במילה אחת... אכזבה

במילה אחת... אכזבה

מדי פעם אני אשתף אותכם בהגיגיו של צופה באפי בפעם הראשונה. אתמול ראיתי את 6X16 Hell's Bells (כמעט החתונה של זאנדר ואניה) מאז המחזמר (שכבר שבוע שלם לא ראיתי אותו, נעצרתי אחרי איזה 10 פעמים בשלושה שבועות) יש הידרדרות ברמה. בהתחלה עוד היה פרק מוצלח טבולה רסה ואח"כ פרקים חלשים. חשבתי שאין מה לעשות, אחרי שיא כמו המחזמר ברור שתהייה ירידה, אבל מאז היא לא נגמרת... 6X12 Doublemeat Palace הוא אולי הפרק הגרוע ביותר בכל העונות שראיתי עד עכשיו, ממש כאילו לא היה מה לכתוב באותו שבוע אז אילתרו משהו ווילו כבר שישה פרקים בלי קסמים, והיה לי ברור שהיא לא תעמוד בזה ותכנע לכח האפל... כנראה ששוב הסדרה מצליחה לגרום לי לחשוב משהו אחד כשהיא הולכת בכיוון אחר לגמרי. ספייק אחרי שתי עונות של מסכנות ושל ה"גיבור הטרגי" שלעולם לא יממש את אהבתו, מצליח לממש את אהבתו, ואחרי שני פרקים של "כל הכבוד לו", הופך שוב להיות האיש הרע בגלל ההידרדרות שהוא גורם לבאפי. אחרי הפרק שדון גורמת שאף אחד לא יוכל לצאת מהבית, באפי חוזרת הביתה בלילה מהעבודה עם ארוחת ערב לדון, ונעצרת בכניסה לבית לסיבוב מהיר עם ספייק בחצר, עם משפט כמו "לא עכשיו היא מחכה לי, אני לא יכולה לאכזב אותה" או משהו דומה ובכל זאת היא נגררת... מכורה! וכמו שמרחמים על כל מכור לכל דבר שלא מסוגל להפסיק גם כשהוא יודע שזה רע, ברגע הזה באפי הופכת להיות הקורבן וספייק בתור ה"דילר" חוזר להיות הדמות השנואה בגלל מה שהוא גורם לה. מה עוד היה? ריילי חוזר לביקור עם אישתו, נו באמת... זאנדר ואניה כמעט מתחתנים... הפרק נגמר בהצעה לאניה לחזור להיות שדה (מה שנראה לי שלא יקרה, היא תשאר ותחזור לזאנדר) אבל ימים יגידו. ממש אכזבה, נשאר לי עוד פחות מעונה וחצי 22+6 פרקים בלבד, והם מבזבזים לי פרקים יקרים מפז על שטויות... אני מקווה שעוד משהו ישתפר בעונה הזאת שמסתמנת בתור עונה חלשה (בנתיים)

WhiteWitch

New member
עונה שישית

היא עונה בעייתית מבחינת המעריצים והיוצרים. פעם ראשונה שראיתי את העונה, חשבתי - "זהו? לזה באפי התדרדרה?" היום, אחרי צפיות חוזרות ונשנות של העונה השישית, אני יכולה לומר שזו אחת העונות הטובות שראיתי בסדרה הזו. כן, יש פרקים גרועים (איך לעזאזל ריילי קשור למשהו? למשל), אבל העונה בכללותה, מצויינת. הצעה שלי, תחזיקו מעמד, ואז אחרי שתסיימו לראות את הסידרה כולה, תראו שוב את העונה השישית. וכמובן לא לשכוח לקרוא כל ניתוח אפשרי על העונה. פתאום רואים דברים בצורה אחרת לגמרי. בצלחה

מה הכוונה?

"וכמובן לא לשכוח לקרוא כל ניתוח אפשרי על העונה" יש ניתוחים על הסידרה? איפה מוצאים אותם?

Taladora

New member
בטח שיש.

אני אישית ממליצה במיוחד במיוחד על TVE, שיש שם סיכומים נהדרים של הפרקים, ותגובות של אנשים שיכולים להראות לך הכל בצורה שונה לגמרי. אני גם חושבת שהפרק של ריילי היה נחוץ, היינו זקוקים לקלוז'ר, וטוב שעשו אותו. גם היה נחמד לראות שריילי מצא מישהי שמתאימה לו. מצא קוץ את קוצו ממש. בכל מקרה, בדוק את האתר. אתר מצוין:

מסכים לגבי זה שצריך לראות שוב.

למרות שאני דווקא נהניתי (טוב, עם כל העצב בעונה הזו, קשה להגיד "נהניתי", אבל אהבתי) מאוד מהעונה ה6. אחד הדברים היפים בעונה הזו, שאין ביג באד רציני או לפחות ממה שהתרגלנו בסדרה., וזה לא מיחזר את ה5 העונות הראשונות. והדמויות של הטריו כ"רשעים", זה פשוט גאוני. הבאדים הכי קורעים שראיתי בטלוויזיה. אולי דאבל מיט פאלאס לא מהטובים בסדרה. אבל הוא לא כזה גרוע כמו שעושים ממנו, הוא משעשע ביותר (זאנדר ובאפי מאוד משעשעים בפרק הזה), וכל מי שעבד אי פעם בסוג עבודה כזה (אני לא), יודע שיש דברים קורעים ומאוד נכונים בפרק הזה. איך ריילי קשור? הרי הסיפור איתו בעונה ה5 נשאר פתוח, הפרק בעונה השישית זה פשוט סגירה של זה. זה די מחוייב.

City Of Angel

New member
דאבלמיט פאלס זה אחלה של פרק! ../images/Emo21.gif

אף פעם לא הבנתי מה יש לאנשים נגדו... פרק חביב באמצע העונה המדכדכת הזאת, עם קריצה והרבה ביקורת על רשתות הפאסט-פוד (בשר אדם? לא! זה בכלל לא בשר).

avivino

New member
גם אני אהבתי את הפרק ואת העונה ה-6

תן לזה עוד צ'אנס, בעונה השישית יש כמה פרקים מדהימים שעדיין לא ראית. אני לא זוכר איזה פרק בדיוק (אולי 18) הוא פרק מופת. בכל מקרה, אני דווקא חשבתי שדאבל מיט היה פרק חמוד מאד. בעונה השישית באפי מתעמתת עם המציאות של להיות בוגרת, זה אף פעם לא קל. מסכים עם כל מי שכתבו לך שבראיה לאחור, אתה תהנה לראות את הפרקים האלו שוב.

kittycatbone

New member
לדעתי אתה מתכוון לפרק 17..

אבל לא חשוף

לגבי העונה ה-6

גם אני חושב שהעונה השישית היא לא העונה החזקה ביותר של באפי - אבל עדיין מדובר בעונה חזקה וצרי להסתכל על כל הפרקים כמכלול.... יש כמה טוויסטים לא רעים ובכלל התהליך שעוברות הדמויות הוא מרתק... לגבי "דאבל מיט"- אני ממש לא מסכים לביקורת. אהבתי את הקטע שמנזים לגרום לך לחשוב שהמנהל הוא האיש הרע ושמערבים בשר אדם בהמבורגר ובסוף מדובר בכלל בהמבורגר צמחי.. אבל המ שהכי חשוב הוא המסר שהחיים קשים. חלק מחברי הפורום עוד לא הגיעו לגיל של עצמאות כלכלית שזה דבר בכלל לא פשוט. הצרות של בית הספר נראות כל כך קטנות שצריך פתאום לקום לעבודה כל יום ולאזן חשבון בנק....

אני לוקח הכל חזרה

ראיתי אתמול עוד שני פרקים 6x17 Normal Again 6x18 Entropy עונה שיש בה שני פרקים כמו המחזמר ו"נורמלית שוב" לא יכולה להיות עונה מאכזבת. כשאני חושב על זה אם כל שאר הפרקים היו סתם שלג, עדיין זו הייתה נחשבת עונה טובה. בכל אופן אחרי שחשבתי על זה קצת, אי אפשר להגיד שזו עונה חלשה, זו עונה שונה. זה יהיה הגדרה נכונה יותר. הפעם הבעיות הם יותר ארציות. וכל טיב היחסים בסידרה משתנה לגמרי, אבל אי אפשר ממש להגיד שאלו פרקים רעים. זה דורש זמן הסתגלות כנראה... בכל אופן "נורמלית שוב הוא פשוט פרק מדהים, אחד החזקים ביותר, מאלו שנכנסים ישר לקלאסיקה... רק להראות שלסדרה יש עדיין מה להציע בתחום ה "wow" חוץ מזה, אני כותב עכשיו מהעבודה לצלילי הפס קול של המחזמר... כרגע באפי שרה את "I will walk throw the fire..."

avivino

New member
כן לזה התכוונתי- 6X17- פרק מדהים

שמעמיד את כל קיומה של "Buffy The Vampire Slayer" בסימן שאלה אחד גדול. אני חושב שצריך להראות את הפרק הזה בבי"ס לרפואה כשמלמדים פסיכיאטריה. פשוט גאוני. אני מסכים איתך שזו עונה שונה, ודווקא בגלל זה חיבבתי אותה מאד. אני מודה שיש לי חולשה לדמות של באפי ולכן באפי כסדרה תמיד תהיה אהובה עלי הרבה יותר מאשר אנג'ל, או כל סדרה אחרת. מה שתמיד כ"כ יפה בבאפי זה שהשדים והערפדים הם סתם חלק מהחיים (וזו גם מטאפורה מצויינת) והיא נלחמת בהם במקביל למלחמת הקיום מול השדים איתם כולנו מתמודדים. לגבי הפסקול- אני חושב שלא יכולתי להפסיק לזמזם את Goning threw the motions במשך תקופה מאד ארוכה... ושוב אחרי כל הקרנה חוזרת. באיזה פורמט אתה רואה את הפרקים? יש לך את ה- DVD? כי אם כן, יש שם מאחורי הקלעים מאד חביב על פרק המיוזיקל.

אני חייב לבאפי התנצלות

אתמול בלילה, כולם הלכו לישון ישבתי לראות את 6x19 Seeing Red החלטתי שבגלל שנשארו לי רק ארבעה פרקים לעונה הזאת ואין לי עדיין את העונה השביעית אני הולך להוריד את הקצב לראות אותם לאט לאט... בכל אופן, הפרק נגמר כשבאפי מתה (שוב?!) והפעם גם טרה מצטרפת אליה, ווילו לוקחת את זה קשה. כשפרק כשזה נגמר אז פשוט אין ברירה מיד המשכתי לראות את 6x20 Villains ווילו הרעה מגיעה מזכירה מאוד את ווילו הערפדית (מהעונה השלישית? אני כבר לא בטוח) אפילו עם אותו משפט... "board now" והורגת את וורן, איך אפשר להפסיק בכזה מקום? מיד ראיתי גם את 6x21 Two to Go ובסוף הפרק הזה גילס חוזר להלחם בווילו???? מה יכולתי לעשות? חוץ מלראות גם את 6x22 Grave ולסיים את העונה הזאת. אני חייב להתחרט על מה שאמרתי קודם... עונה מצויינת, עונה אחרת לגמרי, באפי שונה לגמרי ממה שהכרתי בחמש עונות הקודמות. והפעם אפילו אני שלא מבין רמזים (אולי בצפייה בסיבוב שני אני יקלוט יותר) קלטתי את סצינת הסיום ששוב באפי עולה מהקבר... היד שמבצבצת מעל הדשא... אבל הפעם האווירה אופטימית יותר, הפעם דון איתה... במחשבה שנייה גם הפעם הראונה נראתה טובה באותו רגע, לפני שהביאה כ"כ הרבה כאב וסבל לכולם, כלומר גם הפעם זה יכול להגמר רע אבל אני אופטימי וספייק????? אחרי שאהבתי אותו בתור ה"רע" ואח"כ אהבתי אותו בתור ה"טוב" ואז שוב רע (ניסיון אונס? באמת...) ואז הסיום של העונה????? הייתי בטוח שיוציאו לו את הציפ ואז הוא יגלה שהוא עדיין אוהב את באפי ויחזור להיות הטוב, לזה שהוא יקבל חזרה את הנשמה לא חיכיתי... אבל עכשיו אני ממש מחכה לעונה השביעית והאחרונה, שאני מקווה להתחיל לראות בקרוב. בכל אופן, אני כבר מחכה לרגע שאני יוכל להתחיל שוב מההתחלה

ProphecyGirl

New member
בדיוק כמו כל צופה באפי

גם בי עברו אותן מחשבות כמוך כשצפיתי בפרקים האלה לראשונה, אבל בניגוד אליך,כשהחזירו לספייק את הנשמה חשבתי לעצמי-האם הוא באמת רצה את הנשמה, או שרצה להסיר את השבב?האם השד קרא אותו לא נכון? לא חשבת על זה אפילו? כל ההמתנה לעונה שביעית רדפה אותי השאלה הזאת!

City Of Angel

New member
טוב ענית לעצמך... ../images/Emo191.gif

עונה 6 שונה מאוד משאר העונות - אין בה שום ביג באד, והיא מתרכזת הרבה יותר בקונפליקטים והרגשות של הדמויות שנשמרו "מתחת לשולחן" כבר כמה עונות מאשר בשדים ומפלצות. גם לי היה חסר אקש ובצפייה ראשונה די השתעממתי (גם את המחזמר בכלל לא אהבתי) ונגעלתי מספייק המאוהב ומהכאילו-רומן שלו עם באפי, ורק בפעם השנייה הבנתי את הגאונות שלה. ממש אהבתי את הסצינה שוורן יורה בבאפי.. חשבת שהיא מתה? זה כבר היה מוגזם עוד פעם. ואיך הכדור עבר לטארה והעיניים של ווילו נעשו שחורות, כל הכעס יתפרץ בבת-אחת... בקיצור, יש כאלה שמתים על העונה הזאת ויש כאלה שהיו מעדיפים שהסדרה תסתיים בעונה 5. נראה מה תגיד על עונה 7.

למעלה