בן בן 9.5

נתי105

New member
בן בן 9.5

שלום רב, בני בן 9.5 ילד חכם , מקסים וטוב לב תמיד נחשב גם בגן בעיני הגננות וגם בביה"ס בעיני המורה לילד מדהים שתמיד דואג להשלים בין החברים לעולם אינו פוגע בחבר ותמיד מתרחק מצרות או מריבות בין חברים הבעיה שבני מאד,מאד רגיש בתור תינוק סבל מאי סימטריה שהצריכה פיזוטרפיה ובהמשך ריפיו בעיסוק עם דגש על שיווי משקל וחיזוק חגורת כתפיים כל זה נעשה בהקפדה עד אשר אושר לנו להפסיק. בני מפחד לרכב על אופניים כיוון שפעם אחת נפל ונפצע ומאז הוא נרתע ולא מוכן לשמוע על אופניים, אם קשה לא בשיעור ספורט הוא לוקח את זה מאד קשה והוא אכן מתקשה בתרגילים שילדים בגילו עושים בקלות. בפסח רשמתי אותו לקיטנה לחמישה ימים אימון כדורסל משהו שהוא ממש אוהב ואחרי יומיים הוא פרש כיוון שתירץ זאת בכאבים חזקים בקרסול ואנחנו בטוחים שזה בגלל שהתקשה בתרגיל מסויים או שהרגיש פחות טוב מהאחרים אני לא יודעת מה לעשות הענשתי אותו ולא נתתי לו לגעת במחשב כיוון שאני רוצה שישעמם לו והוא ידרוש ללכת לחוג ספורטיבי כלשהו. מה לעשות? האם לפנות לרופאת המשפחה או לפיזוטרפיה.

פלגיה

New member
את בטוחה שלא כאב לו הקרסול?

בטוח שהילד שלך צריך אימון גופני, רק שיכול להיות שהוא צריך פעילות שמתאימה ליכולותיו. אני ממליצה לך לחפש חוגים של "ספורט טיפולי" שיהיו ייעודיים לקשייו ולצרכיו.

נתי105

New member
אני בטוחה במאה אחוז שלא כאב לו

ראיתי איך הוא מתאמן בבית בצעד וחצי(שייך לכדורסל) וכל הזמן אמר שלא מצליח לו ואני אמרתי לו תמשיך להתאמן בסוף זה יצליח ואז מאוחר בלילה אחרי שבאותו היום שיחק עם חברים בחוץ אמר שכואב לו הקרסול מהמחנה והוא רוצה לפרוש, מבינה כרגע אנחנו לוחצים עליו לחוג רכיבה על סוסים אומרים שזה עושה פלאים הוא לא ממש רוצה הוא מפחד אבל אנחנו ממשיכים לשכנע ולפתות אותו החוה נמצאת מול הבית והבטחתי להיות איתו אני מקוה שהוא ישתכנע

פלגיה

New member
רכיבה זה טוב

אבל גם בכיוון הזה הייתי ממליצה על חוג או שיעור שהוא טיפולי באופיו, ולא סתם חוג משותף לבני גילו. בגלל איך שאת מתארת אותו - הוא חלש יותר מבני גילו ונחות מהם בהישגים גופניים - ולכן אם יהיה איתם בחוג משותף אני די בטוחה שכאבי הראש והבטן והקרסול יופיעו שוב במלוא עוזם. אם יהיה חוג טיפולי הוא יוכל להתחזק ולבסוף להתמודד עם בני גילו כשווה כוחות. עם הבן שלי היה סיפור דומה. בסופו של דבר אחרי המון שכנועים הוא הסכים להשתתף בחוג ג'ודו כשהיה בכר בכיתה ד'. הוא שובץ בקבוצת המתחילים עם ילדים בכיתות א'-ב' - אבל למרות פער הגילים זה היה נהדר. הוא היה גדול וחזק וחיזק את הביטחון העצמי שלו. היום הוא בן 12 ומשחק כדורגל עם בני גילו. מעבר לכך אני מסכימה איתך ששעות רבות ליד המחשב מנוונות. אפשר להגביל שעות מחשב לא כשסנקציה אלא כחוק מחוקי הבית, סתם כי לא בריא לשבת המון. אבל אם המחשב הוא מקום שבו הוא יכול להביע חלקים חזקים שבו - אולי כדאי לכרוך חוג התעמלות עם חוג אחר, אינטלקטואלי יותר, שבו הוא יוכל להצליח ואפילו להצטיין.

מרגוש

New member
לא הבנתי למה להעניש אותו....

נראה לי שכבר קשה לו ולא צריך להוסיף לו עוד. תחפשו משהוא שהוא יצליח בקלות. אולי שחיה, ג'ודו, קפוארה, בטוח יש משהוא שהוא ירגיש איתו טוב ואז הוא ירצה להשאר. דרך אגב ספורט זה גם לצאת למגרש המשחקים שליד הבית או לשחק תופסת עם חברים בשכונה.

נתי105

New member
להעניש אותו כי....

הוא כל הזמן במחשב חברים באים אליו והם לא זזים מהמחשב אם חבר יקרא לו למגרש וחבר אחר יציע לשחק במחשב הוא יעדיף מחשב מי שהוא קטן רשמתי אותו להרבה חוגים גודו,קפוארה,כדורסל הוא תמיד פרש ברגע של חולשה או קושי אז לי לא מתאים שהוא כל הזמן יוותר וימצא תנחומים במחשב אני רוצה שהוא יתאמץ זה העונש הראשון שהוא קיבל מאז שהוא קטן הוא ילד מקסים שלא נענש אבל במקרה של הפרישה מהקיטנה שעולה המון כסף בשביל חמישה ימים וזו לא הבעייה זה מחנה אימונים לכדורסל והוא החליט לחזור לכדורסל אחרי שפרש לפני שנה ואני הסכמתי והוא ממש התחנן להרשם לקיטנה אז למה לוותר כואב לי שהוא לא נלחם זה ממש מזכיר לי אותו ואני לא רוצה שהוא יהייה כמוני ושוב לגבי העונש זה בכדי שאולי הוא ירגיש שמשעמם לו ועדיף להתאמץ ולחזור למחנה - זו הייתה המטרה הכל בסופו של דבר בשבילו.

מאיו

New member
למה אתם לא מגבילים אותו?

תקבעו פרק זמן מסויים שבו מותר לו לשחק במחשב. הוא יכול לצבור את הזכות או 'לבזבז' אותה בבת אחת. ביתרת הזמן הוא צריך לעסוק בדברים אחרים. אצלנו הייתה בעיה עם טלוויזיה. הקצבנו בכל יום שעה אחת לצפיה ואפשרויות 'לזכות' בפרקי זמן נוספים כתמורה על מטלה מסויימת (להוריד כביסה או לזרוק את הזבל). לא הייתה לילד ברירה והוא התחיל לגלות עניין בעיסוקים אחרים

נתי105

New member
הילד מגלה עניין בעוד דברים

הוא בחוג לגו אלקטרוני, יש לו הרבה משחקי הרכבה מיוחדים שהוא אוהב הבעיה שלנו הוא הספורט כמו רכיבה על אופניים , קורקינט יש לו הכל והוא לא משתמש בכלום דרך אגב לגבי המחשב זה עכשיו ממש מוקצב בזמנים אבל שוב זה לא העניין אנחנו ממש רוצים שכמו כולם גם הוא ירכב על אופנים וכדומה אנחנו גרים במושב וכל הילדים כאן על אופניים ן

מאיו

New member
אני חושבת שצריך לתת לו לבחור

לשוחח איתו באופן רגוע, בלי שיפוטיות ולשקף לו הכל כולל ההשלכות על המצב החברתי / רגשי / בריאותי שלו ואז לתת לו להחליט. לפעמים, כשההחלטה היא משותפת ולא נכפית על הילד, הוא מבין את ההגיון שמאחורי זה ומשתף פעולה.

את ממש רוצה שהוא יהיה כמו כולם

ואם הוא לא מסכים, את מענישה אותו.

galgal21

New member
למה ללכת לחוג ספורטיבי?

יש ילדים שמתקשים בספורט. אז מה? הספורט לא קובע כלום בחיים. למה סתם לתסכל אותו בדברים שהוא מתקשה לעשותם.

למעלה