרצונות שלו וזאת למרות שהוא מבין, עקב הביישנות מול זרים, שיש משהו לא תקין בהתנהגות. היות ואת מתארת מצב אובססיבי ומצב של תיסכול של הילד עקב מניעה מהתחפשות הרי שאוליי יש מקום לערוך התיעצות עם אנשי מיקצוע שמתמחים בילדים ומישפחות. היות וכתבת את הודעתך כאן בפורום OCD הרי שאני מניח שאת מפרש את התנהגותו האובססבית כ- סוג מסויים של OCD או שאת חוששת שהוא מפתח את ההפרעה. את התשובה לשאלה זו ניתן לקבל רק ע"י איש מקצוע (פסיכולוג או פסיכיאטר) אשר צריך לערוך איבחון מדוייק. אינטואיטיבית לא ניראה (ואני לא איש מקצוע) שלא מדובר בהפרעה למרות שאת מתארת מצב אובססיבי. ניראה לי טיבעי שילד שנימנע ממנו לשחק במישחק אהוב, יתחיל לבכות. השאלה היא: מדוע הוא בחר את משחק זה (ההתחפשות)? תשובה לכך מצריכה בדיקה יותר מעמיקה הן של הילד, הן של הדינמיקה של התא המישפחתי והן את הדינמיקה של הילד עם החברים שלו בגן. בכל מיקרה אני חושב שכדאי, בשלב זה, להיכנס לפורום אשר מתמקד יותר בנושא של התנהגות ילדים. לשם כך אני יכול להמליץ על 2 פורומים כאן בתפוז: הראשון "חינוך לגיל הרך" והשני "על הורים וילדים" שהוא פורום מומחה. כתובות הפורומים מצורפות

עמית_

New member
דעתי

כמו שברנדן אמר - יותר טוב להתייעץ בבעיה שהעלת עם הורים אחרים לילדים בגיל הזה. האובססיה פה זו לא הבעיה לדעתי. זה נורמלי להיות אובססיבי למשהו בגיל הזה - הילד רוצה משהו ולא מוכן לוותר.

רועי10

New member
נשאלת השאלה כמה זמן הוא נוהג כך?

אם זה לא הרבה זמן, אז לדעתי יש לראות את זה כצורה בה הוא מביע משאלה לאח נוסף. אבל אם זה נמשך הרבה זמן, אז אולי יש להתייעץ עם אחות או רופא ילדים. זו דעתי האישית, אבל זו לא דעה מקצועית. אם יש לך צורך בדעה מקצועית, אז ביום חמישי בעוד שבועיים, יהיבה כאן פסיכולוג הפורום ותוכלי להתייעץ איתו. לילה טוב רועי

לאב

New member
היי

גם לי יש ילד בן חמש ולפי מה שאני רואה הוא כל פעם נדבק למשחק אחר ואחרי שהוא ממצה אותו הוא עובר הלאה לא תמיד המשחקים שלהם לטעמנו , כך שאם למשל הוא היה נדבק ללגו או לציורים בגואש או משחק מחשב לא היית מודאגת כי זה יותר נורמטיבי אבל כשהוא רוצה לשחק הרבה במשחק שפחות נראה לך כהורה - פתאום אותה התדירות נראית אובססיבית בכל זאת להתייעץ עם בעלי מקצוע אף פעם לא מזיק - מולו בכדי להרגיע אותך ( לא פחות חשוב) אבל הייתי גם ממתינה ובודקת מה קורה לאורך הזמן ואם בשלב כשלהו זה דועך או שההתענינות עוברת הלאה למשהו אחד

סיזיפוס

New member
וגם כדאי לזכור ש

ילדים הם יותר חכמים ממה שרוב המבוגרים נותנים להם קרדיט. למה לא לשאול את הילד??? אבל בשיחה נעימה, בלי לחץ, בלי פאניקה, לשבת ולשאול למה הוא אוהב את המשחק הזה. הילד מבין ויודע יותר ממה שחושבים. ואולי דברים שהוא יגיד לך ,יסבירו לך בדיוק מה מציק לו ולמה התחשפושת הזאת מרגיעה/ משמחת אותו. הכל תלוי באיך שמדברים איתו ועד כמה הוא מבין שמוכנים להקשיב לו ולא חשוב כמה נורא או כמה מפחיד או כמה מבהיל מה שהוא יגיד. ככה הוא ירגיש פתוח יותר, וגם לך תהיה תשובה. גם אח"כ צריך לטפל בזה בעדינות ,כדי שהוא לא יסיק שכדאי לו להחביא את כל מה שהוא מרגיש. וגם לא לעשות מזה טרגדיה או להלחץ מזה,כי אז גם הוא נלחץ.

למעלה