זה רק הבסיס למה שבאמת מעניין
המאמר הזה על תוכנו הפשוט והדי מובן מאליו, מהווה רק בסיס לגישות שיוצאות ממנו בפסיכולוגיה ומדברות על מה בעצם אנו מנסים להשיג בקשר זוגי ואהבה. סתם כדוגמא למי שלא מכיר אני אציין מספר גישות פסיכולוגיות בהקשר הזה- קיים דבר שנקרא "השערת ההתאמה". השערה זו גורסת שככל שהתקשרות חברתית היא מאוזנת יותר, כך תגדל הנאת הפרטנרים הלוקחים בה חלק וכך יגדלו סיכוייה להמשך. מהשערה זו יצאו מספר גישות שנקראות בפסיכולוגיה "גישות חליפין" ולמה? כשמן כך הן- הן נשענות על חליפין חברתיים בין בני אדם. כך לדוגמא תיאוריה הנקראת "חלוקת הצדק" (של הומנס) טוענת כי האדם שואף
להגיע לאיזון בין מה שהוא משקיע ומה שהוא מקבל, נכון הדבר להשקעתו בתחומים שונים בזוגיות ונכון הדבר לאשראי שמעניק האדם לעצמו על סמך תכונותיו הפנימיות והחיצוניות והערכתו כי מגיע לו פרטנר דומה, עם אשראי דומה, בין אם הוא רב או מועט. גישה אחרת היא "גישת ההוגנות" (של אדמס), הטוענת כי בני האדם דווקא שואפים
לצמצם את ההשקעה שלהם ולהגדיל את הגמול שהם מקבלים, זאת בד בבד עם הרעיון שלפי מוסכמות חברתיות אסור לנו לדרוש הרבה מעל המגיע לנו. אם הגישה הקודמת הצחיקה אתכם ביחס הכלכלי שלה לאהבה, אז הגישה הזאת בכלל תצחיק אתכם שכן היא מציגה משוואה מתמטית משהו לחישוב האיזון הזה, שמפאת ההיסטריה שלי ממספרים אני אחסוך מכם
.