בן דוד משיקאגו.

nkushmaro

New member
בן דוד משיקאגו.

למען האמת אינני יודעת את שמו של הבן דוד .אני מניחה שאולי זה המוייסי שפינל בן ה-45 ואשתו פאניה- שהגיעו
לניו-יורק בשנת 1923.מ-B.TZERKOF.- -RUSSIA
מצאתי את הרישום ברשימות אליס איילנד.למעשה הם הגיעו מבלייה-טצרקוב-ע"י קייב.אבי זכר את המאורע
של נסיעתם והוא נולד ב1906.שנת הולדתו של מוסיי -1878. פשוט זה נראה לי המתאים ביותר מבחינת הגילאים.
הוא עבד בשיקגו באיזה בי"חר לעטיפות מלח.יותר מזה אינני יודעת- והסיפור של קריין בטלויזיה בשיקגו -אמרו לי .שיתכן שזה מישהוא אחר-אולי שמו GARELNIK.

כמו שהיזכרתי במסר -- הזוג הזה חי כנראה בניו יורק

הגישה שלך הייתה נכונה - חיפשת אנשים עם אותו שם משפחה מאותה עיר. השלב הבא הוא לבדוק אם הם חיו בשיקגו. על המניפסט של הזוג הנ"ל מופיע מספר התאזרחות שמעיד שהם היו בניו יורק. בנוסף הם לא נמצאו ברישומים משיקגו.
השלב הבא הוא לחפש מועמדים נוספים, הנה איפה כדאי להתחיל:
1. רישומי כניסה נוספים -- ילד צעיר בן 5-6 בהחלט יכול לזכור ארועים ולכן לא הייתי מגבילה את החיפוש לתקופה שלאחר המלחמה. אליס איילנד לא היה הנמל היחידי דרכו נכנסו מהגרים. יש לחפש בבלטימור, בבוסטון, בכניסות דרך קנדה ועוד...
2. חיפוש מסמכים משיקגו בהם מופיע שם עיר המקור. כדוגמאת כרטיסיות רישום שהצבא ערך בשתי מלחמות העולם.
3. יתכן מאוד שהקרובים שינו את שם משפחתם. ייתכן שתוכלי למצוא את השם הישן והחדש במאגר כרטיסיות ההגירה משיקגו (חפשי לפי שם וארץ מוצא).
בשלב ראשוני אני ממליצה שתערכי חיפוש באתר החינמי familysearch.org ותעלי כאן שאלות נוספות.
בהצלחה!

למעלה