במי אתה בוחר?

במי אתה בוחר?

בסרט זה תוכלו לראות את ההתלבטות של הציבור.. הם נעים בין פתק לבן לקדימה והעבודה. מדברים שם על שרון ועל דרכו.. מדברים על הכוורת האיכותית של קדימה.. מדברים שם על האהדה של הציבור לאולמרט.. מדברים על המצע הייחודי והדרך של קדימה.. מדברים על תוצאות! סרט זה אינו מדגם מייצג, כמובן.. אבל, תוכלו להתרשם שהציבור משתדל לא לדבר על ביבי. ואם כן, רק על המדיניות הכלכלית שלו שפגעה בחלשים. הציבור לא שכח. העם זוכר לך ביבי.

bhnadav

New member
מעניין מאוד...

אתמול אמרתי למישהו כך - הן לעבודה והן לליכוד, והכוונה היא עוד לפני קדימה, יש גרעין של בערך 18-19 מנדטים, בהסתמך על רגעי שפל אחרונים של שתיהן. מעבר לזה, המעבר בכל מערכת בחירות נע בין המפלגה המרכזית יותר מבין השתיים, כלומר זו שמדברת לרוב הציבור, למרכז השפוי וה"לא מפלגתי", שמצביע בכל פעם בהתאם למצב הנוכחי, ולא בצורה מסורתית למפלגה מסויימת. אני מעריך שגם מהגרעין המסורתי הזה, שהיה רלוונטי לפני הקמת קדימה, עברו אנשים לתנועת קדימה, יחד עם אותם אנשים ממפלגותיהם שהיו מזוהים גם הם מסורתית עם אותה המפלגה. כלומר אנשים כמו אריאל שרון, אולמרט, לבני, שטרית, הנגבי, הירשזון, עזרא, בוים, בר און וכו' מהליכוד, ומהעבודה - שמעון פרס, חיים רמון, דליה איציק. המרכז השפוי הישראלי, שכולל - ע"פ מערכת הבחירות האחרונה - כ-38 מנדטים, + חלק מ"הגרעין הקשה" של כל מפלגה. האנשים האלה, ימצאו את מקומם בע"ה במפלגת המרכז הישראלי השפוי, תנועת קדימה.

mean girl 16

New member
לקדימה יש פור גדול מאוד../images/Emo26.gif

מכיוון שיש להם 15 מנדטים נקיים משינוי.

bhnadav

New member
נמנעתי מלהתייחס לזה,

ולו בגלל דברים שזכרתי שאמרה לי בנושא הזה אשרת

vantan

New member
לאשרת אין קשר למצביעי שינוי לשעבר

שנמלטו ברגשי גועל משני ה'שינויים' המתמודדים בבחירות ומשאר הרסיסים שנפוצו לכל עבר.

אשרת

New member
עדיף שתשאיר את עצמך באמת

מחוץ לסיפור. ש-vantan ימשיך להתעסק בענייני מפלגתו ויתן לאחרים להתמודד עם המפלגה שלהם. ואגב, אין לי מושג על מה אתה מדבר, האמת. תזכיר לי במסנג'ר.

vantan

New member
הם לא מפסיקים להתקוטט. למה לך

להיכנס לזה? עוד יגידו שאתה מאנשי פורז-לפיד/פריצקי-רייכמן/לוונטל-רצאבי/מודי-חמי והשד יודע מי --- מחק את המיותר.

יש גם כמה מצביעי שינוי לשעבר

שרגשותיהם כלפי קדימה לא שונים מסוג הרגש שכתבת.

vantan

New member
בוא ננחש מיהם...לשמחתי הם אינם

רבים. רוב מצביעי שינוי לשעבר הם אנשים ריאליסטיים.

גם אני ריאליסט, אבל זה לא אומר

שאם לקדימה צפויים עשרות מנדטים, אני צריך להיות חלק מאותם עשרות מנדטים, כאשר יש תחום שבו ההתנהלות של המפלגה הזו מאוד מאוד מפריע לי. אין כאן קשר לריאליזם. ריאליזם אין משמעותו בגידה בעקרונות. אצלי, בעת הנוכחית, המאבק בשחיתות הוא עיקרון שאיני מוותר עליו. גם אם לקדימה יהיו צפויים 120 מנדטים ואני אהיה האדם היחיד שלא אצביע קדימה. יש ריאליזם ויש עדריזם - זה לא אותו דבר.

ולמה אתה מתכוון, ב"בוא ננחש מיהם"

מיהם? האם יש לך תווית מסויימת ל"מיהם" הללו?

אני לא היחיד. אמנם מדובר במעטים

אבל אני בהחלט לא היחיד. אני גם מכיר מצביעי שינוי לשעבר שהחליטו הפעם לא להצביע כלל, כי הפוליטיקה והפוליטיקאים פשוט נמאסו עליהם.

כאחד המצביעים מתוך 15 המנדטים הללו

אני רוצה להדגיש שאינני כלול במנדטים הנקיים הללו שאת מדברת עליהם, שעברו לקדימה. אמנם אינני עוד תומך בשינוי (גם לא בחץ), אבל בהחלט לא עברתי לקדימה. יש, אולי בודדים, אבל יש מצביעי שינוי לשעבר שלא נסחפו קדימה (או אחורה, תלוי בהשקפה) בגל. בכל מקרה בטוח שלא כל ה 15 מנדטים עברו לקדימה, לפחות 1-2 מנדטים (אם לא יותר) עברו משינוי לישראל ביתנו של ליברמן.

לא התכוונתי לעצמי, אני לא מצביע

לליברמן. אני תומך בתפנית. אבל לדעתי בסביבות 2 מנדטים משינוי עברו לליברמן.

למעלה