בן חור

elieshed

New member
בן חור

הלוחם העברי הידוע ביותר בארה"ב אינו משה דיין או יוני נתניהו וגם לא אריק שרון . שמו הוא יהודה בן חור והוא הגיבור של הרומן ההיסטוריה מצליח ביותר שהופיע אי פעם בארה"ב ושל הסרט ( בכיכובו של צ´רלטון הסטון ) שזכה במספר הגדול ביותר של אוסקרים אי פעם . עוד על כך ראו :

elieshed

New member
ועוד על בן חור

למי שמעוניין בגרסה מורחבת ומפורטת מאוד ובדיון מפורט על הגירסאות העבריות של הספר ( לא פחות מ-9 מהן ) שכל דמיון בינן ובין המקור הוא מקרי לחלוטין ,ראו:

אלי, אולי די? מילא שאתה רק מציב

קישורים למאמרים שלך בכל רחבי הרשת העברית, ולא משתתף כלל בשום דיון, אבל תפסיק להקפיץ את ההודעות שלך כל הזמן - לפחות עד שיתעורר בהן עניין מצד מישהו שאיננו אתה. תודה.

בן חור-עצם איזכור השם גורם ל....

זליגת דמעות של תשוקה מעיני לאפוס ההיסטורי הנהדר הזה(כן קראתי את הספר). דרך אגב אבא שלי שהוא חור תולדות הקולנוע הציוני עשה מחקר כיצד בתירגום העיברי הורידו את כל האלמנטים הנוצרים שרואים בסרט. שלך חנה גונן "אתם לא רצינים"

Marinette

New member
ברצינות? מדהים

לא קראתי את הספר, אבל אם הוא דומה לסרט, הסרט כל כך נוצרי שאני לא מבינה מה נשאר ממנו אם הורידו ממנו את המוטיבים הנוצריים... בטח נשארה יצירה אחרת לגמרי.

נשאר סיפור הייסורים והגבורה הבסיסי

רק שבמקום להשתמש בזה כדי להלל את הנצרות, משתמשים בזה כדי להלל את הלאומיות היהדית.

התכונתי הורידו בספר

ומסתבר שהחוקרים בחול כלכך הופתעו מזה כי הם לאיכלו לתאר לעצמם את הסיפור בלי המוטיבים הנוצרים. שלך חנה גונן

אני לעומת זאת קראתי את הספר

לראשונה בעברית (איך קראו לסדרת הקלאסיקות הזו? מרגנית?) וכשראיתי את הסרט (באותו גיל - תשע ככה) זועזעתי למדי מהמרכיבים הנוצריים

hastings

New member
אוי, גמני

נורא אהבתי את הספר כילד, ולא ממש הבנתי מה הקשר לו לסרט...

אל תהיה כל כך מופתע

גם בספר של גרבייס "אני קלאודיוס" ובספר השני קלאדיוס האל ומליסנדה אישתו יש המון מוטיבים נוצרים קלאסיים ....

למעלה