במילה אחת - אכזבה .

tcu6

New member
צחי אני חושב שיש אנשים הקוראים אותך כפשט

אני חושב שצחי הטיב לתאר את הפוטנציאל. אגב מעל הים זה אומר מערבית לקו החוף. אני רואה גם דיווחים מהשעות האחרונות על ברקים מערבית לחוף.
 

אלון ל

New member
מה שהפריע לי ביותר

בתור תושב אשקלון זאת הלחות המעיקה.

זה הזכיר לי בהרגשה את הימים הגרועים ביותר במהלך הקיץ האחרון ואכן ראיתי בתצפיות השמ"ט את הנתונים המזעזעים.

כבר בבוקר 28.0 מעלות על 100% - עומס חום כבד.

במהלך שעות הצהריים זה הגיע כמעט ל 32 מעלות עם לחות של 80 אחוז- יוצר עומס חום כבד מאד ! זה התרחש רק בימים ספורים. זכור לי שלהי יולי שמדדו 32.5 על 75% (עומס חום שקול).
 

natigr

New member
מסכים איתך, אני שמח בשביל מי שראה פעילות

ברקים ס"ר וגשם אבל בתור תושב החוף (קרית אונו) מזג האויר היה ועודנו זוועתי למרות גשם קל שירד כאן וברק אחד או שניים
 

peperonni

New member
מה אפשר לבקש יותר מזה?

3 ימים של פעילות רצופה מאי"ס פעיל,(כל יום ירד איפשהו בארץ גשם).
שקע רום שמתמקם כשאנחנו בקדמתו ולא זז כל הזמן הזה בסוף ספטמבר!, אפשרות לאירוע "קר" נרמזת כאפשרות להמשך וכל זה קורה רק פחות משבוע אחרי עזיבת השמיכה הסובטרופית היציבה של הקיץ.

הסתיו ממש רק עכשיו מתחיל,
החורף או קרוב לחורף, או תקופה/תחילת תקופה שממנה אפשר להסיק משהו לגבי החורף - ממש, אבל ממש עדיין לא פה.
איך אפשר להתלונן על משהו??:)
 
יש את המאוכזבים ויש את המאושרים

כרגיל באי"ס.

בכל מקרה יש לפנינו עוד ערב שלם עם פוטנציאל לא רע לפעילות טרופית. ואם לא תמצא נחמה בו, GFS מסדר לנו גל נוסף של פעילות, הפעם קרה, ביום שישי. אפיק דיי מחודד וטמפ' קרירות למדי ברום. לא בדקתי גרפי יציבות, אבל ממבט ראשוני, נראה לא ניתן לשלול אפילו ס"ר.

אז למרות שאתה מאוכזב, יש כאילו שבשבילם אוקטובר פתח לגמרי ברגל ימין..
 
החלף את הכינוי כאפיק ים סוף פעיל קלאסי


 

refael22

Member
תלמד עמית באי"ס אל תצפה לכלום במישור החוף

בעיקר. מה שבא ברוך הבא.
 

barnea1

New member
הפוטנציאל מומש - וזה סוף הסיפור

כל מי שצפה לתפרוסת נרחבת של פעילות ס"ר עם גשמים מדידים ונרחבים - ברור שיתאכזב. כל שלושת הימים האחרונים עמדו בציפיות ובתחזיות שניתנו.
 

יובל 42

New member
אני מסכים חלקית

כי הפוטנציאל מומש בחלקו.

עם תנאים דומים היו כבר איסי"ם שהפיקו עשרות מילימטרים (מקומית) וברד בגודל אסטרונומי
זה לא קרה הפעם (לפי המכ"מ אולי זה קרה אתמול בסיני והיום בלבנון אבל בארץ זה לא קרה)

היו סופות רעמים נחמדות ונרחבות, היו פרצי רוח חזקים שגם גרמו לא מעט נזקים (ראו כתבה ראשית בוואי-נט)
מבחינת כמויות הגשם נראה שהיינו יכולים להוציא מהאי"ס הזה יותר.

לכן, בטח לא פספוס בתחזית
והפוטנציאל אכן מומש חלקית
אבל היה פה פוטנציאל לאירוע יותר מרשים וזה לא קרה.
 

tomer35

New member
אתה "מסכים חלקית"... ו"היינו יכולים להוציא...

מהאי"ס הזה יותר"...
אבל האטמוספירה עושה בסופו של דבר מה שבא לה...:)
 

barnea1

New member
תמיד אפשר להרחיק לכת עם הפוטנציאל

ולהגיד שהייתה אפשרות לקבל פעילות הרבה יותר נרחבת עם עשרות מ"מ במקומות רבים בארץ. אבל צריך להבין את ההבדל בין הפוטנציאל, שאפשר להגיד עד מחר כמה הוא גבוה, לבין החזוי ולכן אני לא מסכים עם האמרה הכללית שלך שאירועים בעבר עם תנאים דומים הפיקו תופעות משמעותיות וקיצוניות בעבר. בדקת את זה? אתה רוצה להגיד לי שהצלבת נתונים עם אירועים בעלי דינמיקה דומה והגעת למסקנה שהיום הזה פוספס? אשמח לראות את המסקנות אם כן.

בסופו של דבר מה שקרה בפועל נחזה היטב, ודווקא פה ההפתעה. האי"ס שהוא מערכת מתעתעת הפעם הצליח להתבטא בדיוק כמו שציפו שהוא יתבטא - נחזו גשמים קלים-בינוניים ברחבי הארץ, ונקודתית סופות רעמים וזה אכן התממש. אם לצורך העניין תנאים כמו בנובמבר 1994 היו מתבטאים במזג האוויר ששרר היום - אז אפשר היה להכריז על פוטנציאל עצום שהתחמק לו.
 

natigr

New member
אם התנאים היו אכן דומים גם התוצאות היו דומות

הסיבה לדעתי שלא ראינו עשרות מ"מ וברד בגודל של תרנגולות היא האינברסיה המרינית החזקה והיובש בשכבות הבינוניות נמוכות שלא אפשרו התפתחות CB בעל בסיס ענן נמוך
מבחינת פעילות של בינוניים האי"ס הזה סיפק את סחורה בעיקר בדרום ומזרח הארץ ופה ושם גם בחוף
 
יופי של ס"ר מרהיבה היתה בצהרים באשקלון

למרותץ שמסכי הברד\ גשם נשארו בים , היה מופע מרהיב של ברקי ענן קרקע במשך כעשרים דקות, רק שמישהו יוריד את הלחות המעיקה הזו
 
סופת ברקים מרהיבה אמש אמש היתה סופת ברקים מרהיבה במדרשת שדה בוקר, שם התארחתי. חלק מן הברקים היו די קרובים ונפלאים, הרעמים לא היו חזקים. טיפות כבדות ניתכו על הארץ והרוח החזקה ייבשה את הכל מהר. לדעתי לא ירד יותר מ- ממ, סך הכל, אבל היה מחזה נהדר לערב חג.
 

יוטו2

New member
בקרנ"ש מלבד כמה טיפות ו3 ברקים מרחוק בלילה

לא היה שום דבר מיוחד ..
 
למעלה