במסגרת פינתנו.....

טל של 4

New member
במסגרת פינתנו.....

הקישור שיוצר מהומה............. נא תגובתכם לכתבה הרצ"ב.

יום.

New member
....

כמו שזה לא אתי להביא לעולם ילד "נכון מבחינה גנטית" אני חושבת שזה לא אתי להביא ילד עם נכות מכוונת ומעבר לזה אני חושבת שזה גם רשעות הן הרי יכולות לבקש זרע של אדם בעל שמיעה מה האינטרס בלהביא ילד עם חירשות??? יופי אתן נדפקתן בואו תדפקו גם את הילד שלכם

anat30g

New member
עצוב

אני לא חושבת שזה "נדפקתן, בואו תדפקו גם את הילד שלכם". אלא יותר הזרות שהן חשות בעולם השומע - והנוחות שלהן בסביבה החרשת... כשם שהן בחרו זו את זו - כנראה לא רק בשל נטיותן המיניות - אלא גם בשל הגורל המשותף - כך ברור לי שהרצון שלהן לילד חרש - נובע מההרגשה שלהן שיקל עליהן לגדל ילד כזה ולא ילד שומע - ומכאן ההרגשה שזה נורא עצוב.

חיבנוקי

New member
טל -נושא בעייתי וקשה באופן אישי

בתור מי שיש לה ילדה חרשת .אני מאוד מתלבטת לגבי התגובה. מצד אחד הייתי מעדיפה שעדן תהייה ילדה שומעת,החיים יהיו לה יותר פשוטים וקלים .מצד שני יש לעדן חיים מלאים במלוא מובן המילה ,בעזרת מכשירים היא נהנהת ממוסיקה ,מצליחה לשוחח מעט בטלפון ועוד (הנה בלי לחשוב כשתיארתי אותה הפכתי אותה ל"שומעת")ובנוסף כשהיא רוצה שקט היא מצליחה להתנתק מהכל ולקבל את השקט שהיא כה זקוקה לו (ומי מאיתנו לא היה רוצה מידי פעם שקט מוחלט שכזה?).למדתי לקבל את עדן כמו שהיא ,לקח זמן אבל היא ילדה מדהימה ומלאת חיים. אני יודעת מהכרות עם עולם החרשים שהרבה הורים חרשים מעדיפים שיוולדו להם ילדים חרשים ,כי זה העולם שהם מכירים,ועולמינו מלא הרעשים די "מפחיד" "מלחיץ" אותם באותה המידה שעולם השקט מלחיץ ומפחיד אותנו. לכן באיזשהו מקום אני מבינה את הבנות. קשה לקבל אולי שלהורה יש זכות"להקשות"על ילדו בכוונה את החיים ,אבל בעיניהן זה לא כך.זה עולמןוהוא מספיק "מושלם"כדי לצרף אליו ילד.

nonana

New member
קשה לי להגיב- משום שזה נראה לי

אגואיסטי לגמרי. אבל אולי משום שהן חרשות הן לא מודעות כל כך לחיסרון הזה. חבל שככה זה נגמר.

rotrot

New member
וואוו קשה ../images/Emo4.gif

האמת שאין לי כ"כ תשובה... די קשה לחשוב מה לעשות במקרה זה... זה מזכיר לי סרט שראיתי לא מזמן בערוצי הסרטים (בשם "גטאקה" עם איתן הוק) על עולם עתידני בו כולם משוכפלים גנטית, וכל ה"דפוקים" כביכול (מי שקצר רואי או סתם עם בעיות לב) נידון לחיים משפילים ולעבודות סטטוס נמוך...

*שיר

New member
../images/Emo4.gif דילמה מעניינת

התגובה הראשונית שלי היתה "איזה פסיכיות", אבל אחרי שקראתי את התגובה של שיר חשבתי על זה שוב, והבנתי את רצונן בילדה שדומה להן ותשתלב בעולמן. אז הבנתי שמה שמפריע לי זה הרצון להתערב גנטית ביצירה ולאו דווקא החרשות. כלומר, החיפוש אחרי זרע ספציפי בעל תכונות מסויימות הוא זה שבעייתי בעיני.

keren1

New member
שיר לפי דעתי הגדרת את הבעיה

גם לי זה מפריע החיפוש אחרי הדבר הספיציפי המושלם (מבחינתן).

אממממממממממ מצד אחד נראה לי

הכי אגואיסטי בעולם אבל הרי כל הקטע של להביא ילדים הוא אגואיסטי אבל למרות זאת לרצות ילד כמוך כדי שלך יהיה יותר קל זה הרבה מעבר לאגואיסטיות זו חולשה וחוסר רצון להתמודד

למעלה