במקרה הגעתי לכאן ו..

edeneden1234

New member
במקרה הגעתי לכאן ו..

האם שלמות אישית זה בערך מה גורם לי להיות מאושר? כנראה שזה באמת המקום בשבילי לתקופה הקרובה, רק שתדעו אני בן 14.5 , מבין פנימית, אבל קשה לי להתבטא ולהוציא את הנושא הזה החוצה, נושא שלא עושה לי טוב. קשה לחשוב שאין חיי אושר, שאושר הם בד"כ הרגעים הקטנים והיפים האלו שבאים פעם ב.. וצריך לזהות אותם ולנצל אותם לטובה. האם יש קשר של "שלמות אישית" ל -ליהיות שלם בחייך? לא שלם בכל צעד שאתה עושה? [מבחינת אהבה, לימודים, משפחה, קשרים, יחס לאנשים, קבלת חייך ומי שאתה וכוד'..] ?? תודה לעונים. אשמח לעזרה.

edeneden1234

New member
והשאלה היא -

האם באמת יש אדם בעולם הזה שהוא שלם פנימית? ולפי דעתי לא, תמיד המכשול אפילו הקטן ביותר יפריע, החיים הם פשוט אתגר לדעתי. צריך לדעת לקבל אותם. יש קשר של "שלמות פנימית" ל"הגשמה עצמית"? אולי? בתחומים שפירטתי למעלה?

seaגל

New member
אני אנסה לענות...

החיים הם לא שחור ולבן הם מאוד דינמיים ויש בהם הכל אושר, שמחה, כאב, אכזבה ,אהבה , עצב...הכל השאיפה לדעתי זה להגיע למצב שנחייה מתוך שמחה וזאת נדע לעשות רק לאחר שקיבלנו את עצמנו ולמדנו לקבל את החיים כמו שהם בלי לנסות לשנות אותם או לשאוף כל הזמן למה שאין אלא ללמוד לחיות עם מה שיש אז נגיע אולי למצב ששמונים או תשעים אחוז מהחיים שלנו יהיו מאושרים(לפחות החלקים שבשליטה שלנו) לגבי ההגשמה העצמית לדעתי זה חלק מהיכולת שלך להקשיב לך ולחייך, לאן הם מובילים אותך להקשיב לקול הפנימי שלך שאומר לך מה הייתה רוצה להיות ומה יעשה לך טוב... להיות שלם זה לחבק אותך כמו שאתה על כל חלקיך... (כמובן שזאת דעתי בלבד).

ה מוזה

New member
למה זה נושא

שלא עושה לך טוב ? המחשבה שאין חיי אושר כמו באגדות מפחידה אותך ? אני גם די חושבת שזה הפוך "האם שלמות אישית ,זה בערך מה גורם לי להיות מאושר?" מה שיגרום לך להיות מאושר זו השלמות העצמית האישית הפנימית העלת פה באמת הרבה שאלות חשובות שכל אחת מהן ראויה לדיון נפרד [ואתה בהחלט מוזמן להעלות כל שאלה לדיון ]

למעלה