בן, הצילו!!!!

מודטחדש

New member
בן, הצילו!!!!

מה קורה לפורום הזה? או שיש בו עופות (
) מוזרים כולל כאלה על קלפים (אם קלפים היו מעניינים אותי הייתי נכנס לפורום בלקג'ק). או שיש בו כל מיני אנשים הזויים עם עברית עילגת שנובעת, כנראה, מחוסר לימודי ליבה. או שיש בו שירים. או שיש בו הזמנות למדיטציה ביחד (אבל כל אחד לחוד)... בן, עשה משהו כדי להציל את הפורום הזה. שיצדיק את שמו "פורום מדיטציה". מודה לך מראש.

ינוקא1

New member
במדיטציה

יכול לעלות כל דבר.
בדיוק כמו בפורום.

והחוכמה היא פשוט להתבונן , להיות מודע לתחושה שמעלה בך כל דבר , ולהגיב בקור רוח מתוך שיוויון נפש ושקט פנימי.

ולא משנה אם זה קלפים , אם זה אנשים הזויים , או אם זה מישהו שמקלל אותך.
החוכמה היא למצוא את מקומו של שיוויון הנפש לנוכח כל דבר.

אפשר אפילו לקלל ולצעוק , אך לעשות זאת מתוך שיוויון נפש פנימי.

דווקא מהסיבות שציינת , הפורום הוא אחד התרגולים המעולים שאני מכיר.

הוא עוזר לך להיפגש עם מגוון קולות , וכך לתרגל את יכולתך להיות מודע לתחושות שמעלה בך כל כותב , ולהגיב בהתאם.

מודטחדש

New member
עבורי מדיטציה הינה כלי לאנשים מעשיים

לא מתבונן ולא מתרכז. אלה לא יתנו דבר. גם "
להגיב בקור רוח מתוך שיוויון נפש
", לא שווה אלא אם זה בא ממש מבפנים. תהנה מהתרגול הנפלא של הפורום. תהנה מקלפים, תהנה מאנשים הזויים. שיהיה לך בהצלחה.

פתוח להצעות משדרגות.

קצת פחות לכאלה שמונעות/חוסמות ביטוי ודרכי-שימוש של אחרים בפורום מדיטציה כפי שהם מבינים אותו - וקצת יותר לכאלה שמאפשרות למודטים רציניים (על כל טווח ההגדרות של זה) לתרום ולהיתרם בפורום. בנוסף, ממליץ לך בעיקר להמשיך לפתוח דיונים מעניינים כמיטב יכולתך ולהימנע משרשורים שמבחינתך אינם נוגעים בך. הפורום איננו שיחה או התקהלות אחת אלא מגוון של שיחות והתקהלויות, שונות מאד זו מזו.

לסיכום:

1. נדמה לי שעדיף, במקום להתעסק עם שרשורים שהינם לזרא לך, ליצור שרשורים ראויים ומוצלחים לפי דעתך וטעמך;
2. אם יש לך הצעות בונות ומועילות, הרגש חופשי להביען בפורום. יתכן שתגלה, מהתגובות שתקבל, שהן פחות מוצלחות מכפי שהיה נדמה לך... ולחלופין אפשר שיעלה בידך להציע דברים מועילים, זה יהיה נפלא;
3. הפורום נועד לקהל מגוון של מודטים ומתעניינים.

מודטחדש

New member
אני מניח שלא סתם קוראים

לפורום הזה "פורום מדיטציה". יש לזה, כנראה, איזו כוונה (גלוייה או נסתרת) שלתכנים שבו, יהיה איזה קשר למדיטציה.. כל עיסוק שאינו שייך למדיטציה, לדעתי לפחות, אין לו מקום בפורום הזה.

זהו פורום מדיטציה.

אפשר להתווכח על הגבולות וההגדרות, אולם למה להתווכח?

יש דברים שאתה לא היית מתייחס אליהם כלל כאל מדיטציה בעוד שאנשים אחרים קובעים שהם לא רק מדיטציה אלא גם עיקר-העיקרים שלה.

וגם ההיפך הוא הנכון: יש המתייחסים למה שאתה עושה/לומד/מלמד כאל לא קשור כלל למדיטציה אמיתית. האם הם צודקים? אתה ודאי סבור שלא (ואני בטוח שרובנו נסכים במידה כזאת או אחרת שמה שאתה עושה נכלל בהגדרה של מדיטציה) אולם בסופו של דבר גם זה, בין היתר, עניין של הגדרה.

כגולש בפורום יש לי את הדעות שלי אולם כמנהל הפורום אני מעדיף לשים אותן בצד ולאפשר, ובכן, לרוב הדעות, ההגדרות והזרמים (אם לא לכולם) להתבטא כאן ולנסות להפיק תועלת מהפורום ו/או לסייע בעזרתו.

מודטחדש

New member
אהבתי את הרוב

תרשה לי רק כמה דברים. האחד שאם "מדיטציה" לא מביאה למצב מדיטטיבי, קשה לקורא לה "מדיטציה". אפשר לקרוא לה באלפי שמות אחרים, אבל לא בשם הזה. כמו שהיום קוראים בשם "יוגה" להרבה דברים שבינם לבין "יוגה" הדימיון מוטל לגמרי בספק. אבל זה לפורום יוגה. מצב מדיטטיבי הוא מצב שבו עוברים מעבר לכל מחשבה ומתנסים במוחלט. על זה כותבים כל הכתבים העתיקים שעוסקים בנושא. משהו נוסף, אני לא מלמד דבר. היו בפורום (הצצתי בעבר שלו) כמה וכמה אנשים שהביעו דעות מאוד מעניינות והיו בעלי ידע רחב. (בין אם אני מסכים לדעות האלה או לא). משום מה, כמעט כל מי שהיה לו איזה ידע בענין מדיטציה, נעלם מהפורום. כמנהל הפורום, אני חושב שאחד התפקידים שלך, ואני לא מנסה ללמד אותך איך לנהל פורום - קטנתי - נסה לחשוב למה. חשוב מה אפשר לעשות כדי להביא לכך שהפורום יהיה שוב מקום עניין למי שיש לו מה לומר בנושא הכל כך מרתק - מדיטציה.

Mist2

New member
ה -
מיועד במיוחד בשבילך

דניאל, כיוון שאני מכיר אותך הרבה זמן, אני משתדל לכבד אותך, ומוסיף בכל הודעה שלי הקשורה גם בקלפים את האייקון - OFF.
זה, אם לא הבנת עד כה, אמור למנוע ממך להיכנס וחס וחלילה לשטוף את עיניך בחומרים שלא קשורים המדיטציה.
ללא קשר, לא היית בכלל אמור להיכנס ולקרוא את ההודעות שלי...
&nbsp

סתם מתעניין

מי לדעתך לא למד ליבה ??
כולה 5 משתתפים קבועים ותוספת שלי בחודש וחצי האחרונים ,
אולי עוררתי תגובה של מישהוא לעלות קלפים , אם אני מעלה סוגיות דתיות במדיטציה .
אבל ממילא זה חלק מהסמסרה .
אני מודה לאומרים לי שאני אדם טוב רק אני לא אדם !
בתודה מראש
דוד

למעלה