בן בדרך...

magal101

New member
בן בדרך...

לאחרונה נודע לי(אני בן כ-40) ולאשתי שיש לנו בן (יוולד בעוד 5 חודשים). כבר יש לנו בת שהיא בת כ-9 חודשים. הידיעה שיש לי בן בדרך איכזבה אותי כיוון שרציתי עוד בת. אותה תחושה גם היתה לי גם בהריון הראשון, כשאז דווקא היתה בת, מה שמילא אותי שמחה. אני מרגיש בתוכי רגשות עוינות לילד שעוד לא נולד, או רגשות שאני לא רוצה אותו ואני לא יודע למה. יכול להיות שזה קשור ליחסים ביני לבין אבי, יכול להיות שזה משהו יותר מורכב. אני מרגיש שהוא יתחרה בי וכדומה-מעבר ללכת לייעוץ, אני אשמח אם תכוונו אותי בשאלות לגבי מה אני מרגיש ולמה.

nutmeg

New member
לפעמים

החיים מזמנים לנו אפשרות לתיקון. אם אתה כל כך מודע לעצמך, כדאי שתלך לכמה פגישות ייעוץ/טיפול כדי שתוכל לקחת את ההזדמנות הזו לתקן במקום לתת לדבר הזה - מה שזה לא יהיה - לחזור על עצמו כדפוס קדום בחייך. אין דרך טובה לכוון אותך בהתכתבות. כמו שאתה חושד, כנראה מדובר במערכות היחסים שלך עם אבא בפרט ועם גברים בכלל. גש לייעוץ ויפה שעה קודם ללידה.

גרא.

New member
magal101,אכן כן,נסה להתמקד במידה ואתה יכול

בתחושות שאתה מתאר,היכן הן נוצרו,ולמה הן קשורות.איך אשתך מרגישה לגבי האנטגוניזם שלך לבנים? במידה והיא מודעת לכך.נושאים כאלה כמובן יעלו בייעוץ,ללא קשר,אבל חשוב שתנסה לשתף אותנו מעט מעבר למידע הזה בפנייתך.

magal101

New member
פירוט נוסף...

חוסר הרצון שיהיה לי בן התחיל עוד לפני ההריון של הבת שלי כיום. בתכל'ס כולם אומרם לי שאחרי בת, רק נכון שיהיה לי בן-כי כך יש משני המינים וזה מצויין, אבל התחושות שלי הם כאלו: אני רואה את הבן שנולד כמתחרה בי-לכן מי שרשם בהמשך על תסביך אדיפוס די צדק. היחסים שלי עם אבי הם יחסים שיש בהם הרבה כעס (אבי היכה אותי בכעס, בכלל הוא אדם די ממוקד בעצמו-אני גם חייב לציין בכנות שאני די דומה לו-אבל כמובן נלחם בתכונה הזו). בכלל, בחיי תמיד העדפתי קירבה של נשים, היו יותר רכות אליי, לא אהבתי את הקשיחות, חוסר הרגישות הגברית (מה שבצבא השתנה מעט, כי הייתי חייל קרבי ולאחר הרבה קשיי הסתגלות, הסתגלתי). אני מפחד שיצא לי בן שדומה לי, כי הייתי ילד קשה-אני לא ממש רוצה עוד קופי שלי בעולם... אז אולי זה גם נובע מהערכה עצמית נמוכה... אשתי גם רצתה בת, מסיבות אחרות (רצתה שיהיה לילדה שלנו עם מי לשחק). היא מנסה לעודד אותי...

גרא.

New member
maga1101,אכן כדאי שתפנה לטיפול פסיכולוגי,

טיפול שיחתי (פסיכוטראפיה),אפשרי דרך קופת החולים שלך במחיר מסובסד (עלות של כ-160 ש"ח לשעת טיפול,במשך 30-60 שעות לפי העניין).

למעלה