בן גוריון - שאלות :)

בן גוריון - שאלות :)

מתחיל ללמוד באוקטובר הנדסת תעישה וניהול בבן גוריון ופשוט אין לי מושג בכלוםםםםםםםםםם :) אני בטיול במזרח ואחותי הגישה לי את הבקשות ופשוט אין לי מושג בכל מה שנוגע לאקדמיה ... אז ככה: 1. מגורים או מעונות ? יתרונות ? חסרונות ? הבנתי שמעונות זה רק לאנשים מרקע סוציו-אקונומי נמוך (תנאי קבלה וכאלה)? היה כתוב באתר שיש באוניברסיטה חדרי מחשבים וכושר ושטויות כאלה... זה רק לחבר'ה של המעונות או לכולם ? בכלל כל אור שתוכלו לשפוך על הנושא יעזור לי מאוד, חוויות אישיות וכו' :) 2. ובכן, שווה ללמוד הנדסת תעשיה וניהול ? לאיזה קורסים כדאי לי להירשם כאשר ישאלו אותי ? (קחו בחשבון שלא למדתי שוב דבר ב 5 השנים האחרונות אז עדיף שיהיה קצת קל בהתחלה)... 3. כל המלצה או טיפ ("you want a tip ? don't eat yellow snow") יתקבלו בברכה :) תודה רבה מראש על העזרה, הלכתי לשחק ביליארד עם זונות תאילנדיות (ורק ביליארד!)

זכוכיות

New member
סדר בדברים

1. בבן גוריון רוב הסיכויים שאם תבקש מעונות- תקבל מעונות. יש מספיק חדרים. אני מכירה כמה חבר'ה מהמעונות שכסף זוהי בעייתם האחרונה ולא נראה לי שהם הגיעו לשם במרמה. באוניברסיטה יש חדרי מחשבים וגם במתחמי מעונות, כל סטודנט מאוניברסיטת בן גוריון יכול להשתמש בהם בין אם הוא גר במעונות ובין אם לא. גם הבריכה, שנמצאת במרכז הספורט (זה לא בתוך המעונות אלה מול מעונות ג'- מעבר לכביש) פתוחה לכל הסטודנטים בחינם (וגם ללא סטודנטים לא בחינם). חדר הכושר עד כמה שידוע לי עולה כסף, אני לא זוכרת כמה עולה מנוי סטודנט אבל אני זוכרת טענות סביבי שמדובר בסכום סמלי ומגוחך. ייתרונות של מעונות באב"ג אל מול מגורים- מחיר (אבל ההבדלים לא גדולים), אם אני לא טועה המחירים נעים בין 400 ל700 שקלים, וזה כולל הכל. חדר בדירת שותפים (נניח, קרובה ומשופצת, לא חורבה) יעלה בין 500 ל800 ש"ח. לרוב לא כולל כלום (כלומר תיאלץ לשלם גם חשמל, מים, ארנונה וכו'). ואווירת לימודים חזקה יותר... חבר שלי שגר במעונות שנתיים מתלונן בלי סוף בנוגע לאווירת הלימודים שנפגעה לו, ושקשה לו יותר ללמוד מאז שהוא עבר לדירה שכורה. חסרונות- לרוב הסטודנטים של השנה הראשונה משוכנים בקרוואנים, וחולקים חדר. אבל נראה לי שזה משהו שאפשר לפתור אם תסכים לשלם על המעונות החדשים. (הרף העליון- 700 ש"ח). בעיקרון, אם אתה אוהב את אווירת הבסיס הסגור אז לך על המעונות, אבל זה משהו שמרגישים גם בדירות מסביב... סך הכל אנחנו מדברים על אותן השכונות שמפוצצות בסטודנטים, הכל קרוב. לגבי הנדסת תעשיה וניהול אין לי מושג, תיאלץ למצוא מישהו אחר שינחה אותך
אולי שווה לך להיכנס דווקא לפורומים של בן גוריון, וספציפית לפורום של החוג. שם בטוח תמצא מי יענה לך על השאלות.

זכוכיות

New member
עוד חיסרון קטן למעונות ששכחתי לציין...

אסור לך, ע"פ החוזה, לארח. כלומר, לילה. אם אתה מגיע מאיזורים אחרים בארץ וחשוב לך לארח חברים מדי פעם- אתה תתבאס על זה. בדירה מותר לך לעשות מה שבא לך (ומה שסיכמת מראש עם השותפים שלך). מצד שני, כל עוד לא תופסים אותך... והחיסרון הכי גדול במעונות מבחינתי הוא- אסור לגדל שם בעלי חיים.

בנוגע לאיסור הלנה

מתי בפעם האחרונה ראית שומר שעובר ובודק בדירות. מעבר לזה, מתי בפעם האחרונה ראית שומר? זה בחוזה, ואם יגלו שהחברה שלך גרה שם כבר חודשיים בטח יעשו משהו, אבל זה יקרה גם אם תשכן אותה חודשים בדירת שותפים.

תודה על התשובות :)

האמת שאני עדיין בהתלבטות ... למעונות אני יכול להביא דברים שלי מהבית כמו טלויזיה (יש בכלל למה ?), מחשב וכל זה ? יש שם אינטרנט ? החבר'ה ששוכרים דירות בד"כ עושים מנוי לאינטרנט והוט וכל זה ? אני יכול לבקש להיות עם אנשים ספציפיים במעונות (כמובן שהם גם יבקשו)? תודה ואשמח לחוות דעת של עוד אנשים :)

זכוכיות

New member
אם אתה רוצה לשמוע את דעתי האישית

אז אני מעדיפה דירה. זה ממש טיפטיפה יותר יקר, אם בכלל, ולא משתלם כמו באת"א ובעברית למשל... יש אווירה הרבה יותר עצמאית בדירה. ובבאר שבע הדירות מרווחות בהרבה מהחדר שתקבל במעונות... יש גם יחידות דיור מאוד זולות באיזור... ודירות חדר-שניים יוצאות לא הרבה יותר יקרות מחדר בודד, אז אם אתה יכול להרשות לעצמך זה אפילו יותר נוח... אם אפשר להביא למעונות- כמובן. אבל החדרים קטנים, לכן אני הייתי מביאה רק מה שהכרחי... לגבי אינטרנט תשובה של בן זוגי (שגר בשנה א' במעונות ד' הישנים עם שותף לחדר ובשנה ב' במעונות ג' בדירת 4 חדרים קטנטנים בחדר לבד): "הכל כן, אם בוחרים אינטרנט ומשלמים. משהו כמו 300-400 לשנה ומאוד מ-א-ו-ד מהיר אבל חסום רק לפורט 80 ואתרים רגילים שזה ממש (לי) הפריע." חשוב לציין שאני מעולם לא גרתי במעונות, כל הקשר שלי עם המעונות מסתכם ברביצה אצל חברים... אז אולי יש דברים שאני מפספסת ולגור במעונות זו איזה חוויה מדהימה. אני יודעת שיש מי שחושבים כך...

תודה על ההשקעה...

נראה לי שאני אלך על דירה... לא אוהב להתפשר על מרווח (ועל הפורטים באינטרנט) .. בכל מקרה יש משהו שאני צריך לארגן לעצמי ללימודים (כמו בבית ספר שקונים קלמר ומחברות וכל השטויות האלה)? לפטופ ? חובה או סתם ? מחברות ? ילקוט ? חחח טוב שבת שלום בכל מקרה :)

זכוכיות

New member
לדעתי זו הבחירה הנכונה

אין צורך לארגן משהו יוצא דופן. כמה קלסרים, סטוק של דפדפות, כמה עטים ואתה מסודר
לפטופ זה אף פעם לא מיותר כי אפשר לשחק דיאבלו במקום להקשיב למרצה...
אבל אין באמת צורך, בעיקר בתחומים ראלים... קורסים הומאנים זה אולי נוח להקליד במקום לכתוב... אבל בראלים- דף ועט. ילקוט- שיהיה טוב וחזק, לימים שבהם תסחוב הרבה או תחזור עם כל הספריה הביתה... ואני לא יודעת מתי אתה חוזר אבל אני ממליצה להתחיל לחפש דירות כבר עכשיו, כל מי שאני מכירה כבר מצא ואם אתה רוצה דירה טובה כדאי להתחיל. אולי להסביר למישהו שאתה סומך עליו מה אתה מחפש שיתחיל עם סינון ראשוני בשבילך עד שתחזור...

למעלה