בןקר טוב

בןקר טוב../images/Emo182.gif../images/Emo183.gif

אז ככה............ אני לא ממש בטוחה שכאן המקום לכתןב או לשאול.......... לפי רוב השאלות וההודעות - רוב לקויות הלמידה המדוברות כאן קשורות בעיקר ל- ADD או ADHD. לדרדס (עדכני לכרגע) אין לא זה ולא זה..........(איזה כיף). אבל........ הוא בכתה ב´ באיבחון שעשינו לו אובחן כילד עם קשיים בזיהוי רצף הסימנים = ועל כך הומלץ לו הוראה מתקנת.... ובנוסף - למרות או מכיוון שהוא אחרי שנתיים של ריפוי בעיסוק, כל נושא הכתיבה הינו נוראי - עקב היפוטוניה. לפי המלצת המאבחן - שיפסיק לכתב. לפי המורה (שלמדה גם חינוך מיוחד ובדרך כלל היא מקסימה) - אין "חיה" כזו לא לכתב.......(כי אחרת מה יעשה בביה"ס?????????????) בשבוע הבא יש לי פגישה עם המורה ויועצת ביה"ס על דרכי פעולה. יש לי מספר שאלות והייתי שמחה אם למישהו יש איזה שהן תשובות.......... 1. מה זה הוראה מתקנת????????? מי מעביר אותה והאם אני אמורה לשלם על זה ?.????? 2. מה עושים עם ילד בכתה ב´ שהומלץ שלא יכתב????????? אורית - שמנסה להכין קצת שעורי בית לפני הפגישה.

thevil

New member
תשובות

ילד שלא אמור לכתוב זה די מוזר אבל אצלנו בביה"ס יש ילדה בכתה ב´ עם שיתוק מוחין (להבדיל) והשבוע הביאו לה מחשב כדי שתוכל להתחיל לכתוב. זה יכול להיות רעיון טוב, בד"כ יש מחשבים בכתות ולא נראה לי שזו תהיה בעיה גדולה כל כך. הוראה מתקנת כשמה כן היא מנסה ל"תקן" את הליקוי של הילד, בד"כ זה אמור להנתן במסגרת בי"ס רק שיש לקחת בחשבון שמלאי השעות הוא די מוגבל ואם הילד יקבל 45 ד´ בשבוע זה מעל ומעבר, ואת זה מממן משרד החינוך כמובן. הבעיה היא שאם את רוצה שהילד יתקדם באמת ומהר את צריכה לתת לו שעורים פרטיים כמה פעמים בשבוע (ולהקפיד שזו תהיה מורה להוראה מתקנת ולא מישהי ש"מבינה" בזה), וזה עולה די הרבה כסף, יותר משעור פרטי רגיל ולפעמים אפילו כפול. מקווה שעזרתי ולו במעט

mirigaon

New member
הוראה מתקנת ועוד...

היי אורית בהחלט כאן המקום לשאול שאלות אלו מכיוון שהיפוטוניה היא ההפך מהיפראקטיביות שבה לוקים רוב הילדים בעלי הפרעת קשב וריכוז. לעניינך... הוראה מתקנת ניתן במסגרת בית הספר ובד"כ בקבוצה אך יש אפשרות והיא תלויה בכמה לחץ תפעילי על בית הספר שינתן לילדך שעות הוראה מתקנת יחידנית. בני דיסלקטי והצלחתי להשיג לו הוראה מתקנת בבית הספר 3 שעות שבועיות יחידניות, בנוסף, הוא מקבל הוראה מתקנת ממורה אקדמאית שמומחית בלקויות למידה אני מוכרחה לציין שהיא עושה עבודה נהדרת עם בני. בכל מקרה רצוי וכדאי שההוראה המתקנת תהיה משלובת גם בבית וגם בבית הספר. לגבי הפסקת הכתיבה בבית הספר: לילדים דיסלקטים יש הקלות אני מניחה שבאותה מידה יש גם לילדים היפוטוניים.

דליה.ד

New member
שלום אורית וברוכה הבאה למקום הנכון!

צר לי לבשר לך...אבל בנך הוא לקוי למידה בהחלט. דיסגרפיה היא אחת מלקויות הלמידה. ויש ילדים שיש להם המלצות לא לכתוב, כי חבל על הזמן, ולכן צריך למצוא דרך לעקוף את הבעיה. קיימות מספר אפשרויות: *שהמורה תכתוב במדבקיות את התשובות והוא ידביק במקום הנכון. *שיהיה לו "תרגומון" זהו מחשב קצת פרימיטיבי, די קטן שיכול לשמש כמחברת של הילד. ללמד אותו להקיש באצבע אחת זה אפשרי ויש כל מיני התאמות לילדים דיסגרפיים בכל נושא המקלדות. *לרכוש עבורו מחשב נישא - זה יקר מאוד וזה תלוי בכם. בנוגע להוראה מתקנת: בית הספר צריך לתת לילד הוראה מתקנת אם זה כתוב באבחון. בנוסף תוכלי לממן מורה לחינוך מיוחד באופן פרטי דרך "ניצן" או כל מיני מרכזים אחרים (בקישורי הפורום תחת הקטגוריה "מכונים ושיטות טיפול תמצאי כמה מרכזים כאלה). ותודיעי למורה שיש ילדים שאינם כותבים, לידיעתה!!! ואם היא לא מאמינה היא מוזמנת לכיתה שלי, כיתת ילדים עם cp שאינם כותבים ואז תלמד כמה וכמה דרכים לעקוף את הקושי. גם בעיני אין טעם לתסכל את הילד עכשיו. עם זאת, אל תוותרו על ריפוי בעיסוק. בהצלחה!

דליה......... תודה על העידוד

ו...... כן, אני ממש מתכוונת לזה......... כי כל הזמן (עוד בגן חובה) היתה לי תחושה שמשהו לא בסדר. כן, הגננת הפנתה אותנו לריפוי בעיסוק, והוא עבד עם מטפלת מדהימה במשך כמעט שנתיים......... לבסוף היא אמרה לי שלא נראה שיש כרגע (באותו רגע) מה לשפר, שיצא לחופש ושנדבר בתחילת שנת הלימודים הבאה. והתחילה השנה......... ודרדסון היה צריך לכתב 8 מילים. זה לקח שעה של בכי, צרחות הדדיות, תלונות על כאבים, תסכול הדדי, ואחרי שעה כזו הוא אמר לי את המשפט ש"הוריד לי את האסימון" "תני לי לצייר את מה שכתבתי במקום לכתב את זה." כשאמרתי למחנכת שלא נראה לי משהו - היא טענה שאני מגזימה....... כשאמרתי שמוזר לי שהוא לא אוהב לקרוא (כי הוא מלך הסקרנים) - ענתה לי שאני צריכה להבין שלא כל הילדים אוהבים לקרוא, וחוץ מזה הוא רכש את מיומנויות הקריאה. (אני באמת שמחה שהוא רכש את זה) למרות הכל החלטתחי על איבחון......... אחרי שקיבלתי את התשובות - חשתי הקלה............ ירדה לי אבן מהלב. הבנתי שיש באמת בעיה והוא לא "משחק" משחקי כח. וזה מוזר להגיד שחשתי הקלה אבל זו האמת. אני יודעת שאנחנו רק מתחילים - ולפעמים כשאני חושבת על כל מה שצריך לעשות אני מרגישה שאני קורסת, אבל זה רק התחושות של לפני העשיה. כי ברור לי שחוסר הידיעה וזה שעוד לא התחלנו לעשות מלחיץ יותר מאשר העשיה עצמה. טוב......... ניגש להתחיל את היום אורית

zivadina

New member
את רק מוכיחה שני דברים:

1. שאמא עם ראש פתוח יכולה להיות המפתח להתפתחות הילד שלה. 2. שיש עדיין מורות שלא מכירות את כל ליקויי הלמידה. זה עצוב מאוד. הן כנראה בוחרות להשתלם בחופש בכל מיני נושאים אחרים (גרפולוגיה, אסטרולוגיה, שיטות הוראה) במקום להתוודע לכל לקויות הלמידה שיכולות להופיע אצל תלמידיהן בכתה. לכן, אורית, את זאת שחייבת ללמוד לעומק את הנושא של דיסגרפיה, ולהתודע לשיטות טיפול, למצוא את הטיפולים שעוזרים לילד ואת מי שיכול לתת לו אותם, ואחר כך לידע את המורה בנועם לשון. יכול להיות שתגלי שהאנשים שממונים בבית הספר על לקויות למידה כן משכילים בנושא ויכולים לבוא לעזרתך. תבקשי עזרה מכל אנשי המקצוע הקרובים לנושא, אבל תקפידי לבדוק שהם מומחים בליקוי הספציפי של הבן שלך. בהצלחה

מחשב מחשב מחשב

אבל יש לשים לב לעניין הבא: במערכת החינוך לא אוהבים מחשבים ניידים בכיתה (בעיקר כי יש הרבה מורות שאין להם מושג מה המכשיר הזה עושה) צריך לבדוק עם זהבה לגבי זכויות ההורים בנושא (נסי לשלוח לה מסר דרך לחיצה על השם שלה שנמצא בכותרת הפורום)

קודם כל המון המון תודה

ו..........כן, אני מבינה שממש יש לי מה להיות כאן. אני מאמינה שאת "שעורי הבית" שאני מצליחה לעשות דרך התשובות ודרך הכתבות והקישורים, אנצל בזמן הפגישה שלי עם היועצת והמחנכת. המון תודה אורית

דליה.ד

New member
אורית את תמיד מוזמנת../images/Emo24.gif

ופניה ליועצת ולמחנכת היא הדבר הנכון הבא שעלייך לעשות. בנך צעיר וצריך שבית הספר יתחבב עליו ויפה שעה אחת קודם. הלקויות שלו אינם באשמתו ולמרות הלקויות הוא יוכל להתקדם ולהתפתח, אולי הוא יהיה הנשיא שלנו בעוד כך וכך שנים....איזו מחנכת תיקח על עצמה לסכל את דרכו של ילד קטן מלהיות ראש ממשלה או נשיא המדינה????

תודה אורית ../images/Emo140.gif

את מוזמנת לבוא אלינו מתי שאת צריכה אותנו. תמיד נשמח לתת לך כתף תומכת ואוזן קשבת.

ayagu

New member
חשוב ורצוי לעבוד עם מחשב.

קיימים מחשבי מחברת שמשרד החינוך אף מסייע או סייע בזמנו ברכישתם לתלמידים עם לקויות למידה. אבל כפי שאומרת המאבחנת המופלאה של קטנטונת. חוסר היכולת לכתוב היא מעין נכות,לכן, כל עוד אפשר לאמן בעזרת ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת את יכולת הכתיבה חשוב ורצוי לעשות זאת.

מה בדיוק האבחון שלו?

אגב, אישית עברתי הרבה מאוד הוראה מתקנת. רק שאם האבחונים שלנו שונים, אולי גם ההוראה המתקנת תהייה שונה.

אורית שלום

הוראה מתקנת מהיא בהגדרה אני לא ממש יודעת אבל...... בני למד לקרא אצל מורה להוראה מתקנת מאזור השרון מורה מד...הי...מה !!!!! והיא בחרה לו את שיטת הלימוד יש שיטות רבות ללימוד . השיטה שהיא בחרה היא : יסודות וקודם לימוד הקריאה היא הדגישה לו את ההבחנות הפונולוגיות שהן מאד חשובות . בהצלחה

למעלה