במרחק של זמן...

במרחק של זמן...

אחרי שכבר התגרשתם- אם היו שואלים אותכם-הייתם אומרים שהייתם מתגרשים שוב או מנסים יותר שלא יתפרק? יש משהו שהייתם עושים אחרת, אם הייתם יכולים לחזור אחורה?

ye44

New member
לא ../images/Emo7.gif ../images/Emo7.gif על חלב שנשפך ../images/Emo88.gif

ממשיכים קדימה בדוך לא חופרים לאחור זה יוצר מועקות

א פרסקי

New member
כמה זמן את גרושה?

תחשבי לבד.... את לא פסיכולוגית כמה זמן לקח לך להבין את זה? את רוצה שהם ילמדו את זה בדקה? אין קיצורי דרך

אני לא גרושה...

בנתיים... אני בשלב ההתלבטות והלבטים...זה לא קל. לא מחפשת קיצורי דרך, רק רוצה להגיע למסקנה הנכונה עבורי.

ye44

New member
תובנות ? הגיע הזמן שתושבי ה../images/Emo222.gif יפנימו

כשזה לא זה אז זה לא זה
לא נאחזים בקרנות המזבח גם אם יש ילדים וגם אם לא ! עדיף לחיות עני מרוד מאשר אומלל, התובנה העיקרית שלא מוכרים את נשמתנו לאף אחד ! עדיף נשמה נקייה מאשר נשמה עם מועקה, כבר כתבתי אם הבעיות הן על שטיפת כלים או מי יוריד את הזבל זאת לא בעיה אם הבעיה פילוסופית זאת בעיה מהותית אין מה לתקן ואין מה לחפור כל אחד שילך לדרכו

Rtitan

New member
../images/Emo98.gif זה פשוט: אחרי שניסיתי וחיכיתי כדי לבדוק..

אם יש אפשרות לתקן ולנסות שוב ולראות אם יש סיכוי במשך שנה וחצי אחרי שהיא החליטה להתגרש עבור גבר אחר... אחרי שנה וחצי של המתנה מעורבת באבל נורא - יכולתי לומר לעצמי בביטחה "עשית את כל מה שיכולת - הגיע הזמן להמשיך הלאה!" וזה מה שהיה - המשכתי הלאה. כשהיא החליטה אחרי שלוש שנים לבוא ולשאול אם אני רוצה לנסות ולבדוק - נכון שזה זיעזע לי את העולם למשך יום וחצי - אבל יכולתי לומר לה "לא - נתתי לך את ההזדמנות לזה במשך שנה וחצי - אני את שלי עשיתי, ואת את הבחירות שלך בחרת... " והמשכתי הלאה בלי מבט נוסף לאחור - זה לא שלא איכפת לי ממנה, וזה לא שאני מרגיש ש"החזרתי לה" - זה ממש לא מהמקום הזה. אבל את הפרידות שלי אני עושה בצורה כזו שמנקה את הדף לגמרי ולא משאירה מקום לחרטות ולספקות אם יצוצו בהמשך... יכול להיות שאם צורת הפרידה שלה היתה שונה ממה שהיא היתה, הייתי חושב שיש מקום לנסות שוב, והפעם ממקום של "נפגשנו מחדש עם דף נקי" - אבל מאחר וכל הפרידה שלה היתה פשוט מעליבה, לא חשבתי שיש לנו אפשרות לחזור מתוך דף חלק ונקי ולכן אין טעם לנסות. ההמתנה שלי איפשרה לי להשיב בשלילה ללא ספקות - היא באה עם השאלה שלה וזה היה מאד לגיטימי - רק שאני את הבחירה שלי לגביה כבר עשיתי וידעתי שעשיתי מעל ומעבר שלא ניפרד. אם הייתי עושה משהו אחר? בוודאי - פרידות לעולם הן תוצר של כשל משני הצדדים. פרידות אינן מתרחשות רק בתוך צד אחד, אלא שני הצדדים - גם הנפרד וגם זה שנפרדו ממנו אחראיים לפרידה. את תקופת האבל שלי על כל פרידה תמיד ניצלתי כדי ללמוד לקחים, להבין היכן אני לא הייתי בן זוג טוב, מה אני לא ידעתי לתת לבת הזוג שלי כדי שלא נגיע למצב שבו אנחנו נפרדים. זה לא קל, להביט במראה עצמית ולראות ולא להתעלם מהפגמים שלנו בתוכינו זו עבודה סיזיפית ומאד מכאיבה - אבל אם מצליחים לעשות אותה, לומדים המון ומביאים את התובנות הללו למערכת הזוגית הבאה שלנו. ומיישמים שם
. אז כן - יש המון דברים שהייתי עושה שונה - ואני עושה אותם שונה עם
בת הזוג שלי כיום... עד כה? לדעתי היא מרוצה מעקומת הלימוד שלי
, אבל תשאלי אותה
.

תודה על התשובה הכנה והמפורטת.

איך הגעת למסקנה שאין למה לחכות עוד? איך ידעת שאתה לא מחכה עוד? ואיך עשית את השינוי? איך הפקת לקחים? בעזרת שיחות עם פסיכולוג? מתוך עצמך? איך עושים את זה?

Rtitan

New member
אחרי בערך שנה, הדברים החלו לחזור למסלול...

או ככה חשבתי
. המאהב שלה (שעבד איתה באותה חברה) חזר למשפחתו ועזב אותה והקפיד מאד לא להחליף איתה מילה גם אם ראה אותה במסדרונות או בחדר האכל. היא עברה משבר קשה אבל לאט לאט התקרבנו. חזרנו לטייל יחד עם הילדים, לבלות את סופי השבוע ביחד והאמת? הייתי בטוח שאנחנו ממש בדרך הנכונה - חשבתי שבוודאי נצטרך כעת טיפול זוגי ולתקן את מה שהתקלקל בינינו... היתה שבת אחת שהיתה ממש כייפית - למחרת אמרתי לחבר טוב שלי שאני מרגיש שעברנו את זה ואנחנו אוטוטו מתחילים לעבוד על לחזור להיות יחד. שבועיים אחרי זה, הרגשתי שהיא היתה מוזרה
... מרוחקת כזו. לא ידעתי מה קורה ואחרי כמה ימים שאלתי אותה "מה קרה?... עשיתי משהו?" התגובה שלה שתלה אותי: "הוא נסע איתי במעלית ואמר לי שהוא מאד מתגעגע אלי וחושב עלי כל הזמן."
כאן נפל לי האסימון... YE - שקט!!! אני בנוי ככה שאני חייב לחטוף את ה-
בול בקודקוד אחרת זה לא נכנס!! ותביא שוט ג'ק דניאלס בדרך
... התקשרתי לעבודה, הודעתי שאני חולה ונשארתי שבועיים בבית בלי לצאת ממנו - בניתי טיסן רדיו שמעולם לא טס כי הוא יצא כל כך עקום ועוד יותר מזה - כבד כמו לבנה. בכיתי עד שהריאות שלי נדבקו אחת לשניה והכנסתי חוטר לוורידים כדי לשפוך אותה החוצה משם. זה כאב כמו ניתוח לב פתוח בלי הרדמה - אבל אחרי כמה חודשים לא נשאר ממנה אפילו טביעת אצבע בתוכי, אבל נשאר טעם רע מהדרך שזה קרה - אמרתי לך: הצורה שבה היא נפרדה היתה פשוט מעליבה. זהו... השאר היסטוריה. אינני יודע לאן את מתקדמת ולאן תגיעי בסופו של דבר. זה רק את עם עצמך ורק את יודעת למה את נמצאת בשלב התהיות הללו ומה מביא אותך לחשוב על פירוק החבילה. גם אם נדע, זה לא יעזור... זו רק את שם וזהו מסע שלך לבד. אולי המסע הבודד ביותר שתחווי בחיים שלך. לכל כיוון שתבחרי - שיהיה לך בהצלחה
, אם תבחרי להתגרש - דעי שזה לא קל... אבל אני יכול לומר על המקרה המאד פרטי שלי, שיותר מ-8 שנים אחרי, זה היה אחד הדברים הכי טובים שקרו לי בחיים שלי. נולדתי מחדש וזכיתי בגילגול שני טוב הרבה יותר בתקופת החיים הזו.

אחרי מרחק של זמן קצר

יכולה להגיד שהייתי חושבת פעמיים לפני שהתחתנתי כדי בעתיד לא לאמלל את עצמי ואת האחרים ( 3 מנות של אושר שנשארו אתי). ולגבי הגירושין אז אין שום ספק שזה הצעד הנכון שהייתי צריכה לעשות.

מסכימה לגבי החתונה....

ולגבי הגירושין- איך ידעת שזה מה שאת צריכה לעשות? איך התמודדת עם החשש מפני העתיד? את המחשבות לגבי הילדים?

להחלטה כזאת הגעתי

אחרי תקופה ארוכה ולהתלבטויות רבות רבות. חששות היו והם עדיין קיימים. אמנם צורתם שונתה אבל לא יכולה להגיד שאני חיה בעולם ורוד נטול דאגות. מאמינה כי לילדים שלי עדיפה אמא מאושרת מאשר אמא אומללה. האושר טרם הגיע כי רק קצת זמן אחרי אבל יש הרבה יותר שקט נפשי

שרשירית

New member
בהחלט

במקרה שלנו אני מרגישה שלא התאמצנו מספיק כדי להישאר ביחד והעדפנו לוותר ולבחור בדרך הקלה של להתגרש.

למה?

מה לא עשיתם שאת כן חושבת שהייתם צריכים לעשות? האם את מתחרטת על הגירושין? והאם גירושין באמת נחשבים דרך קלה?...

איקאה1

New member
הייתי רוצה להתבגר ולהבשיל יותר מהר...

ברור!!! שהייתי מתגרשת שוב, זה הדבר הכי נכון היה לעשות. חבל על הזמן שנשפך , אבל לדברים האלו יש קצב משלהם.

אני תמיד אומרת לא למהר לפרק

אני רציתי לנסות ..ולהשתדל בשביל הילדה שלנו ..לא היה לי פרטנר -לצערי. אני חושבת שלא הייתה התאמה ביניינו אבל עם רצון אפשר להסתדר. למדתי להנות מהסטטוס -היום אני אדון לעצמי , מגדלת אותי ואת הילדה -הכל דבש

ye44

New member
תגידי אני הוזה ?

את בת 41 שואלת שאלות של מישהי בגיל 25 עשר חמש עשרה שנה או יותר של שנות נישואין לא גורמים לך להבין שזה לא זה ,עצם השאלות והספקות שלך מביאה אותי למסקנה שאת לא אוהבת אותו יותר ! צאי לדרך חדשה בלי פחד לפחות תהי שלמה עם עצמך ולא חיה בנדמה לי

תרגיע....

יש כל מיני סוגי אנשים... לא כולם יודעים מייד מה נכון ומה מתאים. אשרייך שאתה יודע מה אתה רוצה ולא מפחד, תן פתח לאנשים עם תכונות שונות....

למעלה